Νέα
  • ΓΔ: 892.13 -2.32%
  • Τζίρος: 70,97 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις 861 μονάδες ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης

Εκτινάχθηκαν αποτιμήσεις και συναλλαγές στο Χρηματιστήριο
Πηγή: Intime

Με τις ευρωπαϊκές αγορές να ξεκινούν (ήπια) ανοδικά υπό την επίπεδα των αποφάσεων της ΕΚΤ, το ελληνικό χρηματιστήριο εκτιμάται ότι θα έχει, τουλάχιστον, σταθεροποιητική συνεδρίαση ή στο θετικό σενάριο θα ξεπεράσει τις 865 μονάδες μέχρι το τέλος του μήνα.

Χαμηλές συναλλαγές

Οι συναλλαγές την τελευταία εβδομάδα ήταν πτωτικές και μάλιστα χθες είδαμε μία από τις χαμηλότερες του 2021. Εκτιμάται από την αγορά, ότι στο ίδιο μήκος κύματος για τον Γενικό Δείκτη και τις συναλλαγές θα κινηθεί και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο με έμφαση σε επιμέρους μετοχές.

Μεικτές τάσεις στις τράπεζες και αντίδραση στα μη χρηματοοικονομικά blue chips

Ο τραπεζικός κλάδος δείχνει μεικτές τάσεις (με εναλλαγές ανόδου και καθόδου ανάμεσα στις μετοχές του) ενώ σήμερα θα περιμένουμε αντίδραση από την Eurobank μετά την ανακοίνωση για απόκτηση μεριδίου επί της Ελληνικής Τράπεζας. Τα μη χρηματοοικονομικά blue chips μετά από μία περίοδο συσσώρευσης στα περισσότερα , τώρα επέστρεψαν σε ανοδικό κανάλι ιδιαίτερα μετοχές όπως ο ΟΤΕ και ο ΟΠΑΠ, ο Μυτιληναίος, η Jumbo, η Lamda Development και η Coca Cola HBC.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε ότι και οι μετοχές μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης έχουν αυξημένη κινητικότητα το τελευταίο διάστημα κυρίως από εγχώριους επενδυτές με στόχο βραχυπρόθεσμα κέρδη.

Το δύσκολο καλοκαίρι 2021

Το ελληνικό χρηματιστήριο παραμένει σε κατάσταση αναμονής τόσο για τις υγειονομικές εξελίξεις όσο και για τις οικονομικές. Το καλοκαίρι 2021 (όσο έχει απομείνει) είναι δύσκολο και κινείται κάτω από τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας και τις οικονομικής-δημοσιονομικής υποαπόδωσης. Μπορεί οι αναλύσεις των ξένων και εγχώριων αναλυτών να είναι ενθαρρυντικές αλλά η χρηματιστηριακή αγορά έχει τους δικούς της κανόνες και αυτοί φαίνονται ανάγλυφα στις χρηματιστηριακές οθόνες. Το discount του Γεν. Δείκτη με τους αντίστοιχους δείκτες του εξωτερικού έχει μεγαλώσει ξανά και κάποια στιγμή όταν ηρεμήσει λίγο η κατάσταση θα κλείσει με αγορές από το εξωτερικό όπως έγινε τον Νοέμβριο 2020

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ