Νέα
  • ΓΔ: 859.17 -0.13%
  • Τζίρος: 26,19 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Οι ράθυμες συνεδριάσεις δεν ξυπνάνε από προεξοφλημένα αποτελέσματα

Χρηματιστήριο
Πηγή: Eurokinissi

Η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου δεν χρήζει ούτε εξηγήσεων ούτε αναλύσεων. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε περίπου στα ίδια επίπεδα στα οποία άνοιξε. Κάτω από τις 900 μονάδες. Αλλά σε μία αγορά που δεν έχει τάση, οι αντιστάσεις και οι στηρίξεις ελάχιστη σημασία έχουν.

Οι χρηματιστές και οι σύμβουλοι επενδύσεων θεωρούν ότι ο Αύγουστος δεν διαμορφώνει τάσεις και ειδικά αυτή την περίοδο που τα πάντα είναι στον «αέρα». Μόνο τα εταιρικά αποτελέσματα ίσως δίνουν κάποια τάση εάν δεν έχουν προεξοφληθεί.

Μυτιληναίος

Και ερχόμαστε στην περίπτωση Μυτιληναίος , του οποίου τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου είχαν προεξοφληθεί από τους εγχώριους και ξένους αναλυτές. Ετσι η μετοχή «γλιστράει» χαμηλότερα, χωρίς, βέβαια, να υπάρξουν διορθωτικές πιέσεις.

Πάντως, για κάποιους ξένους, η μετοχή θεωρείται «αλμυρή» στα επίπεδα πέριξ των 16 ευρώ και θα την ήθελαν χαμηλότερα για να τοποθετηθούν. Για να δούμε τον επόμενο γύρο ανόδου πού θα φτάσει και πότε θα φτάσει.

Coca Cola HBC

Την περιμέναμε την ανοδική συνεδρίαση μέσα σ’ αυτή την εβδομάδα. Κάτι η ζέστη, κάτι ο τουρισμός, οι αναλυτές περιμένουν αύξηση πωλήσεων αυτό το καλοκαίρι και σημαντικά καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με πέρυσι και πρόπερσι για την Coca Cola HBC. Θα το μάθουμε σύντομα.

Alpha Bank

Μία ανοδική τραπεζική μετοχή δεν αρκεί να φέρει την «άνοιξη» στο ελληνικό χρηματιστήριο. Η Alpha Bank έδειξε δυναμική χθες, αλλά δεν αρκεί για να κινήσει τον Γενικό Δείκτη υψηλότερα.

Σε συμφωνία με την Ιταλική Nexi έφτασε χθες η Alpha Bank για τη δημιουργία του de facto ηγέτη στην ελληνική αγορά πληρωμών. Η Nexi μετά και την συνεργασία της με την Nets έχει καταστεί No1 εταιρεία PayTech στην Ευρώπη και η συνεργασία με την Alpha Bank δείχνει ότι αναμένεται μεγάλη άνοδος στον κλάδο και στην Ελλάδα. Η Alpha Bank φέρνει έτσι την τεχνολογική καινοτομία ενός παγκόσμιου παίκτη στην Ελλάδα, ενώ, διατηρώντας ποσοστό 49% στη νέα εταιρεία, στοχεύει να επωφεληθεί από τα μελλοντικά έσοδα και την υπεραξία που αναμένεται να δημιουργηθούν.

Eurobank

Αυτή την απορία με την καθήλωση της Eurobank πέριξ των 0,8 ευρώ ποιος θα μου την λύσει; Είπαμε program trading… αλλά μάλλον μόλις πλησιάζει τα 0,8 ευρώ βγαίνουν πωλητές. Κάποιοι υπολογίζουν την κεφαλαιοποίηση της τράπεζας και τη διαφορά με τις υπόλοιπες, αλλά βλέπουμε ότι η «ψαλίδα» των κεφαλαιοποιήσεων έκλεισε. Θέλει φρέσκες ειδήσεις η χρηματιστηριακή αγορά για να «τρέξει» η μετοχή.

Τράπεζα Πειραιώς

Το δεύτερο εξάμηνο του έτους η Τράπεζα Πειραιώς θα προχωρήσει σε περαιτέρω –πλην του Phoenix, Vega, Sunrise 1 και Sunrise 2– κινήσεις μείωσης των NPEs, όπως το πακέτο Sunrise 3 που αφορά 1 δισ. ευρώ δάνεια, η περίμετρος των οποίων θα οριοθετηθεί άμεσα, τιτλοποίηση 1,1 δισ. ευρώ, που αφορά ανοίγματα σε leasing και shipping, ενώ στην μείωση των NPEs κατά 1,2 δισ. ευρώ θα συμβάλλουν οργανικές κινήσεις και πωλήσεις.

ΑΔΜΗΕ

Σε μία συνεδρίαση που έγινε μέσα στον πύρινο ορυμαγδό, εύλογα το ενδιαφέρον εστιάστηκε και στη μετοχή του ΑΔΜΗΕ που κατηγορήθηκε ότι ευθύνεται για κάποιες βλάβες στο σύστημα. Απαντώντας με νεότερή της ανακοίνωση, ο ΑΔΜΗΕ διαψεύδει εκ νέου τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η πυρκαγιά στα βόρεια προάστια της Αθήνας ξεκίνησε χθες από έκρηξη σε μετασχηματιστή υψηλής τάσης.

Όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές, αν είχε γίνει έκρηξη στις εγκαταστάσεις του Διαχειριστή, δεν θα ήταν δυνατόν να τεθούν και πάλι σε λειτουργία σήμερα τα ξημερώματα οι γραμμές που βγήκαν χθες εκτός εξαιτίας της πυρκαγιάς, δηλαδή, το διπλό κύκλωμα 400 kV μεταξύ ΚΥΤ Αγίου Στέφανου και ΚΥΤ Αχαρνών και το κύκλωμα 150 kV Άγιος Στέφανος-Χαλκηδόνα-Ολυμπιακό Χωριό.

Τόνιζαν ακόμη, όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η επιθεώρηση που έγινε το πρωί στο δίκτυο έδειξε ότι οι ζημιές από την πυρκαγιά ήταν ελάχιστες και μικρής σημασίας. Η έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς, προσέθεταν, γίνεται από την Πυροσβεστική.

Ελλάκτωρ

Εύλογη ήταν η έντονη υποχώρηση της μετοχής της Ελλάκτωρ κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Ολοκληρώθηκε η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου σε μία αναλογία πολύ υψηλότερη από τα σημερινά επίπεδα και κάποιοι σπεύδουν να ρευστοποιήσουν για να κερδίσουν την διαφορά. Με υπερκάλυψη του ποσού των 120,5 εκατ. ευρώ, η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου του ομίλου υλοποιήθηκε με 100% ιδιωτικά κεφάλαια.

Τιτάν International

Στα 20 ευρώ από 19,6 ανεβάζει την τιμή-στόχο του Ομίλου Τιτάν για το επόμενο 12μηνο, η χρηματιστηριακή Eurobank Equities, με σύσταση buy, καθώς αναμένει ουσιαστική βελτίωση της επιχειρηματικής απόδοσης. H Eurobank Equities χαρακτηρίζει καλύτερα του αναμενομένου τα αποτελέσματα του ομίλου, ειδικά σε ό,τι αφορά τα EBITDA. Επισημαίνει πως τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν επιβεβαίωσαν ότι οι δραστηριότητες του ομίλου παρέμειναν σε στέρεες βάσεις το α΄ εξάμηνο, παρά ορισμένους αντίξοους παράγοντες.

Yποχώρηση της τιμής πετρελαίου

Χαμηλότερα κινήθηκαν οι τιμές του αργού πετρελαίου τη Δευτέρα μετά την αναπάντεχη άνοδο των αποθεμάτων στις ΗΠΑ. Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας του αργού βούτηξε 3,4% στα 68,15 δολάρια το βαρέλι. Στο Λονδίνο, η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου brent κινήθηκε 2,8% χαμηλότερα, στα 70,38 δολάρια το βαρέλι.

Αμερικανικές αγορές

Διορθωτικά κινήθηκαν οι μεγαλύτεροι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, εξαιτίας των φόβων ότι η αμερικανική οικονομία δεν θα κινηθεί τόσο ισχυρά όσο την περιμένουν οι διεθνείς επενδυτές. Γενικά, «τριξίματα» στο σκάφος του παγκόσμιου χρηματιστηριακού συστήματος θα έχουμε αρκετά το β’ εξάμηνο του 2021.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ