Νέα
  • ΓΔ: 897.56 +0.36%
  • Τζίρος: 28,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Σταθεροποιητική συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη, αρνητικό ισοζύγιο για τις μετοχές

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Η σημερινή συνεδρίαση δεν άφησε αποτυπώματα στις χρηματιστηριακές εξελίξεις. Πολύ μικρή μεταβολή καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίασης για τον Γενικό Δείκτη αλλά και τις επιμέρους μετοχές, με εξαίρεση την άνοδο των τραπεζικών τίτλων πλην ΕΤΕ και την αντίδραση της Ελλάκτωρ που συνοδεύτηκε και από ένα μεγάλο πακέτο (της τάξης του 3,4% του μετοχικού κεφαλαίου) στις συναλλαγές. Ουσιαστικά η άνοδος των τραπεζικών μετοχών αντισταθμίστηκε από τη διορθωτική κίνηση των μη χρηματοοικονομικών blue chips όπως ο ΟΠΑΠ, ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, η Jumbo, ο Τιτάν Int κ.ά.

Ο Γενικός Δείκτης ακολούθησε την πλαγιοκαθοδική κίνηση των ξένων αγορών. Μόνο που αυτές πραγματοποιούν αυτή την κίνηση από τα ιστορικά υψηλά τους ενώ ο Γενικός Δείκτης προσπαθεί να αφυπνηστεί από τα επίπεδα των αρχών του 2020 όταν ξεκίνησε και η πανδημία. Τελικά με μικρά βήματα έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος (-0,02%) στις 913,34 μονάδες και με μία ικανοποιητική αξία συναλλαγών- παρά τα αρκετά πακέτα  που είχαν πραγματοποιηθεί- στα 76,8 εκατ. ευρώ. Το ισοζύγιο κερδισμένων-χαμένων ήταν αρνητικό με 47 ανοδικές μετοχές και 60 πτωτικές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε οριακά ενώ μικρή πτώση (-0,35%) είχε και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι των Τραπεζών (1,85%), Εμπορίου (1,72%), Πρώτων Υλών (0,95%). Τη μεγαλύτερη υποχώρηση είχαν οι κλάδοι των Ταξιδιών-Αναψυχής (-1,72%) λόγω της πίεσης στη μετοχή της Aegean εξαιτίας της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, Τροφίμων-Ποτών (-1,14%) με ρευστοποιήσεις στη μετοχή της Coca Cola HBC, Προσωπικών-Οικιακών Προιόντων (-1,04%) λόγω ΟΠΑΠ.

Mεικτές τάσεις στις διεθνείς αγορές

Οι αμερικανικές αγορές ξεκίνησαν ήπια ανοδικά σήμερα το απόγευμα ενώ οι ευρωπαϊκοί δείκτες είχαν μεικτές τάσεις με τον DAX να υποχωρεί μέχρι τις 18:00 ώρα Ελλάδας. Επί της ουσίας οι ευρωπαϊκές αγορές, αναμένουν τις αυριανές ανακοινώσεις της ΕΚΤ σχετικά με την συνέχιση ή τη χαλάρωση του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων λόγω πανδημίας, το γνωστό PEPP.

Επιτυχία στο νέο άνοιγμα του 10ετούς ομολόγου

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το βιβλίο προσφορών για το άνοιγμα (reopening) του 10ετούς ομολόγου ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και πολύ μεγάλη υπερκάλυψη. Σύμφωνα με πληροφορίες τα 2,5 δισ. Ευρώ που ζητούσε το ελληνικό δημόσιο είχαν ήδη κλείσει (ήταν εγγυημένα δηλαδή) και από εκεί και πέρα η ζήτηση πίεσε χαμηλότερα την απόδοση του ομολόγου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ