Νέα
  • ΓΔ: 873.1 -1.56%
  • Τζίρος: 94,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Σε πορεία προς τις 880 μονάδες ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Με θετικά πρόσημα ξεκίνησαν οι ευρωπαικές αγορές και αυτό προδιαθέτει ότι ο Γενικός Δείκτης μπορεί να ξεπεράσει τις 880 μονάδες κατά την σημερινή -τελευταία του μήνα- συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο. Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε λίγο υψηλότερα από τις 879 μονάδες και δείχνει ότι μπορεί να ξεπεράσει τις 880 μονάδες μέχρι το τέλος της ημέρας. Εκτός βέβαια και εάν υπάρξει κάποια καθίζηση και δούμε πάλι την συσσώρευση πέριξ των 875 μονάδων. Το κύριο χαρακτηριστικό της τελευταίας εβδομάδας είναι ότι έχουν μειωθεί οι συναλλαγές πέριξ των 42 εκατ. Ευρώ.

Τα τελευταία μηνύματα από τις ΗΠΑ είναι ότι η FED εκτιμά ότι εάν συνεχιστούν οι ρυθμοί ανάπτυξης και οι προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας, ίσως προχωρήσει στην διαδικασία περιορισμού των πακέτων χρηματοδοτήσεων (με επαναγορές ομολόγων) . Ωστόσο είναι σαφές ότι μέχρι να γίνει αυτό, το μηνιαίο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων θα συνεχιστεί. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ΕΚΤ και αυτό οι χρηματιστηριακές αγορές το έχουν προεξοφλήσει σε μεγάλο βαθμό. Στο ελληνικό χρηματιστήριο , υπάρχουν ενδοσυνεδριακές εναλλαγές μεταξύ τραπεζικών και μη τραπεζικών blue chips ενώ κινητικότητα υπάρχει και στη μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση.

Εταιρικά αποτελέσματα

Ήδη έχουμε μπει στην περίοδο ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων που εύλογα θα αποτελέσουν τους κυριότερους μοχλούς ανόδου των μετοχών. Ήδη τα πρώτα δείγματα (πχ Μυτιληναίος, ΕΧΑΕ) έδειξαν θετική επίδραση στις μετοχές. Σταδιακά θα δούμε και τα αποτελέσματα άλλων μεγάλων ομίλων που ίσως βοηθήσουν και στην άνοδο του ελληνικού χρηματιστηρίου σε ευρύτερο επίπεδο. Οι επιχειρηματικές κινήσεις επίσης δίνουν μία καλύτερη εικόνα για το β' εξάμηνο 2021 και όλοι προεξοφλούν ότι με την βοήθεια της ΕΚΤ, οι ευρωπαικές οικονομίες θα διαμορφώσουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Μακροοικονομικοί δείκτες

Η πορεία του τουρισμού μέσα στον Αύγουστο θα δείξει εάν τα μακροοικονομικά δεδομένα κινούνται εντός στόχων ή έχουμε παρεκκλίνει των στόχων. Σε κάθε περίπτωση τέλος Αυγούστου θα γίνει ο απολογισμός των πεπραγμένων του καλοκαιριού και θα καθοριστεί η πορεία του φθινοπώρου και του χειμώνα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα