Νέα
  • ΓΔ: 858.93 -4.66%
  • Τζίρος: 117,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στήριξη του Γενικού δείκτη από τα μη τραπεζικά blue chips

Με «γκολ στο 90'» η σημερινή χρηματιστηριακή συνεδρίαση κατάφερε να σταθεροποιηθεί σε επίπεδα Γενικού Δείκτη κοντά στις 880 μονάδες, κλείνοντας στις 878,55 μονάδες με άνοδο 0,18%. Αυξημένες ήταν και οι συναλλαγές στα 68 εκατ. ευρώ και από τις μετοχές που διαπραγματεύθηκαν, οι 54 έκλεισαν ανοδικά και οι 60 πτωτικά. Αυτό που κράτησε θετικό πρόσημο στην συνεδρίαση ήταν η πολύ καλή συμπεριφορά συγκεκριμένων blue chips (ΟΤΕ, Μυτιληναίος, ΕΤΕ)  που ενισχύθηκε προς το τέλος της συνεδρίασης. Βέβαια το οριακά ανοδικό κλείσιμο δεν αλλάζει την πλαγιοκαθοδική τάση για το ελληνικό χρηματιστήριο, που ενισχύεται από τη διορθωτική κίνηση των χρηματιστηριακών αγορών σε Ευρώπη και Αμερική. Η εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου και η διάχυση των νέων μεταλλάξεων της πανδημίας αποτελούν τους νέους φόβους των αγορών.

Ο δείκτης Large Cap αυξήθηκε κατά 0,04% ενώ ο δείκτης Mid Cap  υποχώρησε οριακά (-0,06%). Οι κλαδικοί δείκτες που είχαν την μεγαλύτερη ανοδική κίνηση ήταν οι Τηλεπικοινωνίες (2,27%), οι Πρώτες Υλές (1,36%), τα Βιομηχανικά Προιόντα (1%), οι Κατασκευές – Υλικά (0,77%). Πτωτικά κινήθηκαν οι κλάδοι των Ταξιδιών-Αναψυχής (-1,5%),  Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-1,07%), των Τραπεζών (-0,96%), της Τεχνολογίας (-0,7%).

Μοιράστηκαν οι τράπεζες

Στις τραπεζικές μετοχές καταγράφηκε μία διαφοροποίηση, με τις μετοχές της ΕΤΕ και της Πειραιώς να κινούνται ανοδικά και τις μετοχές Alpha Bank και Εurobank να υποχωρούν. Να σημειωθεί πως η μετοχή της Alpha Bank έκλεισε στα επίπεδα τιμών που μπήκαν οι νέες μετοχές, με αποτέλεσμα τα στελέχη της χρηματιστηριακής αγοράς να περιμένουν μία σταθεροποίηση το επόμενο διάστημα παρά την πίεση του dilution.

Καλή εικόνα στα μη χρηματοοικονομικά blue chips

Στα μη χρηματοοικονομικά blue chips, εξαιρετικά δυναμική ήταν η αντίδραση της μετοχής του ΟΤΕ, που ουσιαστικά στήριξε την αγορά, της Μυτιληναίος, της Motor Oil, της ΔΕΗ, του Titan International, της Τερνα Ενεργειακή, της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, του ΟΛΠ, της Ελλάκτωρ  που βοήθησαν από την αρχή της συνεδρίασης να συγκρατηθεί η πτώση του Γεν. Δείκτη και προς το τέλος να κλείσει με θετικό πρόσημο.

Αρνητικές οι διεθνείς αγορές

Αν από τη σημερινή συνεδρίαση κρατήσουμε μόνο το οριακά ανοδικό κλείσιμο και τη διατήρηση των επιπέδων πέριξ των 880 μονάδων, η αρνητική εικονα των ξένων αγορών λόγω πετρελαίου και πανδημίας δεν επιτρέπει ιδιαίτερη αισιοδοξία σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Η αυριανή συνεδρίαση θα δείξει εάν τελικά το ελληνικό χρηματιστήριο ακολουθεί τη διόρθωση των ευρωπαϊκών αγορών (που παραμένουν όμως κοντά στα υψηλά τους) και σε ποιό βαθμό.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα