Νέα
  • ΓΔ: 905.55 -1.02%
  • Τζίρος: 86,31 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις 877 μονάδες ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης

«Διορθωτική» υπήρξε η συνεδρίαση της Πέμπτης στο Χρηματιστήριο
Πηγή: Intime

Καμπανάκια απομόχλευσης στις διεθνείς αγορές ήχησαν χθες αλλά οι ευρωπαικές αγορές ξεκίνησαν θετικά σήμερα. Πτωτικά έκλεισαν χθες το απόγευμα οι ευρωπαικές αγορές που όμως παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, σημαντική υποχώρηση είχαν οι αμερικανικοί δείκτες, πτώση 2% στον δείκτη Nikkei και στον δείκτη Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ.

Αρκετοί μεγάλοι επενδυτές θεωρούν καλύτερο να υπάρξει μία μικρή διόρθωση τώρα παρά μία μεγαλύτερη αργότερα. Οι λόγοι της διόρθωσης στις διεθνείς αγορές είναι πολλοί όπως και οι αιτίες. Η εξάπλωση της πανδημίας στην Ινδία, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ , η καθυστέρηση του Ταμείου Ανάπτυξης στην Ε.Ε. , οι υπερβολικές αποτιμήσεις κά. Επί της ουσίας οι διεθνείς αγορές έχουν αυξηθεί υπερβολικά και χρειάζεται μία ήπια αποκλιμάκωση.

Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, μετά την βίαια απομάκρυνση από την ζώνη των 900 μονάδων την Δευτέρα, χθες ισορρόπησε στις 875 μονάδες έχοντας όμως πολύ μεγάλη μεταβλητότητα καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίασης. Ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να διασώσει το θετικό πρόσημο με την ενδοσυνεδριακή αντίδραση ορισμένων μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης. Αν ακολουθήσει ο Γενικός Δείκτης την σημερινή τάση των ευρωπαικών αγορών, ενδεχομένως να έχουμε επαναπροσέγγιση στις 880-885 μονάδες.

«Κλειδί» η πορεία των τραπεζών

Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς έκλεισε δύο συνεδριάσεις στο limit down και σήμερα κάποιοι περιμένουν να δουν εάν θα σπάσει το limit down και κλείσει με μικρότερες απώλειες. Οι υπόλοιπες 3 μετοχές των συστημικών τραπεζών έχουν καλύτερη χρηματιστηριακή εικόνα και τρέφουν μεγάλες προσδοκίες για την βελτίωση της κεφαλαιακής τους βάσης (όσον αφορά τα NPE's) και την αύξηση της κερδοφορίας τους κατά την διετία 2021-2023.

Πως κινήθηκαν χθες τα υπόλοιπα blue chips

Η μετοχή της Coca Cola HBC ξεχώρισε πάλι ανοδικά σε μία πτωτική συνεδρίαση στο χρηματιστήριο. Η μετοχή της Μυτιληναίος τροφοδοτήθηκε από την τεράστια επένδυση που ανακοίνωσε πρόσφατη αλλά και τις εκτιμήσεις επενδυτικών οίκων για την μελλοντική πορεία του, η μετοχή του ΟΤΕ δείχνει ίσως την σταθερότερη συμπεριφορά με προσεκτικές διορθώσεις ενώ περιμένουμε σήμερα και τις χρηματιστηριακές αντιδράσεις για τη μετοχή της ΔΕΗ που ανακοίνωσε θετικά αποτελέσματα το 2020 σε σχέση με την προβληματική κατάσταση του 2019. Χθες διακόπηκε και το θετικό σερί που είχαν καταγράψει αρκετές μετοχές όπως η ΕΥΔΑΠ, ο ΑΔΜΗΕ

Οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων δίνουν τάση

Βρισκόμαστε στο 3ο δεκαήμερο του Απριλίου και αυξάνονται οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων των εισηγμένων. Ειδικά εφέτος έχουν ιδιαίτερη σημασία αφού εκτός από την εικόνα του 2020 εν μέσω πανδημίας, δείχνουν εάν οι εισηγμένες θα καταφέρουν κάτι καλύτερο το 2021.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ