Νέα
  • ΓΔ: 834.83 -0.17%
  • Τζίρος: 41,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις 896 μονάδες ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση

Χρηματιστήριο / Πηγή: Picjumbo
Χρηματιστήριο / Πηγή: Picjumbo

Οι μεικτές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και η προσέγγιση των 900 μονάδων δημιουργούν αντίρροπες τάσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο. Ο Γενικός Δείκτης μετά από 10 ήπια ανοδικές συνεδριάσεις έχει επαναπροσεγγίσει τις 900 μονάδες που στην περίπτωσή μας λειτουργούν ως αντίσταση. Εάν βγούν πωλητές σε ορισμένα blue chips που έχουν ολοκληρώσει έναν βραχυπρόθεσμο κύκλο ανόδου ίσως υπάρξει κάποια μικρή διόρθωση στη σημερινή συνεδρίαση. Αν υπερισχύσουν οι αγοραστές, τότε θα δούμε υπέρβαση. Όταν αναφερόμαστε σε μετοχές με βραχυπρόθεσμο κύκλο ανόδου εννοούμε σαφώς τις τραπεζικές μετοχές που αναθάρρησαν μετά τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων των stress tests και εν αναμονή των αποτελεσμάτων τους του α' εξαμήνου μέχρι το τέλος του μήνα.

Η χθεσινή συνεδρίαση των τραπεζικών μετοχών ήταν καλή (μόνο η Eurobank υποχώρησε οριακά πέριξ των 0,8 ευρώ) ενώ στα μη χρηματοοικονομικά blue chips συνεχίζεται η ήπια ανοδική τάση με εναλλαγές στις μετοχες και αποκόμιση κερδών. Και σήμερα, το επενδυτικό περισκόπιο θα εστιαστεί στις τραπεζικές μετοχές και σε ΟΤΕ (εν αναμονή εξελίξεων με την Ρουμανία), τον ΟΠΑΠ, την ΔΕΗ που πιέστηκε χθες λόγω των εξελίξεων με το ενεργειακό ισοζύγιο, τον Μυτιληναίο, τον Ελλάκτωρ (λήγει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου), την Coca Cola HBC , τον Titan Int και την Jumbo η οποία παρά τα όποια προβλήματα καταφέρνει να επιστρέφει σε υψηλότερα επίπεδα. Για τους θιασώτες της μικρο-μεσαίας κεφαλαιοποίησης υπάρχουν 10-12 μετοχές που ουσιαστικά συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των ιδιωτών κυρίως επενδυτών.

Κάπως έτσι αναμένεται να κυλήσει και η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών και οι παράγοντες της αγοράς ευελπιστούν να μην χαλάσει το κλίμα που δημιούργησε το πρόσφατο recovery rally μετά τις 19/7 όταν υπήρξε η βίαια διόρθωση στο χρηματιστήριο. Μπορεί η σωρευτική άνοδος των 10 συνεδριάσεων να ήταν μόλις 7% αλλά ουσιαστικά δημιούργησε ένα θετικό επενδυτικό κλίμα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα