Νέα
  • ΓΔ: 1275.09 +0.14%
  • Τζίρος: 320,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Οι 35 μετοχές που συμμετέχουν στο νέο δείκτη ATHEX ESG

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ανακοίνωσε τη σύνθεση και τους Συντελεστές Στάθμισης των μετοχών που συμμετέχουν στη σύνθεση του νέου δείκτη «Δείκτης ATHEX ESG», ο υπολογισμός του οποίου θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021 με τιμή εκκίνησης 1.000 μονάδες.

Θυμίζουμε ότι ο νέος Δείκτης θα παρακολουθεί τη χρηματιστηριακή απόδοση των παραπάνω εισηγμένων εταιρειών του Χ.Α. που υιοθετούν και προβάλλουν τις πρακτικές τους σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG).

Ο νέος δείκτης με ονομασία «Δείκτης ATHEX ESG (ATHEX ESG Index)» σχεδιάστηκε ώστε να συμμετέχουν κατά μέγιστο αριθμό 60 εταιρείες της Οργανωμένης Αγοράς.

Η εφαρμογή των πρακτικών για περιβάλλον (Environment), κοινωνία (Society) και εταιρική διακυβέρνηση (Corporate Governance) το λεγόμενο ESG αποτελεί μία παγκόσμια επιταγή που ξεκίνησε από το 2010 και είχε ως στόχο να υιοθετήσει η παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα δράσεις που θα κάνουν τις επιχειρήσεις φιλικές προς το περιβάλλον, την κοινωνία αλλά και να έχουν νέους τρόπους επιχειρηματικής διακυβέρνησης.

Η τάση αυτή ξεκίνησε από την Αμερική και σταδιακά πέρασε μέσω χρηματιστηρίων και στην Ευρώπη. Ο δείκτης ESG έλειπε από το ελληνικό χρηματιστήριο και από τις ελληνικές επενδύσεις και εάν πριν μερικά χρόνια θεωρείτο πολυτέλεια η κατηγοριοποίηση βάσει των εταιρικών πρακτικών, σήμερα είναι απαίτηση από τις εισηγμένες ελληνικής επιχειρήσεις.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ