Νέα
  • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
  • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Υποτονική αντίδραση στο ΧΑ «μακριά» από τις ευρωπαϊκές αγορές

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

«Ασθμαίνοντας» ακολούθησε το ελληνικό χρηματιστήριο την ανοδική αντίδραση των ευρωπαϊκών αγορών κατά τη σημερινή συνεδρίαση. Ενώ στην Ευρώπη, τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια προσπάθησαν (και τα κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό) να καλύψουν τις απώλειες της Δευτέρας, το ελληνικό χρηματιστήριο μόλις και μετά βίας σταθεροποιήθηκε πάνω από τις 835 μονάδες, φανερώνοντας ότι ακόμη και στην άνοδο δεν έχει καταφέρει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες.

Η αλήθεια είναι ότι το θετικό αφήγημα της ανάπτυξης κάπου έχει κολλήσει, εξαιτίας της μετάλλαξης της πανδημίας και της τουριστικής -κάτω των προσδοκιών- κίνησης.

Πλέον ο πήχης για την ανάπτυξη του 2021 έχει χαμηλώσει αρκετά και οι παλαιότερες εκθέσεις των ξένων οίκων θεωρούνται αρκετά αισιόδοξες. Ας ελπίσουμε ότι οι χαμηλότερες προσδοκίες δεν θα έχουν επιπτώσεις στον τραπεζικό κλάδο, σε ό,τι αφορά τα NPL's και τα NPE's αλλά και τις αξίες των χαρτοφυλακίων των ομολόγων τους.

Αναπροσαρμόζεται χαμηλότερα ο Γενικός Δείκτης - Διαμορφώθηκε στις 838,83 μονάδες

O Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 838,83 μονάδες με άνοδο 0,68%. Η αξία συναλλαγών παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα, στα 48 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 73 έκλεισαν ανοδικά και οι 43 πτωτικά. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap αυξήθηκε κατά 0,62% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) 0,95%.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, την μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι των Τροφίμων-Ποτών (1,74%), Ταξιδιών-Αναψυχής (1,42%), Τηλεπικοινωνίες (1,39%) και την μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι των Προσωπικών-οικιακών Προϊόντων (-2,4%), Πετρελαίου-Αερίου (-0,39%).

Οι επόμενες συνεδριάσεις θα δείξουν εάν θα υπάρξει επιστροφή Γενικού Δείκτη προς τις 850 μονάδες ή θα έχουμε μία παρατεταμένη μεταβλητότητα μεταξύ 820 μονάδων και 850 μονάδων. Όπως αναφέραμε, όσο η πανδημία οξύνεται τόσο αναπροσαρμόζονται οι προσδοκίες αλλά και τα μακροοικονομικά και μικροοικονομικά δεδομένα. Αυτό που ίσχυε πριν από ένα μήνα, δεν ισχύει σήμερα.

Ανοδικά οι αμερικανικές αγορές λόγω κατασκευαστικής δραστηριότητας

Μπορεί χρηματιστηριακά, οι αποτιμήσεις να εξορθολογίστηκαν μετά τις πρόσφατες διορθωτικές κινήσεις αλλά τα στοιχεία για τις κατασκευαστικές δραστηριότητες στις ΗΠΑ βοήθησαν να καλυφθούν οι πρόσφατες χρηματιστηριακές απώλειες.

Η αλήθεια είναι ότι οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες κινούνταν σε πολύ υψηλά (ιστορικά) επίπεδα και οι επενδυτές ήθελαν μία μικρή διόρθωση για να επιστρέψουν ως αγοραστές. Να τονίσουμε ότι χθες στις ΗΠΑ υπήρξαν τεράστιες εισροές κεφαλαίων στα αμερικανικά κρατικά ομόλογα (καταφύγια κινδύνου), δείγμα της αλλαγής επενδυτικής τάσης, τουλάχιστον για τον Αύγουστο 2021.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ