Νέα
  • ΓΔ: 876.35 +0.74%
  • Τζίρος: 39,69 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις 857 μονάδες ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Το μυστικό της πρόσφατης ανοδικής αντίδρασης των χρηματιστηριακών αγορών αποκαλύπτεται σιγά σιγά αν και όλοι το υποπτεύονταν. Οι συντονισμένες κινήσεις των Κεντρικών Τραπεζών και οι υποσχέσεις για συνέχιση των προγραμμάτων στήριξης ήταν αυτές που έφεραν νέα άνοδο στα χρηματιστήρια και κάλυψαν τις απώλειες της Δευτέρας. Σήμερα θα υπάρξουν και οι αντίστοιχες ανακοινώσεις από την ΕΚΤ.

Ήδη οι τρεις μεγαλύτεροι αμερικανικοί δείκτες έχουν επιστρέψει στα προ διόρθωσης επίπεδα ενώ ακολουθούν ανοδικά και οι ευρωπαικοί δείκτες αλλά και οι ασιατικοί.

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες ξεκίνησαν ανοδικά και σήμερα, δημιουργώντας βάσιμες προσδοκίες ότι και το ελληνικό χρηματιστήριο θα κινηθεί ανοδικά. Ο Γενικός Δείκτης έχει ήδη επιστρέψει στα επίπεδα των 854 μονάδων και πλέον είναι πιθανή η επιστροφή προς πάνω από τις 860 μονάδες μέχρι το τέλος του μήνα. Εκτός από την χρηματοδοτική στήριξη των Κεντρικών Τραπεζών ανά τον κόσμο, καθοριστικό ρόλο στην άνοδο των χρηματιστηρίων διαδραματίζουν τα εταιρικά αποτελέσματα και η επιχειρηματική κινητικότητα σε ότι αφορά τις εξαγορές και συγχωνεύσεις και τους μετασχηματισμούς των ομίλων. Είναι βέβαιο ότι η μετά covid 19 εποχή θα έχει σημαντικά νέα χαρακτηριστικά που θα προστεθούν στις κεφαλαιοποιήσεις των υπαρχόντων εισηγμένων.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε στις 857 μονάδες και ο στόχος είναι να ξεπεράσει μέχρι το τέλος του μήνα τις 860 μονάδες ώστε να αλλάξει η τάση. Το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται προς τις τραπεζικές μετοχές , τις μετοχές ενέργειας, μετοχές ταξιδιών-μεταφορών, και τις μετοχές υποδομών. Οι ίδιοι τομείς απασχολούν τους επενδυτές και στην Αμερική (λόγω προγραμμάτων για τις υποδομές και την δυναμική των επενδυτικών τραπεζών) αλλά και την Ευρώπη και την Βρετανία με την κατεύθυνση που δίνουν οι κεντρικές τους τράπεζες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ