Νέα
  • ΓΔ: 858.83 -0.17%
  • Τζίρος: 19,75 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Ισχνή αντίδραση του ΓΔ με μοιρασμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον στα blue chips

Πηγή: Eurokinissi χρηματιστήριο
Πηγή: Eurokinissi

Αντέδρασε μεν το ελληνικό χρηματιστήριο, αλλά εμφανίστηκε και πάλι διχασμένο και κυρίως χωρίς δυναμική. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 888,13 μονάδες με άνοδο 0,37% και συναλλαγές στα 55,6 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 59 έκλεισαν ανοδικά και οι 50 πτωτικά. Ο δείκτης Large Cap αυξήθηκε κατά 0,26%, ενώ ο δείκτης Mid Cap είχε οριακή άνοδο 0,02%. Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι των Τηλεπικοινωνιών (1,86%) λόγω ΟΤΕ που οδήγησε την άνοδο του Γενικού Δείκτη, τα Ταξίδια-Μεταφορές (1,19%) λόγω της συνεχιζόμενης ανόδου της Aegean, οι Πρώτες Ύλες (0,75%) και τα Προσωπικά-Οικιακά Προϊόντα (0,72%). Πτωτικά κινήθηκαν οι Τράπεζες (-1,11%), το Εμπόριο (-1,2%), Τρόφιμα-Ποτά (-0,54%) και Τεχνολογία (-0,14%).

Μοιρασμένες οι τραπεζικές μετοχές με την ΕΤΕ να συγκρατεί τον κλάδο

Η αμφίσημη άνοδος παρατηρήθηκε στις τραπεζικές μετοχές με τη μετοχή της Alpha Bank να υποχωρεί – όπως αναμένονταν- κατά -3,53%. Να θυμήσουμε ότι η Alpha Bank ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι η τιμή των νέων μετοχών θα είναι 1 ευρώ. Η τιμή στην αγορά ήταν 1,07 ευρώ χθες, άρα ήταν λογική η υποχώρηση του dilution. Πτωτικά κινήθηκε και η μετοχή της Eurobank (-1,18%) η οποία παρέμεινε άνω των 0,84 ευρώ, ενώ πολύ δυναμική και με αυξημένους όγκους ήταν η μετοχή της ΕΤΕ που αυξήθηκε κατά 1,08%. Υποχώρηση κατέγραψε και η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς.

Στα μη χρηματοοικονομικά blue chips, εκτός από την άνοδο του ΟΤΕ(1,84%), σημαντική άνοδο κατέγραψαν ο ΟΠΑΠ (1,10%) που επιστρέφει προς τα 13 ευρώ, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (2,86%), η Jumbo (0,78%) και η Lamda Development (0,86%). Πολύ καλή τεχνική εικόνα είχε η μετοχή της Titan International η οποία παρά τις όποιες μικροδιορθώσεις παραμένει σε ανοδικό κανάλι.

Κοντά σε νέο ιστορικό ο S&P 500, θετικές οι περισσότερες ευρωπαικές αγορές

Οι προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας μετά το τεράστιο πακέτο στήριξης της κυβέρνησης Μπάιντεν σε συνδυασμό με τις τάσεις των τεχνολογικών μετοχών και τα μακροοικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν χθες, οδηγούν τον S&P 500 σε ιστορικά υψηλά επίπεδα ενώ κοντά σε ιστορικά υψηλά βρίσκεται και ο Dow Jones και ο Nasdaq. Οι 3 αμερικανικές αγορές παρασέρνουν τις περισσότερες ευρωπαικές αγορες σε υψηλά επίπεδα, παρά το γεγονός ότι οι μεταλλάξεις του κορονοιού συνεχίζουν να απειλούν τις οικονομίες.

Οι επενδυτές φαίνεται πως θεωρούν ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης των οικονομιών σε συνδυασμό με τα εταιρικά αποτελέσματα, ευνοούν τις μετοχικές τοποθετήσεις και τις τοποθετήσεις σε εμπορεύματα έναντι άλλων επενδύσεων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ