Νέα
  • ΓΔ: 956.28 +0.72%
  • Τζίρος: 49,02 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Η στέρεη άνοδος της Coca Cola και η εκτόξευση των Πλαστικών Θράκης

Πηγή: Eurokinissi

Aμερικανικές αγορές

Όταν οι δείκτες ψεύδονται... Με οριακά θετική μεταβολή κινούνταν χθες οι 3 χρηματιστηριακοί δείκτες στην Αμερική. Όμως από κάτω υπήρχαν πάρα πολλές ρευστοποιήσεις για αποκόμιση κερδών και μετά από τις ενδείξεις για αύξηση των επιδομάτων ανεργίας. Επιβεβαιώνεται αυτό που σας είχε γράψει ο Καγκελάριος τη Δευτέρα. Είμαστε σε περίοδο μεγάλης μεταβλητότητας και ασάφειας. Κανείς δεν μπορεί να πει ποια είναι η τάση, γιατί διαψεύδεται την επόμενη ημέρα. Γι' αυτό μόλις ανεβαίνουν λίγο οι αγορές, οι επενδυτές παίρνουν τα κέρδη τους.

Ευρωπαϊκές αγορές

Τις διαφωνίες των μελών (τραπεζιτών) του ΔΣ της ΕΚΤ ανέδειξε με τις δηλώσεις της η κυρία Λαγκάρντ. Τι ανέδειξε, τους «έδωσε» κανονικά. Τελικά πρυτάνευσε η λογική και η πίεση ότι στην παρούσα φάση δεν μπορούμε να αφήσουμε αβοήθητες τις οικονομίες. Έβαλε βέβαια και τον στόχο για πληθωρισμό 2% προκειμένου να καθησυχάσει τους Γερμανούς και τους φίλους τους Ολλανδούς. Θα έχει πολλές συνέχειες το σίριαλ αυτό και ειδικά μετά τον Σεπτέμβριο εάν δούμε ότι δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι της ανάπτυξης.

Γενικός Δείκτης

Άνοδος με αμφιβολίες χθες για τον Γενικό Δείκτη. Ναι μεν έφτασε στις 858 μονάδες με ένα πολύ καλό ισοζύγιο κερδισμένων (69) - χαμένων (36) μετοχών, αλλά η αξία συναλλαγών ήταν πολύ χαμηλή. Γενικά οι επενδυτές είτε είναι επηρεασμένοι από την κρίση και διατηρούν ρευστότητα, είτε περιμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο, είτε οφείλεται και στη θερινή ραστώνη (είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και κάθε καλοκαίρι από τις 20 Ιουλίου μέχρι και τις 20 Αυγούστου οι συναλλαγές μειώνονται αισθητά).

Axia Numbers – Ιούνιος 2021

Άργησαν λίγο (συνήθως τα εκδίδουν στις 5 κάθε μήνα) αλλά τα έβγαλαν τα στοιχεία για τον Ιούνιο από το Χρηματιστήριο. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Μήνας σημαντικών εξελίξεων για την ελληνική κεφαλαιαγορά αποδείχθηκε ο Ιούνιος, παρά το γεγονός ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών κινήθηκε ελαφρώς πτωτικά σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, καθώς τόσο η κεφαλαιοποίηση, όσο και ο Γενικός Δείκτης, σημείωσαν μείωση κατά 1,1%. Οι Αλλοδαποί δικαιούχοι μερίδων εμφανίστηκαν αγοραστές για δεύτερο κατά σειρά μήνα, σημειώνοντας εισροές τόσο σε επίπεδο μήνα, όσο και σε επίπεδο έτους.

»Στα τέλη Ιουνίου ολοκληρώθηκε επιτυχώς η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) της Alpha Services and Holdings με την άντληση συνολικά €800,00 εκατ. Πρόκειται για τη δεύτερη ΑΜΚ συστημικής τράπεζας μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο πρώτο εξάμηνο του 2021, με τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια τραπεζών για το διάστημα αυτό , να ανέρχονται στα 2,18 δισ. ευρώ.

»Τον προηγούμενο μήνα η SIX και το Χρηματιστήριο Αθηνών ανακοίνωσαν την επιτυχή μεταφορά και λειτουργία του συνόλου των μετασυναλλακτικών υπηρεσιών σε αλλοδαπούς τίτλους της ATHEXCSD, μέσω της SIX, του Ελβετικού Κεντρικού Αποθετηρίου Τίτλων και κορυφαίου ευρωπαϊκού ICSD (International Central Securities Depository). Η SIX επιλέχθηκε ως ο πάροχος διεθνών λύσεων θεματοφυλακής για την ATHEXCSD, το ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων. Επίσης, σε επίπεδο αγοραστών, κυριάρχησαν οι ξένοι επενδυτές».

MLS

«Άστραψε και βρόντηξε» η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς χθες για την MLS. Κάπως αργά, ως συνήθως όμως. Τελικά οδηγήθηκε στην επιβολή προστίμων που υπερβαίνουν τα 800.000 ευρώ για την MLS.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε:

  • Την επιβολή προστίμου συνολικού ύψους 425.000 ευρώ σε δώδεκα φυσικά πρόσωπα για παράβαση της απαγόρευσης χειραγώγησης αγοράς του άρθρου 15 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014, όπως η χειραγώγηση αγοράς ορίζεται από το άρθρο 12, παράγραφος 1(γ) του Κανονισμού αυτού, μέσω των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της εταιρίας MLS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε. για τη χρήση 2018, που δημοσιοποιήθηκαν στις 24.4.2019.
  • Την επιβολή προστίμου συνολικού ύψους 390.000 ευρώ σε έντεκα φυσικά πρόσωπα για παράβαση των διατάξεων περί λειτουργίας της επιτροπής ελέγχου και της εταιρικής διακυβέρνησης των ν. 4449/2017 και 3016/2002 κατά περίπτωση

Τις αποφάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναμένεται να τις χρησιμοποιήσουν ενδίκως και οι ομολογιούχοι στις διεκδικήσεις τους, ενώ ανοίγει και ο δρόμος για διεκδικήσεις μετόχων.

Eurobank

Aυξήθηκε το ποσοστό των μετοχών της Eurobank που κατέχει η Helikon. Tο ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου επί των κοινών μετοχών της τράπεζας που κατείχε έμμεσα η Helikon στις 16.07.2021 ανήλθε σε 5,10% επί του συνολικού αριθμού των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας, περιλαμβανομένων των δικαιωμάτων ψήφου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Πλαστικά Θράκης

Μέσα σε τρεις συνεδριάσεις η μετοχή των Πλαστικών Θράκης έφτασε κοντά στα 8 ευρώ (7,78). Χωρίς να υπολογίζουμε ακριβώς, αλλά η κρίση της πανδημίας πρέπει να έχει κάνει πλούσιους τους μετόχους. Η τιμή της μετοχής από τον Μάρτιο 2020 μέχρι τον Ιούλιο 2021 έχει εξαπλασιαστεί!!!

Coca Cola

Ξεπέρασε και τα 31 ευρώ η μετοχή της Coca Cola HBC, με μια πολύ στέρεη άνοδο. Ίσως το καλύτερο value stock στο ελληνικό χρηματιστήριο αυτή την περίοδο. Με σταθερές αγορές και από εγχώρια funds και ξένους επενδυτές. Το καλοκαίρι 2021 θα δώσει και καλά αποτελέσματα μαθαίνουμε.

ΟΤΕ

Και μιας και μιλάμε για value stocks, ας μην αδικήσουμε τη μετοχή του ΟΤΕ που κατέγραψε χθες άνοδο σε μια πολύ ενδιαφέρουσα από πλευράς διακύμανσης συνεδρίαση. Τελικά, προς το τέλος της συνεδρίασης ήρθαν και μεγάλες εντολές αγοράς, που έφεραν σημαντική άνοδο στη μετοχή και την οδηγούν προς τα 15 ευρώ.

Jumbo

Ανοδικά έκλεισε η μετοχή, αλλά θα μπορούσε και καλύτερα εάν δεν έβγαιναν προς το τέλος πωλητές. Παρατηρούμε ότι συμβαίνει τακτικά στις τελευταίες (πλην Δευτέρας) συνεδριάσεις της να τα «χώνουν» προς το τέλος οι βραχυπρόθεσμοι (inday trading) κερδοσκόποι. Το μεροκάματο να βγαίνει...

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ