Νέα
  • ΓΔ: 873.1 -1.56%
  • Τζίρος: 94,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στα επίπεδα 867 μονάδων ο Γενικός Δείκτης - Μεικτές τάσεις στα blue chips

Χρηματιστήριο / Πηγή: Picjumbo
Χρηματιστήριο / Πηγή: Picjumbo

Σε φάση ήπιας συσσώρευσης ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές αγορές αλλά αυτό δεν μπορεί να προδικάσει την κίνηση του ελληνικού χρηματιστηρίου που μάλλον διαφοροποιήθηκε χθες. Ωστόσο κοινή εκτίμηση είναι ότι μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα με την πανδημία (υπάρξει ύφεση στη μεταδοτικότητα) και φανούν μερικά σημάδια ουσιαστικής ανάπτυξης (περιμένουμε και την εξέλιξη του τουρισμού) το ελληνικό χρηματιστήριο θα βρίσκεται σε μία παλινδρόμηση και με χαμηλές συναλλαγές (συνηθισμένο φαινόμενο κάθε καλοκαίρι). Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με μικρή υποχώρηση του Γενικού Δείκτη προς τις 867 μονάδες.

Σταθεροποίηση χωρίς τάση στο ελληνικό χρηματιστήριο

Ο Γενικός Δείκτης προσέγγισε χθες τις 870 μονάδες που είναι μία αισθητή βελτίωση μετά την υποχώρηση της Δευτέρας 19/7 προς τις 833 μονάδες. Όμως και οι τραπεζικές μετοχές φαίνονται αδύναμες και μάλλον διαφοροποιούνται στην κίνησή τους (αυτές τις συνεδριάσεις ξεχωρίζει η μετοχή της ΕΤΕ) και τα μη χρηματοοικονομικά blue chips καταγράφουν αυξημένη μεταβλητότητα σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Για παράδειγμα στην σημερινή συνεδρίαση, είναι εξίσου πιθανή η υπέρβαση των 870 μονάδων Γεν. Δείκτη με την υποχώρηση του προς τις 860 μονάδες. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη τάση.

Εάν συνεχιστεί η άνοδος σε ΟΤΕ , ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο (ανακοίνωσε αποτελέσματα πριν από λίγο), ΔΕΗ, Lamda Development , Τιταν Int, Aegean σε συνδυασμό με την ΕΤΕ και πιθανόν την Eurobank και Alpha Bank στις τράπεζες ίσως δούμε την υπέρβαση των 870 μονάδων προς τις 880 μονάδες μέχρι το τέλος του μήνα. Επίσης να επισημάνουμε και την πολύ καλή κίνηση που πραγματοποιούν πολλές μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης στο ελληνικό χρηματιστήριο.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ