Νέα
  • ΓΔ: 930 +1.79%
  • Τζίρος: 40,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Εκτόξευση για τα Πλαστικά Θράκης, λύθηκε το μυστήριο με Ελλάκτωρ

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Αμερικανικές αγορές

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της FED, Τζερόμ Πάουελ, που αφορούσαν τον αμερικανικό πληθωρισμό, μάλλον λειτούργησαν βοηθητικά για τους αμερικανικούς δείκτες, με αποτέλεσμα να κλείσουν κοντά σε νέα υψηλά. Το παράδοξο είναι ότι, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι οι συνθήκες στην παγκόσμια οικονομία συντηρούνται κυρίως από τις παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών, συνεχίζουν να αγοράζουν σαν να μην υπάρχει αύριο.

S&P 500

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Goldman Sachs, για τον δείκτη S&P 500 βλέπει μικρή πτώση της τάξεως του 0,8% τους επόμενους τρεις μήνες και θέτει την τιμή-στόχο του δείκτη στις 4.300 μονάδες. Για τους επόμενους 12 μήνες (μέσα του 2022), η τιμή-στόχος είναι οι 4.450 μονάδες ή περίπου 3,7% υψηλότερα.

ΟΤΕ

«Σήκωσε» την αγορά η μετοχή του ΟΤΕ κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Πολύ ισχυρή διαγραμματική εικόνα της μετοχής. Σας το είχαμε επισημάνει ότι ο ΟΤΕ θα σηκώνει τη συνεδρίαση όταν θα πέφτουν οι τράπεζες, όπως χθες.

Alpha Bank

Στις 15 Ιουλίου είναι η ημερομηνία εφαρμογής των αλλαγών που θέτει ο οίκος FTSE/Russell για τις νέες μετοχές που προκύπτουν μετά την ΑΜΚ της Alpha Bank. Η αύξηση του αριθμού των μετοχών θα επηρεάσει τους δείκτες FTSE All-World Index, FTSE MPF All-World Index, FTSE Global Mid Cap Index, FTSE Emerging Index και FTSE Med Index.

Ο FTSE δεν αναμενόταν να προβεί σε αλλαγές στη στάθμιση της μετοχής στους δείκτες, παρά μόνο σε μεταβολή του αριθμού των μετοχών.

Ελλάκτωρ

Λύθηκε και το μυστήριο της ανόδου της μετοχής της Ελλάκτωρ. Με επίσημη ανακοίνωση αναφέρει τους όρους της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου μέχρι του ποσού των 120,5 εκατ. ευρώ, με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων σε αναλογία 1,25 νέες μετοχές για κάθε 2 παλαιές μετοχές.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε να εκδοθούν και διατεθούν μέσω δημόσιας προσφοράς έως 133.920.002 νέες κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές ονομαστικής αξίας €0,04 εκάστη και τιμή διάθεσης 0,90 ευρώ για κάθε μία νέα μετοχή. Η Τιμή Διάθεσης των Νέων Μετοχών δύναται να υπερβαίνει τη χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής κατά τον χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης.

Η αποκοπή του δικαιώματος προτίμησης θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουλίου, ενώ η περίοδος άσκησης του δικαιώματος είναι από τις 21/7 έως τις 3/8.

ΟΠΑΠ

Και τη δυνατότητα επανεπένδυσης του μερίσματος θα δώσει στους μετόχους της η ΟΠΑΠ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, παρέχεται έως τις 28 Ιουλίου το περιθώριο στους μετόχους για έγγραφη δήλωση, ώστε να λάβουν το ετήσιο μέρισμα σε νέες μετοχές του οργανισμού (scrip divident).

Lamda Development

Συμφωνία για την απόκτηση χώρων γραφείου στο Ελληνικό ανακοίνωσαν Τράπεζα Πειραιώς και Lamda Development. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρίες, η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε., στο πλαίσιο του προγράμματος μετασχηματισμού που υλοποιεί από το 2020 και εφαρμόζοντας τη στρατηγική της επιλογή για μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, προχώρησε σε υπογραφή προκαταρκτικής συμφωνίας με τη Lamda Development για την απόκτηση γραφειακών χώρων στο νέο, υπερσύγχρονο Επιχειρηματικό Κέντρο που θα δημιουργηθεί επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, εντός του χώρου του Ελληνικού (πρώην Αεροδρόμιο Αθηνών), όπου σχεδιάζεται η μεταφορά όλων των υπηρεσιών διοίκησης που διατηρεί η τράπεζα στην Περιφέρεια Αττικής.

Η συμφωνία, όπως αποτυπώνεται στο σχετικό Μνημόνιο (MoU) που υπεγράφη μεταξύ των δύο μερών, αφορά στην απόκτηση χώρων γραφείων συνολικού εμβαδού 40.000 τ.μ. Το έργο θα ολοκληρωθεί εντός της πρώτης πενταετούς φάσης υλοποίησης της επένδυσης στο Ελληνικό, δηλαδή έως το 2025. Ο Καγκελάριος σας είχε πει ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση γραφείων και από ξένους.

ΔΕΗ – «Πράσινο» ομόλογο

Το βιβλίο προσφορών έκλεισε χθες στις 13:30 ώρα Ελλάδος, με το επιτόκιο να υποχωρεί στο 3,375% από την αρχική τιμολόγηση που ήταν στο 3,75%.

Το νέο senior unsecured πράσινο ομόλογο της ΔΕΗ, το οποίο συναρτάται με την επίτευξη στόχων περιορισμού των εκπομπών CO2, θα έχει λήξη τον Ιούλιο του 2028 και θα έχει δυνατότητα ανάκλησης μετά την πάροδο των πρώτων τριών ετών, ενώ θα εισαχθεί στην αγορά του Δουβλίνου. Ο τίτλος έχει αξιολόγηση B+και BB- από τις S&P και Fitch αντίστοιχα.

Το ομόλογο έχει ρήτρα μείωσης των εκπομπών CO2 κατά 57% την περίοδο 2019-2023. Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη έκδοση του 5ετούς S-L Bond του Μαρτίου, η ρήτρα μείωσης των εκπομπών CO2 ήταν 40% για την περίοδο 2019-2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην έκδοση συμμετείχαν όλοι οι μεγάλοι διεθνείς επενδυτές, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει και στην προηγούμενη έκδοση 5ετούς διάρκειας τον Μάρτιο και νέοι μεγάλοι επενδυτές του εξωτερικού, που συμμετέχουν πρώτη φορά σε έκδοση της ΔΕΗ.

ΑΔΜΗΕ

Για τη μετοχή του ΑΔΜΗΕ (έκλεισε με άνοδο 2,5% περίπου) σας έχουμε ενημερώσει ότι ενδιαφέρονται πολλοί εγχώριοι θεσμικοί. Χθες ανακοίνωσε και τη διανομή μερίσματος ύψους 0,018 ευρώ/μετοχή. Η Αποκοπή Μερίσματος θα γίνει τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021 (αντί στις 23 Αυγούστου 2021), οι Δικαιούχοι Μερίσματος (record date) την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021 (αντί 24 Αυγούστου 2021) και η Έναρξη Πληρωμής Μερίσματος τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 (αντί 30 Αυγούστου 2021).

Πλαστικά Θράκης

Ασταμάτητη η μετοχή, έφτασε χθες (με άνοδο 5% περίπου) τα 7,24 ευρώ. Ουσιαστικά το προηγούμενο διάστημα συσσώρευσε λίγο κάτω από τα 6,9 ευρώ και τώρα εκτοξεύθηκε ξανά.

Καταναλωτική κρίση

Σχεδόν ένας στους δύο καταναλωτές δεν θα κάνει διακοπές φέτος το καλοκαίρι, ενώ 8 στους 10 θεωρούν ότι η οικονομική κρίση λόγω της πανδημίας θα κρατήσει και το 2022, όπως προκύπτει από την 4η μελέτη καταγραφής των καταναλωτικών τάσεων στο λιανεμπόριο μέσω της εξαμηνιαίας έρευνας καταναλωτικού κλίματος λιανεμπορίου που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεων Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) με την επιστημονική υποστήριξη του εργαστηρίου ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τα άλλα περιμένουμε εισπράξεις από τον τουρισμό.

  • Αποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ