Νέα
  • ΓΔ: 914.41 -0.61%
  • Τζίρος: 22,92 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Αντεξε ο ΟΠΑΠ, κόντρα στο ρεύμα η Coca-Cola

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Αμερικανικές αγορές

Τι κι αν προσπάθησαν να διορθώσουν οι 3 βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στις ΗΠΑ; Παρέμειναν στα υψηλά επίπεδα. Ο Dow Jones πάνω από τις 34.000 μονάδες, ο S&P πάνω από τις 4.100 μονάδες και ο Nasdaq πάνω από τις 14.000 μονάδες. Η σημερινή και η αυριανή συνεδρίαση θα είναι ενδεικτικές για τη διαμόρφωση της βραχυπρόθεσμης τάσης. Το δυστύχημα με το αυτοκίνητο της Tesla αποτέλεσε αφορμή για προβληματισμό στο πού πάει η νέα τεχνολογία και αν, χρηματιστηριακά, έχουν προεξοφληθεί πολύ περισσότερα.

Ευρωπαϊκές αγορές

Αλλαξαν τάσεις ενδοσυνεδριακά οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες. Ξεκίνησαν ανοδικά και κατέληξαν με ήπιες διορθώσεις. Κανονικά, υποχωρήσεις κάτω από -1% δεν θα έπρεπε να λέγονται διορθώσεις, αλλά μετά από τέτοια ανοδικά ράλι δεχόμαστε και αυτόν τον όρο. Στη Γερμανία, έχουν αρχίσει οι προβληματισμοί για το «τέλος εποχής» της Μέρκελ, στη Γαλλία το ίδιο, η Ιταλία έχει οικονομικά προβλήματα όπως και η Ισπανία, ενώ πυκνώνουν και τα σύννεφα στις σχέσεις με τη Ρωσία. Η ΕΚΤ συνεδριάζει στις 22 Απριλίου, με το ενδιαφέρον να στρέφεται κυρίως στις ποιοτικές εκτιμήσεις σχετικά με την πορεία της ανάπτυξης της οικονομίας της ευρωζώνης βραχυπρόθεσμα.

Γενικός Δείκτης

Και ερχόμαστε στα δικά μας... που δεν ήταν ευχάριστα. Η διόρθωση φαινόταν ότι ερχόταν από μακριά την Παρασκευή, αλλά ομολογουμένως ουδείς περίμενε να δει ελεύθερη πτώση χωρίς αντίσταση. Και εντάξει για το limit down της Τράπεζας Πειραιώς (-29,9%) που οφείλεται στην είσοδο των νέων προσαρμοσμένων μετοχών σε διαπραγμάτευση, αλλά τα υπόλοιπα blue chips προς τι ο λόγος για τέτοιες μαζικές ρευστοποιήσεις; Aν υπάρξει αντίστοιχη εικόνα (ελεύθερη πτώση) στην σημερινή συνεδρίαση ή και στην αυριανή, τότε ίσως αλλάξει η βραχυπρόθεσμη τάση. Ενδεχομένως και να γίνουν κάποιες μετοχές ελκυστικές.

Τραπεζικές μετοχές

Η Alpha Bank και η ΕΤΕ διόρθωσαν γιατί είχαν κάνει ράλι και ήταν λογικό να υποχωρήσουν. Η Eurobank έχει κινηθεί και αυτή καλά, αλλά νομίζω ότι το feeling της αγοράς ήταν πτωτικό. Tο χειρότερο ήταν ότι δεν βγήκαν πολλοί αγοραστές. Όπερ σημαίνει ότι ίσως κάποια πίεση να υπάρξει και σήμερα.

Τράπεζα Πειραιώς

Η στήλη είχε επισημάνει ότι όπως κινείτο η μετοχή κατά το προηγούμενο διάστημα, έδειχνε ότι οι παλαιοί και μικροί μέτοχοι μοιάζουν αδικημένοι ενώ οι εγχώριοι θεσμικοί δεν θέλουν να ρισκάρουν. Η χθεσινή εξέλιξη (limit down) δείχνει ότι κάποιοι δεν θέλουν να συμμετάσχουν στην αύξηση ή δεν θέλουν να βάλουν περισσότερα λεφτά (ασφαλιστικά ταμεία).

Alpha Bank

Παρέμεινε πάνω από το 1 ευρώ η μετοχή της Alpha Bank και αυτά τα επίπεδα θα προσπαθήσει να κρατήσει και στις επόμενες συνεδριάσεις. Να θυμίσουμε ότι η μετοχή της Alpha Bank έχει κάνει το μεγαλύτερο ράλι στον τραπεζικό κλάδο το τελευταίο διάστημα. Η Fitch Ratings ανακοίνωσε ότι έθεσε στην Alpha Bank μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση (IDR) «CCC+». To θετικό outlook σηματοδοτεί ότι μια αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης είναι πιθανή σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο εάν ακολουθήσει η οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα και η τράπεζα εκτελέσει επιτυχώς το σχέδιο εξυγίανσης των περιουσιακών της στοιχείων, μειώνοντας τον δείκτη των επισφαλών δανείων με βιώσιμο τρόπο κάτω από το 18% και διατηρώντας τον δείκτη CET1 στο 14%.

ΟΠΑΠ

Σημάδια αντοχής στην πτώση έδειξε η μετοχή του ΟΠΑΠ, εμφανίζοντας αγοραστές στα χαμηλά της συνεδρίασης. Σιγά-σιγά εξομαλύνεται η κατάσταση με το άνοιγμα των πρακτορείων, ενώ η διοίκηση ίσως θελήσει να αιφνιδιάσει θετικά προτείνοντας μεγαλύτερο μέρισμα.

Coca-Cola HBC

«Όταν όλα γκρεμίζονται, η μετοχή της Coca-Cola HBC πάει αντίθετα και ανεβαίνει...»: Μοιάζει με σλόγκαν αλλά απηχεί πλήρως την πραγματικότητα και δικαιολογεί τη φήμη της μετοχής της Coca-Cola HBC ως contrarian (αντιθετική). Χθες, η μετοχή της αυξήθηκε κατά 1,33% και πλέον βρίσκεται στα 28,86 ευρώ με προορισμό -εάν είναι εφικτό φυσικά- τα 30 ευρώ.

Titan International

Δεν θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο για την μετοχή της Τιτάν (Int), καθώς ξεκίνησε και αυτή ανοδικά αλλά κατέληξε με αυξημένες απώλειες. Σε κάθε περίπτωση έχει ανταμείψει τους επενδυτές της με μια εξαιρετική απόδοση τους προηγούμενους μήνες. Έχει πολλές θετικές ειδήσεις μπροστά της προερχόμενες από τις δραστηριότητες στην Αμερική.

Ελλάκτωρ

Σε μία πολύ κρίσιμη καμπή στην ιστορία της πάλαι πότε ισχυρότερης κατασκευαστικής εταιρείας θα διεξαχθεί η γενική συνέλευση στις 22 Απριλίου. Η γενική συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ καλείται να εγκρίνει την ΑΜΚ της εταιρείας ύψους 120,5 εκατ. ευρώ και όταν πραγματοποιηθεί η αύξηση, η Ελλάκτωρ θα προχωρήσει σε «δάνειο-γέφυρα» (bridge financing) προκειμένου να ορθοποδήσει. Η Πέμπτη 22/4 είναι κοντά και θα περιμένουμε τις εξελίξεις.

Mytilineos

Η Fitch Ratings ανακοίνωσε σήμερα ότι αναθεώρησε το outlook της Mytilineos S.A. σε σταθερό από αρνητικό, ενώ την ίδια στιγμή επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση (IDR) στο «BB». Στην ανάλυσή της η Fitch σημειώνει ότι η αναθεώρηση του outlook σε σταθερό αντανακλά τα καλύτερα των εκτιμήσεων οικονομικά αποτελέσματα της Μytilineos το 2020 καθώς «και την εκτίμηση ότι η μόχλευση αναμένεται να παραμείνει εντός των ενδιαφερόντων μας από το 2022 και μετά, παρά τις μεγάλες κεφαλαιακές δαπάνες (capex) το 2021-2024 καθώς θα επεκτείνει οργανικά το τμήμα ενέργειας».

ΑΛΟΥΜΥΛ

Επανέρχεται δριμύτερη η εταιρεία. Στα 9,2 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα αποτελέσματα μετά φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες του ομίλου Alumil κατά την οικονομική χρήση 2020, βελτιωμένα κατά 182,3% από την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ ο κύκλος εργασιών κατέγραψε οριακή μείωση 0,2% στα 241,1 εκατ. Ευρώ.

Θεσμικοί επενδυτές / Αμοιβαία κεφάλαια

Θετικά κινήθηκε ο κλάδος της θεσμικής διαχείρισης στο α' τρίμηνο 2021, με το συνολικό ύψος των υπό διαχείριση κεφαλαίων να αυξάνεται κατά 5,6% και να διαμορφώνεται στα 19,1 δισ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά τα αμοιβαία κεφάλαια, οι συνολικές εισροές (σε όλες τις κατηγορίες) συνεχίστηκαν (για 4ο συνεχόμενο τρίμηνο) και στο α' τρίμηνο 2021, όπου ανήλθαν σε 571 εκατ. ευρώ.

  • Αποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ