Νέα
  • ΓΔ: 894.3 0.00%
  • Τζίρος: 57,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Ανοδική έναρξη στις 884 μονάδες

Χρηματιστήριο / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Τα πρωινά μηνύματα από τις διεθνείς αγορές δείχνουν διορθωτικές τάσεις στα χρηματιστήρια. Έντονες πιέσεις λόγω covid 19 στις ασιατικές αγορές, διορθώσεις στις ευρωπαϊκές είναι τα πρώτα χαρακτηριστικά και περιμένουμε το απογευματικό άνοιγμα των αμερικανικών αγορών για να υπάρξει μία ολοκληρωμένη εικόνα στις διεθνείς αγορές. Η τελευταία συνεδρίαση κάθε μήνα είθισται να έχει αυξημένη μεταβλητότητα και ενίοτε να είναι πτωτική. Πάντως αυτή την εβδομάδα είδαμε δύο συνεδριάσεις που το εγχώριο χρηματιστήριο διαφοροποιήθηκε έναντι των ευρωπαικών και το πρωινό ανοδικό ξεκίνημα του Γεν. Δείκτη, στις 884 μονάδες δείχνει ότι υπάρχει αυξημένο ενδεχόμενο να διαφοροποιηθούμε και σήμερα έναντι των ξένων αγορών.

Μία κοπιώδης άνοδος 8 συνεδριάσεων

Ο Γενικός Δείκτης χρειάστηκε 8 ανοδικές συνεδριάσεις για να καταγράψει μία σωρευτική άνοδο της τάξης του 6% περίπου από τα επίπεδα των 833 μονάδων. Αυτή η κοπιώδης προσπάθεια ανόδου πραγματοποιήθηκε με χαμηλές συναλλαγές (κάτι που οι περισσότεροι ανέμεναν λόγω της περιόδου). Το ίδιο σκηνικό, μάλλον, θα συναντήσουμε και σήμερα. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος οι τραπεζικές μετοχές που φαίνεται ότι ευνοούνται με την νέα ρύθμιση για τον αναβαλλόμενο φόρο (DTC), οι μετοχές του ΟΤΕ και του ΟΠΑΠ που παραμένουν ρυθμιστές εξελίξεων, η μετοχή της Μυτιληναίος που ανακοίνωσε εξαιρετικά αποτελέσματα, η Coca Cola HBC που βρίσκεται καθαρά σε ανοδικό momentum, η Τιταν Int, η Lamda Development που έχει παρατεταμένη άνοδο το τελευταίο διάστημα, η Aegean , η Ιντραλοτ κά.

Εταιρικά αποτελέσματα

Καταλύτες χρηματιστηριακών εξελίξεων παραμένουν οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων α' εξαμήνου 2021. Οι πρώτες εταιρείες που ανακοίνωσαν (είχαν από ικανοποιητικά έως εξαιρετικά αποτελέσματα) επιβραβεύθηκαν με ανοδικές πορείες στις μετοχές τους. Αυτή η τάση που διαμορφώνουν τα εταιρικά αποτελέσματα θα συνεχιστεί και στο υπόλοιπο του καλοκαιριού.

Οι φόβοι του καλοκαιριού

Η επιδείνωση της πανδημίας στα νησιά και η πορεία του τουρισμού παραμένουν οι βασικοί φόβοι του ελληνικού καλοκαιριού. Από εκεί και πέρα, το στοίχημα θα είναι η δημοσιονομική ισορροπία αφού οι δηλώσεις πήραν παράταση μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ