Νέα
  • ΓΔ: 891.41 +0.46%
  • Τζίρος: 82,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Η καλή εικόνα των τραπεζών και η «σιγή» της Ελλάκτωρ

Χρηματιστήριο
Πηγή: Intimenews

Διεθνείς αγορές – Πληθωρισμός και πανδημία οι μεγάλοι κίνδυνοι

Δεν είναι θετικό το κλίμα στις διεθνείς αγορές. Η πανδημία του μεταλλαγμένου ιού εξαπλώνεται εκ νέου σε Ευρώπη και Αμερική, ο δομικός πληθωρισμός αρχίζει να φοβίζει και τις βιομηχανίες, και το εμπόριο, και τις τράπεζες, αφού παίρνει περίεργες διαστάσεις. Όπως χαρακτηριστικά έλεγε ένα χρηματιστηριακό στέλεχος, «η αναζωπύρωση του πληθωρισμού θυμίζει την πυρκαγιά που ξεκινά από μία μικρή εστία και ξαφνικά παίρνει τεράστιες διαστάσεις». Όσο υπάρχει η χρηματοδότηση των κεντρικών τραπεζών, τόσο δεν θα απεικονίζεται η κρίση στα χρηματιστήρια -όπως γίνεται και σήμερα. Τι θα γίνει όμως αν σταματήσουν μετά το 2022; Οι επενδυτές θεωρούν ότι η ανάπτυξη του 2021 θα βοηθήσει να κτιστούν «υποστυλώματα» στις οικονομίες.

Αμερικανικά ομόλογα

Στο 1,5% προσεγγίζει η απόδοση του 10ετούς treasury τις τελευταίες ημέρες. Η αύξηση του πληθωρισμού Ιουνίου στο 0,9% (από 0,5% που περίμεναν ΟΛΟΙ οι αναλυτές) δείχνει ότι αντιστρέφεται η καμπύλη επιτοκίων, με κίνδυνο να μειωθούν τα κέρδη των τραπεζών. Ήδη οι μεγάλοι επενδυτικοί όμιλοι έχουν σταματήσει εδώ και ένα εξάμηνο να αγοράζουν κρατικά ομόλογα (σχεδόν κάθε χώρας).

Γενικός Δείκτης

Διολισθαίνει ο Γενικός Δείκτης, παρά την ισχυρή αντίσταση και των τραπεζών και κάποιων blue chips. Η νέα στήριξη πλέον είναι στις 850 μονάδες. Μόνο εάν φτάσει στα επίπεδα αυτά θα έχουμε χάσει τα κέρδη του τελευταίου τετραμήνου. Εκτιμούμε ότι εάν συνεχιστεί το «τριμάρισμα», θα έχουμε δει τη στήριξη μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Τράπεζες

Σε πολύ καλή κατάσταση ο τραπεζικός κλάδος, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα. Η μετοχή της ΕΤΕ -όπως γράφουμε συνέχεια το τελευταίο διάστημα- βρίσκεται σε ανοδικό momentum εδώ και δύο εβδομάδες, ακόμη και στις μικροδιορθώσεις.

Alpha Bank

Τo Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε χθες πρωί τη διοίκηση και στελέχη της Alpha Services and Holdings με την ευκαιρία εισαγωγής προς διαπραγμάτευση των 800.000.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας, σε συνέχεια της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με κατάργηση του δικαιώματος των παλαιών μετόχων.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Βασίλειος Ράπανος και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Βασίλειος Ψάλτης κήρυξαν την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.

Υποδεχόμενος τη διοίκηση και τα στελέχη της τράπεζας, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτης Λαζαρίδης συνεχάρη τους συντελεστές της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Services and Holdings για τη συλλογική προσπάθεια που είχε ως αποτέλεσμα την επιτυχημένη ολοκλήρωσή της, τονίζοντας τη σημαντική συμβολή της στη διαμόρφωση του νέου χάρτη της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.

Coca Cola HBC

Mετά από το ξαφνικό «χώσιμο» της Δευτέρας, ήρθε μια πολύ καλή συνεδρίαση χθες, με ομαλή άνοδο και καλές συναλλαγές. Ξεπέρασε τα 30 ευρώ η μετοχή και μπορεί να φτάσει στα 31 ευρώ εάν συνεχιστεί η άνοδος στις επόμενες συνεδριάσεις. Το ζεστό καλοκαίρι ευνοεί τις πωλήσεις αναψυκτικών και νερών, που καταγράφουν διψήφια άνοδο (σύμφωνα με πληροφορίες) σε σχέση με πέρυσι.

ΟΛΠ - Συναντήσεις υψηλού επιπέδου

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε., captain Weng Lin, συναντήθηκε σήμερα, στα κεντρικά γραφεία της ΟΛΠ Α.Ε., στον Πειραιά, με τον πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, κ. Νakayama Yasunori. Τον πρέσβη συνόδευαν οι κ. Taku Aramaki και Hidetoshi Watanabe καθώς και εκπρόσωποι γνωστών ιαπωνικών επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ποικίλα θέματα, καθώς επίσης και οι σημαντικές επενδύσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί στο λιμάνι Πειραιά και οι οποίες το έχουν μετατρέψει σε ένα από τα πιο σύγχρονα ευρωπαϊκά λιμάνια. Ακόμη, παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός και η συνολική στρατηγική αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του λιμένος για το αμέσως επόμενο διάστημα. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε και σχετική ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του λιμένος.

Ελλάκτωρ

Υποχωρεί η μετοχή και δεν βλέπουμε και το χρονοδιάγραμμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Υπάρχει κάποιος λόγος καθυστέρησης; Tι γίνεται με τις δύο πλευρές των επενδυτών; Υπάρχει κάποια κοινή προσέγγιση; Άβυσσος στην πληροφόρηση των επενδυτών. Μήπως θα πρέπει να βγει κάποια ανακοίνωση;

Jumbo

Την είχαμε ξεχάσει στα 15,5 ευρώ και τη βρίσκουμε σχεδόν 2 ευρώ χαμηλότερα. Τους λόγους τούς έχει εξηγήσει επαρκώς ο κ. Βακάκης στο τελευταίο δελτίο Τύπου του ομίλου. Ελπίζουμε να υπάρξει αντιστροφή της τάσης.

Prodea Investments

Ξεκινά σήμερα η δημόσια προσφορά της Prodea (πρώην Πανγαία) στην Ελλάδα με καταβολή μετρητών και την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία τίτλων σταθερού εισοδήματος της ρυθμιζόμενης αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών. To χρονοδιάγραμμα είναι:

  • 16 Ιουλίου 2021: Ανακοίνωση των αντληθέντων κεφαλαίων, της τελικής απόδοσης, της τιμής διάθεσης και του επιτοκίου.
  • 21 Ιουλίου 2021: Έναρξη διαπραγμάτευσης των Ομολογιών στην κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Οργανωμένης Αγοράς του Χ.Α.

YΓ.: Εκεί στην Prodea και στους λοιπούς οργανισμούς, πιστεύετε ότι ο μέσος ιδιώτης επενδυτής έχει τον χρόνο να διαβάσει 280 σελίδες ενημερωτικού; Ένα οργανωμένο δελτίο Τύπου με βασικές λεπτομέρειες δεν μπορούσατε να κάνετε;

Premia Investments

Προχωρά σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας εν μέρει με εισφορά περιουσιακών στοιχείων και εν μέρει με καταβολή μετρητών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφισταμένων μετόχων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, 19.086.655 Νέες Μετοχές καλύφθηκαν με εισφορές σε είδος, και έως 32.996.676 Νέες Μετοχές θα διατεθούν με καταβολή μετρητών, με τιμή διάθεσης €1,44 ανά Νέα Μετοχή, μέσω δημόσιας προσφοράς στην Ελλάδα σε Ειδικούς Επενδυτές και Ιδιώτες Επενδυτές και μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης σε Ειδικούς Επενδυτές και Ιδιώτες Επενδυτές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

  • Αποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ