Νέα
  • ΓΔ: 958.64 +0.73%
  • Τζίρος: 49,39 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις 862 μονάδες ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης με οριακή υποχώρηση

Πτωτικά και υποτονικά ξεκίνησε σήμερα η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών με την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά να ακολουθεί τις ήπια πτωτικές ευρωπαικές τάσεις. Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε στις 862 μονάδες με οριακές απώλειες (-0,18%).

Οι επενδυτές θεωρούν ότι η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά θα σταθεροποιηθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού μεταξύ 860-870 (σε ένα ευνοικό σενάριο) ή θα κινηθούν κάτω από τις 850 μονάδες σε ένα αρνητικό σενάριο.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ο τραπεζικός κλάδος ξεκίνησε ήπια καθοδικά όπως και οι πρώτες ύλες και οι κατασκευές ενώ ανοδικά κινούνται οι κλάδοι της τεχνολογίας , ταξιδίων και εμπορίου.

To επενδυτικό ενδιαφέρον από την προηγούμενη εβδομάδα εστιάζεται κυρίως σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Eurobank, ETE, Lamda development, Μυτιληναίο, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ , Μotor Oil , ΟΛΠ και σε πολλές μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης

Οι παράγοντες που μπορεί να δώσουν ώθηση στο χρηματιστήριο είναι :

  1. Bελτίωση της υγειονομικής κατάστασης και αύξηση του εμβολιασμού
  2. Πολύ βελτιωμένη εικόνα των ελληνικών τραπεζών και των stress tests
  3. Ικανοποιητικά αποτελέσματα α' εξαμήνου εισηγμένων
  4. Αύξηση των τουριστικών εισροών (σε επισκέπτες και έσοδα) τον Αύγουστο
  5. Συνέχιση ανόδου των ξένων αγορών.

Πολλοί χρηματιστηριακοί παράγοντες ποντάρουν ιδιαίτερα στην συνέχιση ανόδου των ξένων αγορών ελπίζοντας σε ένα αντίστοιχο σενάριο με της περιόδου Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020, όταν μετά το ράλι των ξένων τοποθετήθηκαν και κεφάλαια στο ελληνικό χρηματιστήριο που είχε υστερήσει.

Περίοδος χαμηλών συναλλαγών στο ελληνικό χρηματιστήριο

Οι εγχώριοι παράγοντες της αγοράς δεν περιμένουν μεγάλες αλλαγές στις τάσεις και θεωρούν ότι η υπόλοιπη θερινή περίοδος θα διαμορφώσει χαμηλές συναλλαγές σε μικρό εύρος διακύμανσης. Οι ευρωπαικές αγορές αναμένουν τις αποφάσεις της FED που θα καθορίσουν τις επόμενες τάσεις , αλλά γενικότερα οι επενδυτές (επειδή οι μετοχές και οι δείκτες στην Ευρώπη βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα) προχωρούν σε αποκομίσεις κερδών.

Οι ανακοινώσεις της FED αναμένεται να τονίσουν ότι όσο υπάρχει η κρίση θα συνεχιστεί η προσπάθεια στήριξης της αμερικανικής οικονομίας. Eταιρικά αποτελέσματα και επιχειρηματική κινητικότητα με εξαγορές και συγχωνεύσεις θα είναι παράγοντες που θα διαμορφώσουν τις μελλοντικές τάσεις.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ