Νέα
  • ΓΔ: 907.08 +0.84%
  • Τζίρος: 79,99 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε στις 905 μονάδες

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Ξεπέρασε χθες τις 900 μονάδες τελικά ο Γενικός Δείκτης στην 8η συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, έχοντας δυναμική από τις 3 τραπεζικές μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης (ο τίτλος της Πειραιώς δεν διαπραγματεύθηκε χθες λόγω του reverse split για την α.μ.κ) και επιμέρους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Την έκπληξη όμως έκαναν οι τίτλοι της μεσαίας κεφαλαιοποίησης που ουσιαστικά πήραν εμφατικά την σκυτάλη της ανόδου.

Η άνοδος ευνοείται από το ευρύτερο διεθνές ανοδικό κλίμα σε οικονομίες και χρηματιστήρια, από τις προσδοκίες για το άνοιγμα της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού αλλά και τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Το «στοίχημα» για τα επίπεδα των 920 μονάδων μέσα στον Απρίλιο

Η σημερινή συνεδρίαση θα δείξει εάν ο Γεν. Δείκτη μπορεί να παραμείνει πάνω από τις 900 μονάδες ή να κάνει περαιτέρω άνοδο προς τις 920 μονάδες (επίπεδα στα οποία είχε συσσωρεύσει αρκετά στο β' εξαμήνο 2019) μέχρι το τέλος Απριλίου. Ο ρόλος και πάλι των τραπεζικών μετοχών θα είναι καθοριστικός ενώ από τα υπόλοιπα blue chips περιμένουμε να δουμε πως θα εξελιχθεί η μεταβλητότητα στη μετοχή του ΟΤΕ και του ΟΠΑΠ. Πολύ καλή τεχνικά η κίνηση σε Titana International, Coca Cola HBC και Μυτιληναίο. Κατασκευαστικές, και ειδικά η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συσσωρεύει , η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή είχε μετοχικές εξελίξεις ενώ η Ελλάκτωρ πιέζεται εξαιτίας της επικείμενης αυξησης μετοχικού κεφαλαίου και του 'εμφυλίου' των μετόχων. Στην Aegean υπάρχουν οι προσδοκίες του τουρισμού, η Lamda Development θα επισπεύσει την επένδυση στο Ελληνικό ενώ στα διυλιστήρια υπάρχει μικρή διόρθωση στην Motor Oil μετά το προηγούμενο ράλι και στα ΕΛΠΕ που η τεχνική τους εικόνα δεν ήταν όσο δυναμική θα ήθελαν οι επενδυτές.

Σε περίπτωση που θα υπάρξει διόρθωση, οι 890 μονάδες θα λειτουργήσουν ως πρώτη στήριξη πριν κατέβουμε στις 860 μονάδες.

Διεθνείς αγορές

Δύο διαφορετικές εικόνες έδειξαν οι αμερικανικές χρηματιστηριακές αγορές χθες. Ο Dow Jones ξεπέρασε το σοκ της Johnson & Jonhson και κινήθηκε ανοδικά λόγω της υψηλής κερδοφορίας της Goldman Sachs. Αντίθετα οι υπόλοιποι δείκτες (S&P 500, Nasdaq, Rusell 2000) υποχώρησαν. Οι ασιατικές και δη οι κινέζικες αγορές υποχώρησαν λόγω των θεμάτων της Alibaba με το κινεζικό κράτος αλλά και λόγω συγκυριακών ρευστοποιήσεων που αποδίδονται σε μακροοικονομικά μεγέθη. Οι ευρωπαικές αγορές ξεκίνησαν και αυτές θετικά (με εξαίρεση το ισπανικό χρηματιστήριο) γεγονός που προδικάζει – σε κάποιο βαθμό- και θετικές εξελίξεις για το ελληνικό χρηματιστήριο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκτός από τον γερμανικό DAX , παρουσιάζει πλέον και ο γαλλικός CAC ενώ ο FTSE 100 (Λονδίνο) επιστρέφει σε επίπεδα υψηλά και μας δείχνει την αντίδρασή για την 'μετά covid 19' περίοδο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ