Νέα
  • ΓΔ: 899.16 +0.17%
  • Τζίρος: 82,67 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Γυρίζει σελίδα η Τράπεζα Αττικής, κερδίζει το στοίχημα του Euro ο ΟΠΑΠ

Η τιμή του αργού δέχθηκε νέες πιέσεις την Τετάρτη μετά τη δημοσίευση άρθρου στη Wall Street Journal που ανέλυε την επιθυμία των ΗΑΕ να αυξήσουν την παραγωγή τους και το μερίδιό τους στην αγορά, υπογραμμίζοντας τη ρήξη τους με τη Σαουδική Αραβία και τον υπόλοιπο OPEC. Το άρθρο υπογράμμιζε τους φόβους της αγοράς ότι τα ΗΑΕ μπορεί να «θέλουν να βγουν από τον OPEC ώστε να μπορούν να αντλούν 4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα», σύμφωνα με τον αναλυτή στην Price Futures Group, Phil Flynn.

EKT- Πληθωρισμός

Η ΕΚΤ συμφώνησε να τεθεί ως μέγιστος στόχος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη το 2%.  Εναρμονίζεται δηλαδή με την FED και θα ακολουθήσει τις ίδιες τακτικές σε ότι αφορά και το waiver και το tapering. H είδηση αυτή ενθάρρυνε τις χρηματιστηριακές αγορές.

Aμερικανικές αγορές

Η εκτόνωση των πιέσεων στις τιμές του πετρελαίου έφεραν και μείωση των πληθωριστικών πιέσεων με αποτέλεσμα την αποκλιμάκωση των επιτοκίων των αμερικανικών ομολόγων (treasuries). Oι αμερικανικοί δείκτες κινούνται ανοδικά και προσεγγίζουν νέα υψηλά. 

Ευρωπαϊκές αγορές

Προς το παρόν οι ευρωπαϊκές αγορές ακολουθούν μεικτές τάσεις αν και οι περισσότερες αναθάρρησαν μόλις είδαν το άνοιγμα των αμερικανικών αγορών. Όσοι παρακολουθούν στενά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σε επίπεδο μετοχών και όχι μόνο δεικτών, ξέρουν ότι υπάρχει μεγάλη επιχειρηματική κινητικότητα, όχι μόνο μέσα στα κράτη μέλη αλλά και διακρατικά.

Γενικός Δείκτης

Οι γνωστοί leaders ΟΤΕ, ΟΠΑΠ κατάφεραν να περιορίσουν τις απώλειες του Γεν. Δείκτη και να «ομορφύνουν» μία αρκετά αδιάφορη κατάσταση. Λέμε αδιάφορη γιατί είναι η λέξη που αντικατοπτρίζει τις χρηματιστηριακές εξελίξεις στην Ελλάδα εδώ και μία εβδομάδα. Η εκτίμηση της αγοράς είναι ότι θα ταλαιπωρηθούμε αρκετά στα επίπεδα των 880-890 μονάδων πριν υπάρξει ξανά επιστροφή προς τις 900 μονάδες μέσα στο γ’ τρίμηνο. Αν βέβαια υπάρξει επιστροφή και δεν υπάρξει κάθοδος.  

Αlpha Bank

«Πράσινο φως» στην αναπτυξιακή πολιτική με χορήγηση δανείων έδωσε ο CEO της Alpha Bank σε μήνυμα προς τους εργαζόμενους της τράπεζας. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις επιτεύξεις της κατά τα τελευταία δύο χρόνια. Ειδικότερα:

  • Στην ολοκλήρωση του Project Galaxy αλλά και τις επικείμενες πρόσθετες συναλλαγές ύψους Ευρώ 8,1 δισ. που θα οδηγήσουν σε δείκτη ΜΕΑ 2% το 2024.
  • Τον εταιρικό μετασχηματισμό, που έθεσε τα θεμέλια για μία νέα, υγιή και εξωστρεφή Τράπεζα που αφήνει πίσω τα προβλήματα της κρίσης.
  • Την επιτάχυνση του εκσυγχρονισμού της Τράπεζας με στόχο, μέσα από ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα μετασχηματισμού, την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και προϊόντων στους Πελάτες της αλλά και τη δημιουργία αξίας για τους Μετόχους και το Προσωπικό της, και τέλος
  • Στη διαμόρφωση ενός νέου περιβάλλοντος εργασίας, που επενδύει στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων και στον εμπλουτισμό του στελεχιακού δυναμικού, επιβραβεύοντας παράλληλα την παραγωγικότητα, την καινοτομία, τη δημιουργικότητα.

Τράπεζα Αττικής

Κατέθεσε το τριετές επιχειρηματικό της σχέδιο και αλλάζει σελίδα, ανακτώντας πλήρως την εμπιστοσύνη του καταθετικού και καταναλωτικού κοινού και κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, θέτοντας την Τράπεζα σε βιώσιμη πορεία ανάπτυξης. Προέχει όμως η εξυγίανσή της και μάλιστα χωρίς τη βοήθεια του ελληνικού κράτους.

ΟΠΑΠ

Αρκετά καλά πάνε τα έσοδα από τον στοιχηματισμό του Euro μαθαίνουμε από πράκτορες. Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου έχει δώσει σημαντική ώθηση εσόδων στον ΟΠΑΠ. Θα το μάθουμε στο τέλος του Αυγούστου. Μέχρι τότε θα  μοιράσει και το μέρισμά του.

Πλαστικά Θράκης

Μετά από μία μικρή συσσώρευση πέριξ των 6,6 ευρώ που είδαμε το προηγούμενο διάστημα, σήμερα η μετοχή των Πλαστικών Θράκης έπιασε τα 7 ευρώ.  Μία ιστορική στιγμή για τη μετοχή ενός ομίλου που μέσα στην πανδημία έχει γράψει επιχειρηματική ιστορία.  Βέβαια κάποιοι πονηροί λένε ότι η άνοδος αυτή αποδίδεται στη συνέχιση της πωλησης μασκών στο διηνεκές. Ας μην γρουσουζεύουμε. Η εταιρεία προχωρά και σε αγορά ιδίων μετοχών (3.000 μετοχές).

ΚΡΙ-ΚΡΙ

Η εταιρεία τείνει να αυξήσει ακόμη περισσότερο τις πωλήσεις της σε παγωτά, γιαούρτια και γάλατα μέσα στο καλοκαίρι 2021. Η ζήτηση είναι μεγάλη  και τα δίκτυα πωλήσεων (super markets) ιδιαίτερα ικανοποιημένα από τη ζήτηση. Εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Κρι-Κρι της 6ης Ιουλίου η διάθεση κερδών της εταιρικής χρήσης 2020, καθώς και η πρόταση του Δ.Σ για τη διανομή μερίσματος μικτού ποσού 0,200  ευρώ ανά μετοχή, συνολικά μικτού μερίσματος ύψους 6,613 εκατ. ευρώ. Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος μερίσματος ορίζεται η 12η/8/2021. Δικαιούχοι του μερίσματος χρήσης 2020 θα είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της 13/8/2021 (record date)

Titan International

Το ανώτατο σήμα Platinum (Μηδενικά απόβλητα) σύμφωνα με το πρότυπο «Zero Waste to Landfill» έλαβαν όλα τα εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου του Τιτάνα, στο Καμάρι, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της παγκόσμιας στροφής από τη γραμμική προς την κυκλική οικονομία και της μείωσης της ταφής αποβλήτων. Mία σημαντική περιβαλλοντική διάκριση.

Ξένοι επενδυτές στην Ελλάδα

Εκτός από ξενοδοχεία, εκ των οποίων 1.800 έχουν βγει προς πώληση, υπάρχουν πολλές άλλες επιχειρήσεις που λόγω συγκυρίας θα πουληθούν σε χαμηλές ή ακριβές τιμές σε ξένους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει για επαγγελματικά ακίνητα στο πλαίσιο των ψηφιακών νομάδων,  ακριβά ακίνητα σε νησιά,  ενεργειακές υποδομές και θαλάσσιες μεταφορές. Ραντεβού τον Σεπτέμβρη, που λένε και οι κινηματογράφοι.

  • Αποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ