Νέα
  • ΓΔ: 823.09 +2.30%
  • Τζίρος: 50,15 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Νέα δυνατή συνεδρίαση για την Εθνική, σε ανοδική τροχιά Τιτάν και Μυτιληναίος

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Ελληνικές τράπεζες – Λύθηκε ο «γόρδιος δεσμός» της αναβαλλόμενης φορολογίας

Απελευθέρωση από το βάρος της αναβαλλόμενης φορολογίας (DTC) σηματοδοτεί η απόφαση της ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες. Πιο συγκεκριμένα, η ΕΚΤ ενέκρινε την τροποποίηση του άρθρου 27 του ελληνικού φορολογικού κώδικα σχετικά με τη μεταφορά ζημιών και αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων (DTA) που προκύπτουν από διαφορές χρέωσης.

Μετά από τρίμηνη διαπραγμάτευση του αρμόδιου για το χρηματοπιστωτικό σύστημα υφυπουργού Οικονομικών Γ. Ζαββού με τους Θεσμούς και δη με την ΕΚΤ/SSM, η ΕΚΤ εξέδωσε γνωμοδότηση με την οποία ενέκρινε το σχέδιο διάταξης που υπέβαλε ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Γ. Ζαββός σχετικά με την παροχή της δυνατότητας μετακύλισης τυχόν μη συμψηφισθέντων ποσών χρεωστικής διαφοράς, λόγω μη επάρκειας φορολογικών κερδών σε μία χρήση, σε επόμενο φορολογικό έτος στο οποίο θα υπάρχει επάρκεια φορολογικών κερδών, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Η μεταφορά αυτή θα μπορεί να γίνεται σε οποιαδήποτε φορολογική χρήση εντός της αντίστοιχης 20ετούς περιόδου απόσβεσης που προβλέπουν οι διατάξεις για την απόσβεση των αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων των τραπεζών. Χρηματιστηριακά, αυτό φάνηκε και στην ενδοσυνεδριακή αλλαγή τάσης των τραπεζικών μετοχών στο ελληνικό χρηματιστήριο. Και οι 4 μετοχές των συστημικών τραπεζών έκλεισαν με άνοδο.

Aμερικανικές αγορές και η διαφορά φιλοσοφίας με τη Γερμανία

Σε ιστορικά υψηλά βρίσκονται ο Dow Jones και ο S&P 500 μετά τη χθεσινή συνεδρίαση. Η αμερικανική οικονομία και οι προοπτικές της κερδίζουν έδαφος και αυτό τιμολογούν οι αγορές. Αλλά για να καταλάβετε πόσο εύθραυστη είναι η επενδυτική ψυχολογία, πριν από 15 ημέρες περίπου μιλάγαμε για διόρθωση και βλέπαμε την εκτίναξη του «δείκτη φόβου» (VIX) κατά 25% σε μία ημέρα (τη Δευτέρα 19/7). Όλα βαίνουν καλώς, από τη στιγμή που τα εταιρικά αποτελέσματα των μεγάλων ομίλων είναι εξαιρετικά. Όσο για τα μακροοικονομικά μεγέθη, μπορεί το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ να έχει εκτοξευτεί, αλλά δεν φαίνεται να ανησυχεί κανέναν. «Ας υπάρχει ανάπτυξη και τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε» είναι η φιλοσοφία των Αμερικανών, σε αντίθεση με τη γερμανική οικονομική φιλοσοφία τού «όλα τακτοποιημένα».

Γενικός Δείκτης

Πολύ περίεργη αλλά αποδοτική η άνοδος του Γενικού Δείκτη κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Από τις 833 μονάδες που είχε τη Δευτέρα 19/7, βρέθηκε στις 882 μονάδες με 8 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις. Κάθε ημέρα ανέβαινε 5-6 μονάδες και με ελάχιστους όγκους συναλλαγών. Θυμίζει ομάδες που παίρνουν πρωτάθλημα νικώντας συνέχεια με 1-0. Ο Καγκελάριος μέχρι πρόσφατα έλεγε ότι δεν είχαμε ανοδική τάση, αλλά με 8 στα 8 ανοδικές συνεδριάσεις μάλλον διαψεύστηκε. Ακόμη και εάν υπάρξουν διορθωτικές τάσεις κατά την τελευταία συνεδρίαση του μήνα.

ΕΤΕ

Ακόμη μία πολύ δυνατή συνεδρίαση για τη μετοχή της ΕΤΕ, που κάθε ημέρα εδώ και 3 εβδομάδες περίπου αποδεικνύει ότι είναι ίσως η δυναμικότερη τραπεζική μετοχή αυτή την περίοδο. Να περιμένετε και καλά αποτελέσματα α' εξαμήνου, μας είπαν χρηματιστηριακές πηγές μας. Υποθέτουμε ότι θα έχει ένα εξαιρετικό (σε σχέση με το περσινό) εξάμηνο.

Τιτάν International

Σας είχαμε ενημερώσει έγκυρα ότι τα μεγέθη του Τιτάνα διεθνώς θα ήταν εξαιρετικά. Βέβαια το ελληνικό χρηματιστήριο είχε προεξοφλήσει και είχε κάνει ήδη το ράλι της η μετοχή. Έτσι σήμερα βγήκαν κάποιοι πωλητές. Έπεται συνέχεια στην ανοδική κίνηση και στα θετικά αποτελέσματα.

Μυτιληναίος

Διόλου παράλογη δεν είναι η επιστροφή της μετοχής σε ανοδικό κανάλι. Ο όμιλος περιμένει τα καλύτερα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Μάλιστα μαθαίνουμε ότι οι ξένοι οίκοι τον παρατηρούν και τον αξιολογούν για πιθανή αναβάθμιση. Οποτε μην εκπλαγείτε εάν δείτε κάποια στιγμή υψηλότερη αξιολόγηση.

EXAE

Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε σήμερα υψηλόβαθμα στελέχη της SIX Group AG, με αφορμή την πρόσφατη έναρξη συνεργασίας μεταξύ της ΑthexCSD και του Ελβετικού Κεντρικού Αποθετηρίου Τίτλων. Οι κ.κ. Thomas Zeeb, Global Head for Exchanges & Member of the Executive Board και Javier Hernani Burzaco, Head Securities Services & Member of the Executive Board, επισκέφθηκαν σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών και ο κ. Thomas Zeeb κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης χτυπώντας το παραδοσιακό καμπανάκι.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και η Α.Ε. ο Πρέσβης της Ελβετίας κ. Olaf Kjelsen.

Αναφερόμενος στη συνεργασία των δύο Αποθετηρίων, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης, υπογράμμισε τα πλεονεκτήματα που αυτή αποφέρει στις υπηρεσίες θεματοφυλακής σε τίτλους αλλοδαπής που μπορούν να προσφέρουν μέσω της ATHEXCSD οι Συμμετέχοντες του Ελληνικού Κεντρικού Αποθετηρίου, χάρη στην συνεργασία και την αξιοποίηση της σχετικής εμπειρίας και τεχνογνωσίας των SIX και AthexCSD. Πρόσθεσε δε, πως η συνεργασία αυτή θα αποτελέσει την αφορμή περαιτέρω διεύρυνσης των υπηρεσιών της AthexCSD στους χρήστες του XNET

Aνδρομέδα ΑΕΕΧ

Καθαρά κέρδη 2,39 εκατ. ευρώ εμφάνισε η Alpha Trust Andromeda το πρώτο εξάμηνο του 2021, έναντι ζημιών 2,57 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2020, βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (Δ.Π.Χ.Α.). Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 2,40 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 2,56 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 2,39 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2021, έναντι ζημιών 3,57 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα της εταιρίας την 30ή Ιουνίου 2021 ανέρχονταν συνολικά σε 958,07 χιλ. ευρώ. Για την περίοδο από 01/01/2021 έως 30/06/2021 το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας σημείωσε άνοδο 18,82% με την εσωτερική αξία του χαρτοφυλακίου (Ν.Α.V.) να ανέρχεται σε 14,38 εκατ. ευρώ.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ