Νέα
  • ΓΔ: 864.44 +0.73%
  • Τζίρος: 28,95 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Κάτω από τις 920 μονάδες ο Γενικός Δείκτης στην έναρξη

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Η στάση αναμονής στις διεθνείς αγορές για τις ανακοινώσεις της FED ουσιαστικά λειτουργεί ως μοχλός πίεσης στο ελληνικό χρηματιστήριο προς χαμηλότερα επίπεδα. Ο Γενικός Δείκτης μετά από μία πλαγιοκαθοδική συνεδρίαση την Τρίτη που βρήκε στήριξη στις 920 μονάδες, ξεκίνησε σήμερα στις 919 μονάδες (ήπια υποχώρηση) με αρχικές ρευστοποιήσεις στα περισσότερα blue chips. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι αφ' ενός απαιτείται συσσώρευση του Γενικού Δείκτη πέριξ των 920 μονάδων προκειμένου να δημιουργηθεί μία ισχυρή στήριξη στην αγορά και αφ' ετέρου να υπάρξουν ισχυρές ροές κεφαλαίων που θα τονώσουν την αγορά.

Προς το παρόν βρισκόμαστε σε μία συγκυρία αποκόμισης κερδών ενόψει διαμόρφωσης των αποτελεσμάτων τέλους α' εξαμήνου και αφ' ετέρου αναδιαρθρώνονται τα χαρτοφυλάκια ενόψει του β' εξαμήνου ακολουθώντας τις τάσεις στην παγκόσμια οικονομία. Παρακολουθώντας δηλαδή, τον πληθωρισμό που παίρνει διαστάσεις αλλά και τους ρυθμούς ανάπτυξης των ισχυρών οικονομιών.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο περιμένουμε ότι οι τραπεζικές μετοχές θα έχουν μεικτές τάσεις και αυξημένη μεταβλητότητα ενώ τα μη χρηματοοικονομικά blue chips θα κινηθούν είτε πάνω στις συνθήκες αποκόμισης κερδών είτε βάσει των επιχειρηματικών τους στόχων. Στην αρχή της συνεδρίασης από τις τράπεζες η μετοχή της ΕΤΕ κινείται ανοδικά , ενώ πτωτικά κινούνται Αlpha Bank, Πειραιώς και Eurobank. Στα μη χρηματοοικονομικά blue chips, άνοδος καταγράφεται ιδιαίτερα σε ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο, Motor Oil ενώ ξεχωρίζει η πτώση της Jumbo (ΜΠΕΛΑ) μετά και τις σχετικά απαισιόδοξες δηλώσεις Βακάκη χθες.

Mε τα μάτια στη FED και τον πληθωρισμό στη Βρετανία

Σήμερα αναμένονται οι αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της αμερικανικής Federal Reserve οι οποίες μπορεί να δώσουν νέα στοιχεία για την μελλοντική πορεία του τεράστιου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που υλοποιεί η κεντρική τράπεζα για την τόνωση της ανάπτυξης.

Η συνεδρίαση της Fed ακολουθεί ένα μπαράζ στοιχείων που έχουν δείξει άλμα του πληθωρισμού τους τελευταίους μήνες. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες στις ΗΠΑ έδειξαν ότι οι τιμές παραγωγού εκτινάχθηκαν 6,6% σε ετήσια βάση τον Μάιο, εμφανίζοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από το 2010.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο απροσδόκητα ξεπέρασε τον στόχο της Τράπεζας της Αγγλίας για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια, μια άνοδος που θα τροφοδοτήσει τη συζήτηση για το πότε η ΒοΕ θα μπορούσε να ξεκινήσει τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Insider

Με την εγγραφή σας μπορείτε να λαμβάνετε ειδήσεις σχετικά με την έκτακτη επικαιρότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ