Νέα
  • ΓΔ: 874.32 -0.97%
  • Τζίρος: 15,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Η αντίδραση της Τράπεζας Πειραιώς και το ξέσπασμα Μυτιληναίου

Χρηματιστήριο
Πηγή: Intime

Τελικά μήπως μας αρέσει αυτό το σκηνικό; Δέκα στις δέκα ανοδικές συνεδριάσεις και μία μικρή άνοδος του Γενικού Δείκτη της τάξης περίπου του 7%. Μία ανοδική κίνηση που δεν ενθουσιάζει μεν, αλλά στην παρούσα συγκυρία ταιριάζει πλήρως στις επενδυτικές προσδοκίες.

Ο Γενικός Δείκτης αυξήθηκε από τις 833 μονάδες, αθόρυβα, με χαμηλές συναλλαγές και έφτασε στα επίπεδα που μπορεί να δεχθεί και εισροές νέων κεφαλαίων. Αυτό μπορεί να μην είναι ένα καθαρό ανοδικό ράλι, αλλά λειτούργησε πλήρως για την αποκατάσταση των χαμένων αποτιμήσεων. Πλέον ο Αύγουστος θα δείξει εάν επιστρέψουμε πάλι προς τις 860 μονάδες ή θα οδηγηθούμε προς τις 920.

Aμερικανικές αγορές

Οι προσδοκίες για νέα μεγαλύτερη χρηματοδότηση αποτέλεσαν το κίνητρο για την νέα άνοδο των αμερικανικών δεικτών. Το γεγονός ότι ο Dow Jones έχει ξεπεράσει τις 35.000 μονάδες με επιστροφές πολλών funds σε μετοχικές αξίες.

Το ανοδικό ρεύμα στην Αμερική συνεχίζεται, με πολλούς κινδύνους, βέβαια, για κάποιες διορθωτικές κινήσεις και όσο συνεχίζεται στις ΗΠΑ, τόσο θα βλέπουμε και άνοδο στις ευρωπαϊκές αγορές. To επενδυτικό ενδιαφέρον εναλλάσσεται μεταξύ τεχνολογικών μετοχών και τραπεζών, ενώ και οι μετοχές εταιρειών υποδομών επανέρχονται στο προσκήνιο εξαιτίας των προθέσεων της κυβέρνησης Biden.

Eυρωπαϊκές αγορές

Πήραν δύναμη οι ευρωπαϊκές αγορές από την ΕΚΤ και τις επαναγορές ομολόγων, τα εταιρικά αποτελέσματα μεγάλων ομίλων και τις προσδοκίες για επιστροφή σε μεγάλη ανάπτυξη.

Kαλή πορεία για τον DAX και τον CAC, λίγο χαμηλότερα κινήθηκε ο δείκτης του Μιλάνο. Παράγοντες των χρηματιστηριακών αγορών θεωρούν ότι εάν δεν επιδεινωθεί το κλίμα με την πανδημία, τότε θα υπάρξει σημαντική ανάπτυξη τα επόμενα 2 χρόνια.

ΟΠΑΠ

Ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε ότι 2.788 μέτοχοι ανταποκρίθηκαν θετικά στο πρόγραμμα επανεπένδυσης μερίσματος (scrip dividend), επιλέγοντας να επανεπενδύσουν στην εταιρία, με αποτέλεσμα η συμμετοχή στο πρόγραμμα να ανέλθει στο 61,09% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου εξαιρουμένων των ιδίων μετοχών.

Σημειώνεται ότι το Sazka Group, ο μεγαλύτερος μέτοχος στον ΟΠΑΠ, επίσης επέλεξε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα επανεπένδυσης με το σύνολο των μετοχών που ελέγχει. Ως αποτέλεσμα της πλήρους συμμετοχής στο πρόγραμμα επανεπένδυσης, το τρέχον ποσοστό συμμετοχής του Sazka Group ανέρχεται σε 46,25% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου. Την Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή του μερίσματος και ταυτόχρονα 9.729.566 νέες μετοχές θα τεθούν σε διαπραγμάτευση.

Tράπεζα Πειραιώς

Άργησε μεν σε σχέση με τις άλλες τραπεζικές μετοχές, αλλά αντέδρασε η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς. Κάποιοι περιμένουν εξελίξεις στα θέματα τιτλοποιήσεων, στα οργανικά αποτελέσματα που θα είναι πολύ καλά, αλλά και σε είσοδο νέων κεφαλαίων από ξένα funds. Περιμένετε ειδήσεις μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Μυτιληναίος

Μετά τη μικρή διόρθωση στα μέσα Ιουλίου, ήρθε το επενδυτικό ξέσπασμα που φέρνει τη μετοχή κοντά στα 16 ευρώ, που είναι το υψηλό πολλών μηνών. Ο όμιλος Μυτιληναίου έχει προγραμματίσει πολλές επενδύσεις που θα ωριμάσουν την επόμενη διετία και σίγουρα θα κατεβάσουν τον πολλαπλασιαστή κερδών σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Κάποιοι χρηματιστές θεωρούν ότι εάν η άνοδος τιμής ακολουθήσει την άνοδο κερδοφορίας, τότε θα βρεθεί τουλάχιστον 20% υψηλότερα. Αρκεί να μην χαλάσει το κλίμα (επενδυτικό και επιχειρηματικό) τα επόμενα χρόνια.

Παπουτσάνης

Ανακοινώνει αποτελέσματα εξαμήνου ο  Παπουτσάνης και πλέον περιμένουμε άνοδο μεγεθών για δύο βασικούς λόγους. Τις πωλήσεις αντισηπτικών και τις πωλήσεις σε τουριστικές περιοχές. Να θυμίσουμε ότι τα αντισηπτικά λειτούργησαν ως σωσίβιο πέρυσι (2020) και ότι οι πωλήσεις σε ξενοδοχεία αποτελούν το 50%-60% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας.

Lamda Development

Μετά από ένα ράλι δύο εβδομάδων η μετοχή της Lamda Development διόρθωσε σήμερα. Κάποιοι περιμένουν λίγο χαμηλότερα για να τοποθετηθούν ξανά.

Ελλάκτωρ

Εντυπωσίασε η χθεσινή άνοδος της μετοχής της Ελλάκτωρ τώρα που ολοκληρώνεται η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας. Χωρίς να υπάρχει επίσημη εξήγηση, κάποιοι λένε ότι πρόκειται για αγορά μετοχών από τον βασικό μέτοχο, το ολλανδικό fund.

NBG Premium Banking: Ο δείκτης οικονομικού κλίματος σε υψηλό 17 μηνών τον Ιούλιο

Η ανοδική πορεία του οικονομικού κλίματος συνεχίστηκε και τον Ιούλιο του 2021, με το δείκτη να σημειώνει νέο υψηλό 17 μηνών (στις 111,2 μονάδες), αντικατοπτρίζοντας την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας. Η επίδοση αυτή βασίστηκε κυρίως στη μεγάλη άνοδο της εμπιστοσύνης στη βιομηχανία -που κατέγραψε υψηλό 14 ετών τον Ιούλιο- και στο λιανικό εμπόριο, η οποία υποστηρίχθηκε από το άνοιγμα της αγοράς και της τουριστικής δραστηριότητας. Η αύξηση της εγχώριας ζήτησης και των νέων παραγγελιών από το εξωτερικό, καθώς και το πολύ χαμηλό επίπεδο αποθεμάτων, προοιωνίζονται διατήρηση της θετικής δυναμικής και τους επόμενους μήνες.

Παράλληλα, ορατή ήταν και η ενίσχυση της εμπιστοσύνης στον κλάδο των κατασκευών, σε μια περίοδο επανεκκίνησης σημαντικών έργων και ενεργοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Ωστόσο, μικρή υποχώρηση εμφάνισε ο δείκτης εμπιστοσύνης στην κατανάλωση τον ίδιο μήνα, κυρίως λόγω της επιδείνωσης των προσδοκιών των νοικοκυριών για τις οικονομικές συνθήκες έως το τέλος του έτους. 

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ