Νέα
  • ΓΔ: 910.34 +0.25%
  • Τζίρος: 41,99 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία άνοδος 2,69% με βαρόμετρο τις τράπεζες

Χρηματιστήριο
Χρηματιστήριο / Πηγή: Eurokinissi

Αντεξαν οι 923 μονάδες και ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να κλείσει με μία οριακή άνοδο, ενισχυμένος από τις τραπεζικές μετοχές που και πάλι έδειξαν δυναμική αλλά και από τα υπόλοιπα blue chips.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η έντονη δυναμική που εμφάνισαν σήμερα τα ελληνικά ομόλογα (λόγω της επιβεβαίωσης της πολιτικής της ΕΚΤ) ενθάρρυναν και την άνοδο των μετοχών ειδικά των τραπεζικών που βλέπουν ότι τα έσοδα κεφαλαίου από τα ομόλογα θα διευρυνθούν μέσα στο β’ εξάμηνο 2021. H εβδομάδα έκλεισε με πολύ καλή άνοδο 2,69% και μέση ημερήσια αξία συναλλαγών αυξημένη στα 71 εκατ. ευρώ.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 925,83 μονάδες πραγματοποιώντας νέο υψηλό 17 μηνών. Η αξία συναλλαγών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας διαμορφώθηκε στα 70,5 εκατ. ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 63 ήταν ανοδικές και οι 46 πτωτικές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) αυξήθηκε κατά 0,19% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap ) είχε οριακή άνοδο για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι Υγείας 1,72%, Πρώτων Υλών (0,77%), Προσωπικών-Οικιακών Προιόντων (0,62%) , Τραπεζών (0,51%).

Τη μεγαλύτερη υποχώρηση είχαν οι κλάδοι Εμπορίου (-1,34%), Τροφίμων (-0,73%), Χρηματοοικονομικών Προϊόντων (-0,58%) και Ταξιδιών (-0,28%).

Επιχειρηματικές εξελίξεις, αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων και μερίσματα κυριαρχούν

Στις υπόλοιπες εξελίξεις της ημέρας, η συμφωνία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Motor Oil δημιουργεί νέες προοπτικές και στους δύο ομίλους , η μετοχή της Ελλάκτωρ συνεχίζει το ράλι προς υψηλότερα επίπεδα πριν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ενώ ΟΤΕ και ΟΠΑΠ βρίσκονται στο επίκεντρο για τις μερισματικές τους αποδόσεις που ξεπερνούν το 4% για τον ΟΤΕ και το 4,2% για τον ΟΠΑΠ. Καλή συνεδρίαση για τη μετοχή της Jumbo και της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, η Alpha Bank βρίσκεται προ της Γενικής Συνέλευσης που αναμένεται να ακουστούν ενδιαφέρουσες απόψεις από όλες τις πλευρές.

Διεθνείς αγορές

Σε ότι αφορά τις διεθνείς αγορές, οι αμερικανικές ξεκίνησαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας ανοδικά ενώ οι ευρωπαϊκές παρά το μεικτό και μέτριο ξεκίνημα κατάφεραν να βρεθούν προς το τέλος των συνεδριάσεών τους σε θετικές μεταβολές. Είναι φανερό ότι οι Κεντρικές Τράπεζες και οι πολιτικές τους είναι αυτές που καθορίζουν πλέον το χρηματιστηριακό παιχνίδι.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ