Νέα
  • ΓΔ: 907.08 +0.84%
  • Τζίρος: 79,99 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Το ταβάνι της Eurobank και η ασταμάτητη ΕΥΔΑΠ

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Dow Jones

Ξεπέρασε χθες τις 34.000 μονάδες ο Dow Jones με ώθηση κυρίως από τα «τρελά» αποτελέσματα των επενδυτικών τραπεζών και επενδυτικών ομίλων. Πρώτα η Goldman Sachs, μετά η JP Morgan και εσχάτως η Blackrock, έσπασαν τα κοντέρ της κερδοφορίας. Ταυτόχρονα ανεβαίνουν και οι υπόλοιποι παραδοσιακοί κλάδοι όπως η ενέργεια και οι υποδομές που θα ευνοηθούν από τα πακέτα χρηματοδότησης της αμερικανικής οικονομίας. Ακόμη και η μετοχή της Johnson & Johnson δεν πιέστηκε ιδιαίτερα μετά το πρόσφατο στραπάτσο.

Ευρωπαϊκές αγορές

Οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν θετικά και χθες, και οι δείκτες τους κινούνται στα ιστορικά υψηλά τους. Οι χρηματιστές πάνε πολύ πίσω για να δουν τέτοια καθολική ανοδική κίνηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ίσως την εποχή που ετοιμαζόταν η ΕΕ, δηλαδή από το 1997 έως το 2000, αλλά και πάλι τέτοια μετοχομανία δεν είχαν συναντήσει. Εκτός από τον DAX που κινείται σε ολοένα υψηλότερα επίπεδα, ο γαλλικός CAC κινείται και αυτός προς τα ιστορικά υψηλά των αρχών του 2020, ενώ και οι περιφερειακές αγορές βρίσκονται σε καλά επίπεδα. Ο πολλαπλασιαστής κερδών του δείκτη Eurostoxx 50 διαμορφώνεται κοντά στα 25 (κατ’ εκτίμηση ξένων οίκων) που θεωρείται υψηλός.

Γενικός Δείκτης – Στόχος οι 980 μονάδες μέχρι το τέλος Απριλίου

Εμείς στην Ελλάδα βρισκόμαστε στις αρχές του 2020 σε επίπεδο Γενικού Δείκτη μετά την 9η συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, αλλά απέχουμε πάρα πολύ από τα ιστορικά υψηλά των 6.300 μονάδων του 1999. Ούτε στα υψηλά 15ετίας Γενικού Δείκτη δεν έχουμε φτάσει, που είναι στις 1.480 μονάδες. Πάντως ο στόχος σε αυτή τη συγκυρία είναι οι 980-1.000 μονάδες μέσα στον Απρίλιο. Αρκετά εφικτός. Η χθεσινή συνεδρίαση κρίθηκε από την αρνητική μεταβολή -για πρώτη φορά μετά από αρκετό διάστημα- της μετοχής της Alpha Bank. Ήταν σειρά της να διορθώσει λίγο. Επίσης η πίεση σε δεικτοβαρείς της μεσαίας κεφαλαιοποίησης όπως η MIG, η Ιντρακόμ, η Ιντρακάτ, η Τράπεζα Αττικής, η Merkolen, η Intertech, η Autohellas, η Μοτοδυναμική ήταν ενδεικτικές περιπτώσεις μετοχών της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης που πιέστηκαν.

Axia Numbers: Ο καθρέπτης της χρηματιστηριακής αγοράς τον Μάρτιο 2021

Aύξηση της κεφαλαιοποίησης κατά 8,2%, η οποία αντικατοπτρίστηκε και στον Γενικό Δείκτη, που αυξήθηκε κατά 9,17% σε σχέση με το τέλος Φεβρουαρίου. Σημαντική άνοδος παρουσιάστηκε και στην αξία συναλλαγών, η οποία έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2019. Η αξία συναλλαγών του Μαρτίου 2021 έφτασε τα 2,093 δισ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο κατά 80,0% από τη συναλλακτική δραστηριότητα του προηγούμενου μήνα που ήταν 1,16312 δισ. ευρώ. Σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020 που η αξία συναλλαγών ήταν 1,82271 δισ., σημειώθηκε άνοδος της τάξης του 14,9%.

Η κεφαλαιοποίηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ATHEX) στο τέλος του μήνα υπολογίστηκε στα 48,54 δισ. Οι ξένοι επενδυτές τον Μάρτιο 2021 πραγματοποίησαν το 57,5% των συναλλαγών (σε σχέση με το 51,1% τον προηγούμενο μήνα, ενώ τον Μάρτιο του 2020 είχαν πραγματοποιήσει το 52,5% των συναλλαγών). Οι Ελληνες Ιδιώτες επενδυτές (Ιδιώτες, Ελεύθεροι Επαγγελματίες, Αγρότες & Ατομικές Επιχειρήσεις) τον Μάρτιο 2021 πραγματοποίησαν το 21,8% των συναλλαγών.

Eurobank

Aδυνατεί να ξεπεράσει τα επίπεδα των 0,8 ευρώ η μετοχή. Φαίνεται ότι υπάρχει κάποιο program trading ξένου επενδυτή που ενεργοποιεί πωλήσεις μόλις προσεγγίσει τα 0,8 ευρώ η μετοχή. Περιμένουμε και εδώ κάποια εξέλιξη την επόμενη εβδομάδα που θα δείξει εάν θα παραμείνει στα επίπεδα πέριξ των 0,75-0,77 ευρώ ή θα κάνει την υπέρβαση. Σε ό,τι αφορά τα επενδυτικά σκέλη του ομίλου, δηλαδή τη χρηματιστηριακή και τα αμοιβαία κεφάλαια, αξιοποιούνται πλήρως και αρκετά κερδοφόρα. Πρώτη σε ενεργητικό η Εurobank Asset Management, πρώτη σε συναλλαγές η Eurobank Equities.

Jumbo

Ο κ. Βακάκης απλώς επιβεβαίωσε αυτό που σας έγραφε ο Καγκελάριος εδώ και καιρό. Να προλάβει το Πάσχα θέλει ο όμιλος για να καλύψει το χαμένο α’ τρίμηνο. Μάλιστα ο κ. Βακάκης θεωρεί χαμένο ολόκληρο το 2021. Πάντως και επιστροφή κεφαλαίου θα έχει και ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τη ζήτηση Πάσχα-καλοκαιριού, τα σχολικά του Σεπτεμβρίου και τα εορταστικά των Χριστουγέννων. Σε υψηλά επίπεδα η μετοχή και κάποιοι έσπευσαν να αποκομίσουν κέρδη.

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Δύο πακέτα μετοχών συνολικής αξίας 30 εκατ. ευρώ (πάνω από το 1% της εταιρείας) διακινήθηκαν χθες. Η μετοχή έπιασε τα 13 ευρώ. To ιστορικό υψηλό της είναι στις αρχές Ιανουαρίου 2021, πάνω από τα 14 ευρώ.

Lamda Development

Την παραίτηση του οικονομικού διευθυντή της, Βασίλη Μπαλούμη, ανακοίνωσε η Lamda Development. Πιο ειδικά, η εταιρεία σημειώνει: «Η LAMDA DEVELOPMENT S.A. (η "Εταιρεία"), σύμφωνα με τον Κανονισμό 596/2014/ΕΕ και τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, έκαστος όπως ισχύει, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι ο κ. Βασίλης Μπαλούμης παραιτήθηκε σήμερα από τα καθήκοντα του ως Οικονομικός Διευθυντής της Εταιρείας». Περιμένουμε να δούμε εάν θα υπάρξει αντίδραση στη μετοχή.

ΕΥΔΑΠ

«Μετοχή του Απριλίου» πάει να βγει η μετοχή της ΕΥΔΑΠ, που είναι ασταμάτητη. Νέα μεγάλη άνοδος και με αυξημένους όγκους για μία κατά τα άλλα ήσυχη μετοχή, αγαπημένη των εγχώριων θεσμικών επενδυτών. Να περιμένουμε εξελίξεις;

ΟΛΠ

O κύκλος εργασιών ανήλθε σε 132,9 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων ανέρχονται σε 36,9 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά από φόρους ανέρχονται σε 26,4 εκατ. ευρώ. Το προτεινόμενο μέρισμα ανά μετοχή ανέρχεται σε 0,40 ευρώ, διατηρώντας την ίδια αναλογία επί της καθαρής κερδοφορίας σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Η διοίκηση της εταιρείας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, συνεχίζει τις έντονες προσπάθειες για την αντιμετώπιση των ιδιαίτερων συνθηκών και την επαναφορά όλων των δραστηριοτήτων σε αναπτυξιακή τροχιά.

  • Αποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ