Νέα
  • ΓΔ: 873.1 -1.56%
  • Τζίρος: 94,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Ξεκίνημα με οριακή υποχώρηση - Στις 875 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

«Διορθωτική» υπήρξε η συνεδρίαση της Πέμπτης στο Χρηματιστήριο
Πηγή: Intime

Μετά την ψυχρολουσία των χθεσινών διορθώσεων στις ξένες αγορές και την εκτόνωση των πωλήσεων, οι ευρωπαϊκές αγορές ξεκίνησαν ήπια ανοδικά σήμερα και με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα και την επιχειρηματική κινητικότητα. Βεβαίως, εάν υπάρξει αύριο κάποια ανακοίνωση από την ΕΚΤ που μπορεί να αλλάξει το οικονομικό σκηνικό στην Ε.Ε. ίσως υπάρξει και αλλαγή χρηματιστηρικού σκηνικού. Πάντως το γεγονός ότι η ΕΚΤ επιτρέπει πλέον την διανομή μερίσματος δείχνει ότι ο μεγάλος φόβος για τις τράπεζες έχει περάσει.

Στα επίπεδα 870-880 μονάδων ο Γενικός Δείκτης

Στο ελληνικό χρηματιστήριο μετά την 6η συνεχόμενα ανοδική συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης επαναπροσεγγίζει τα επίπεδα των 880 μονάδων. Κοινό χαρακτηριστικό των συνεδριάσεων του Ιουλίου ήταν οι χαμηλές συναλλαγές. Απ' την στιγμή που οι μεγάλοι ξένοι επενδυτές δεν προχωρούν σε σημαντικές κινήσεις στα blue chips, οι εγχώριοι επενδυτές επικεντρώνονται στην μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση, η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά ουσιαστικά σταθεροποιείται στα επίπεδα κάτω των 890 μονάδων. Αυτό που αλλάζει είναι οι εναλλαγές τοποθετήσεων μεταξύ τραπεζών και μη χρηματοοικονομικών blue chips. Χθες οι τραπεζικές μετοχές (με εξαίρεση την Alpha) φάνηκαν υποτονικές, ενώ αντίθετα κινήθηκαν ανοδικά blue chips όπως ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ, ο Μυτιληναίος (είχε ανακοινώσει εξαιρετικά αποτελέσματα α' εξαμήνου) , η Coca Cola HBC, η Lamda Development, η Ελλάκτωρ (είναι στην διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου), η ΕΧΑΕ ( και αυτή ανακοίνωσε αποτελέσματα α' εξαμήνου) , η Aegean (λόγω τουριστικής συγκυρίας), η Autohellas κά.

Τα εταιρικά αποτελέσματα α' εξαμήνου

Τα εταιρικά αποτελέσματα α' εξαμήνου που έχουν ξεκινήσει να ανακοινώνονται αναμένεται να δώσουν την τάση στο επόμενο διάστημα στο ελληνικό χρηματιστήριο. Η σημαντικότητά τους αυτή την περίοδο είναι μεγαλύτερη απ' άλλες εποχές , γιατί δείχνουν κατά πόσο οι εισηγμένες έχουν ξεπεράσει τα προβλήματά που προκαλεί η πανδημία μέσα στο α' εξάμηνο 2021 και τι αντοχές έχουν αποκτήσει για το β' εξάμηνο. Ειδικά για τις τραπεζικές μετοχές , τα εταιρικά αποτελέσματα α' εξαμήνου είναι ιδιαίτερα καθοριστικά.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα