Νέα
  • ΓΔ: 1273.33 -0.01%
  • Τζίρος: 81,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Το ανοδικό momentum των τραπεζών και η penny stock Frigoglass με... 22% απόδοση

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Αμερικανικές αγορές

Πολύ καλή κίνηση για τις αμερικανικές αγορές που μετά την μίνι διόρθωση των 4 συνεδριάσεων επέστρεψαν σε ανοδικό κανάλι. Ήδη ο Dow Jones απέχει περίπου 2,5% από τα ιστορικά υψηλά του. Όταν υπάρχει ρευστότητα, ο φόβος του πληθωρισμού είναι το άλλοθι των ρευστοποιήσεων. Και πάλι πήραν τα ηνία οι τεχνολογικές μετοχές ενώ και αρκετά κρυπτονομίσματα συνεχίζουν ανοδικά. Νομίζω ότι αυτό το «δρομολόγιο» ανόδου-πτώσης θα το δούμε πολλές φορές μέχρι το τέλος του α' εξαμήνου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της NPG Premium Banking, ο δείκτης S&P500 μειώθηκε κατά 0,4% σε εβδομαδιαία βάση, με την άνοδο της Πέμπτης (+1,1%), λόγω των καλύτερων -των εκτιμήσεων- στοιχείων για τα επιδόματα ανεργίας, να διακόπτει το πτωτικό σερί 3 συνεδριάσεων στις αρχές της εβδομάδας.

Ευρωπαϊκές αγορές

Δεν μπορείς να βγάλει κανείς συμπέρασμα για τις ευρωπαϊκές αγορές με το γερμανικό, δανέζικο, ελβετικό, αυστριακό χρηματιστήριο κλειστά. Οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες κινήθηκαν θετικά (στην πλειονότητά τους). Ο φόβος της ανόδου των αποδόσεων των ομολόγων παραμένει, αλλά η ΕΚΤ καιροφυλακτεί. Αν βγουν οι ρυθμοί ανάπτυξης των ευρωπαϊκών οικονομιών υπεράνω των εκτιμήσεων στο α' εξάμηνο, το μετοχικό ράλι θα συνεχιστεί. Ειδάλλως θα έχουμε διορθώσεις (μικρές ή μεγάλες).

Γενικός Δείκτης

Προδιαγεγραμμένη η πορεία του κατά τη σημερινή συνεδρίαση. Οι περισσότεροι είδαν την μεγάλη πτώση της Παρασκευής ως ευκαιρία αγορών. Ωστόσο το σκηνικό συναγερμού δεν τελείωσε. Το τέλος του μήνα αναμένεται να φέρει πιέσεις και λόγω παραγώγων και λόγω αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων (ιδιωτών και θεσμικών). Το θετικό σενάριο πάντως υλοποιήθηκε, χθες, Δευτέρα 24 Μαΐου,  με το Γενικό Δείκτη να κινείται πάνω από τις 880 μονάδες και περιμένουμε μία νέα προσέγγιση των 890 μονάδων μέχρι την Πέμπτη. Η Παρασκευή ίσως αποδειχθεί κάπως πιο πιεστική μέρα ως τελευταία ημέρα Μαΐου.

Alpha Bank

Οπως αναφέραμε και τη Δευτέρα, η εσπευσμένη ανακοίνωση αποτελεσμάτων είχε ως στόχο να «καταπραΰνει» τους μικροεπενδυτές και να ενθαρρύνει κάποιους να συμμετάσχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Ως ένα σημείο το πέτυχε. Τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου ήταν «συμπαθητικά». Δηλαδή δεν ενθουσίασαν ούτε απογοήτευσαν. Από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και μετά θα αρχίσουμε να κρίνουμε εάν η χρονιά θα είναι επιτυχής. Σε ό,τι αφορά τα εκτιμώμενα έσοδα από τις τραπεζο-ασφαλίσεις περιμένουν να τονωθούν μετά και από τη συνεργασία με την Generali, η οποία δεν είχε μέχρι τώρα τέτοιο (τραπεζικό) δίκτυο.

EXAE

H άνοδος της μετοχής μας προιδέαζε ότι τα αποτελέσματα α' τριμήνου 2021 θα ήταν καλά. Για το 1οτρίμηνο του 2021, τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη του Ομίλου μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 1,95 εκατ. ευρώ έναντι 1,56 εκατ. ευρώ το 1ο τρίμηνο του 2020, παρουσιάζοντας αύξηση 25,0%. Ο κύκλος εργασιών το 1ο τρίμηνο του 2021 για τον όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών διαμορφώθηκε σε 8,36 εκατ. ευρώ, έναντι 8,17 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σημειώνοντας αύξηση κατά 2,3%. Τα κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) το 1ο τρίμηνο του 2021 ανήλθαν σε 3,35 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 9,8% σε σχέση με τα 3,05 εκατ. ευρώ τη αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Εurobank

Πολύ καλή η σημερινή συνεδρίαση, αλλά περιμένουμε στις επόμενες δύο ημέρες να σπάσει τα 0,8 ευρώ. Το λόγο τον ξέρετε. Το στοιχειωμένο όριο αντίστασης για το οποίο χρειάστηκε δύο μήνες για να το σπάσει. Τα οικονομικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου 2021 θα ανακοινωθούν την Πέμπτη, 27 Μαΐου 2021, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Την ίδια ημέρα θα ακολουθήσει τηλεφωνική ενημέρωση των αναλυτών στις 18:00.

ΟΠΑΠ

Από την προηγούμενη εβδομάδα βρίσκονταν σε ανοδικό momentum η μετοχή του ΟΠΑΠ. Το άνοιγμα των πρακτορείων και η βελτίωση του διαδικτυακού στοιχήματος, έναντι του ανταγωνισμού ήταν οι βασικοί λόγοι. Όμως ο πλέον σημαντικός λόγος ήταν η πρόταση για αύξηση του μερίσματος στα 0,55 ευρώ. Ο Καγκελάριος σας το είχε πει μέσα στο α' τρίμηνο ότι υπήρχαν πιέσεις (sic) για την αύξηση του μερίσματος.

ΟΤΕ

Είχε αυξημένη μεταβλητότητα κατά τη χθεσινή (Δευτέρα, 24 Μαΐου) συνεδρίαση. Ξεκίνησε ανοδικά, έχασε σταδιακά τη δυναμική του επειδή βγήκαν αρκετοί πωλητές για να κλείσει με μία καλή άνοδο προς το τέλος της συνεδρίασης. Ικανοποιητικό θεωρείται το μέρισμα.

Frigoglass

Penny stock για πολύ υπομονετικούς, για ψιλικατζήδες και για πολύ μεγάλα χαρτοφυλάκια . Οσοι είχαν μπει στα 0,09 ευρώ τώρα στα 0,11 ευρώ έχουν γράψει 22% απόδοση. Το λέτε λίγο αυτό; Oυφ και δεν αντέχω καλοκαιριάτικα.

Aegean

Αποκόπηκε, χθες, Δευτέρα 24 Μαΐου, το δικαίωμα στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών για την ΑΡΑΙΓ (AEGEAN). Πραγματοποιείται υπέρ των παλαιών μετόχων, σε αναλογία 0,2625 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές για κάθε 1 παλιά κοινή ονομαστική μετοχή, σε τιμή διάθεσης μετοχής 3,20 ευρώ. Ημερομηνία καταγραφής των δικαιούχων (record date) για την εν λόγω εταιρική πράξη είναι η Τρίτη 25 Μαΐου 2021.

Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021 έως και την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021, ενώ η περίοδος διαπραγμάτευσης των 71.417.100 δικαιωμάτων προτίμησης στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αθηνών ορίζεται από την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021 έως και τη Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021.

ΕΛΧΑ (ΕΛΒΑΛ ΧΑΛΚΟΡ)

Από την ανακοίνωση στο χρηματιστήριο. Το μέρισμα για τη χρήση 2020 ανέρχεται σε 0,01 ευρώ ανά μετοχή της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. Από το ανωτέρω μικτό ποσό θα παρακρατηθεί ο αναλογών στο μέρισμα φόρος ποσοστού 5%, ήτοι 0,0005 ευρώ ανά μετοχή της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. και συνεπώς, το ποσό του μερίσματος που θα λάβουν οι μέτοχοι θα ανέλθει στο καθαρό ποσό του 0,0095 ευρώ ανά μετοχή.

Δεν θέλω να το σχολιάσω χουβαρντάδες μου...

  • Αποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ