Νέα
  • ΓΔ: 873.1 -1.56%
  • Τζίρος: 94,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Συνεργασία ΟΤΕ-τραπεζών για την υπέρβαση των 900 μονάδων

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Γκρεμίστηκε στο τέλος της συνεδρίασης το «τείχος» των 900 μονάδων του Γενικού Δείκτη στο ελληνικό χρηματιστήριο και, μάλιστα, με ικανοποιητικές συναλλαγές που ξεπέρασαν τα 56 εκατ. ευρώ.

Την ανοδική κίνηση και υπέρβαση των 900 μονάδων πραγματοποίησαν κυρίως οι τραπεζικές μετοχές, μαζί βέβαια με τη μετοχή του ΟΤΕ, που αξιοποίησε την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων α' εξαμήνου. Να σημειώσουμε ότι μετά τη λήξη της συνεδρίασης ανακοίνωσε (θετικά) αποτελέσματα α' εξαμήνου και η Εθνική Τράπεζα.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στο τέλος της συνεδρίασης στις 903,33 μονάδες, με άνοδο 0,85% και αξία συναλλαγών στα 56,5 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 66 έκλεισαν ανοδικά και οι 42 πτωτικά.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι των Τηλεπικοινωνιών (2,12%), της Τεχνολογίας (2,06%), των Τραπεζών (1,96%) , οι Κατασκευές-Υλικά (0,95%) και τη μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι των Ταξιδιών Αναψυχής (-1,25%), Προσωπικών-Οικιακών Προϊόντων (-0,85%), Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-0,94%) και Εμπορίου (-0,85%).

Η άνοδος προήλθε κυρίως από την υψηλή κεφαλαιοποίηση (FTSE Large Cap) 0,8%, ενώ η μεσαία κεφαλαιοποίηση μειώθηκε κατά -0,23% και με χαμηλές συναλλαγές. Πολύ ισχυρή άνοδο και με υψηλές συναλλαγές είχε η μετοχή της Πειραιώς (4,15%), η ΕΤΕ (2,26%), η Alpha Bank (1,59%), η Eurobank επέστρεψε στα 0,8 ευρώ (άνοδο 1,27%), ενώ η μετοχή του ΟΤΕ αυξήθηκε κατά 2,21%.

Η σημερινή συνεδρίαση άφησε ίχνη αισιοδοξίας ότι ίσως ο Αύγουστος να μην είναι τόσο βαρετός όσο πιστεύαμε. Η ανοδική αντίδραση των τραπεζών δεν γνωρίζουμε πόσο θα διαρκέσει, ενώ δυναμική έχουν και τα μη χρηματοοικονομικά blue chips. Γενικότερα ελπίζουμε να μην αλλάξει το κλίμα στο διάστημα μέχρι το Σεπτέμβριο όταν θα ξαναγίνουν οι αξιολογήσεις.

Διεθνείς αγορές

Τα εταιρικά αποτελέσματα, οι χρηματοδοτήσεις των κεντρικών τραπεζών και η επιχειρηματική κινητικότητα είναι αυτά που δίνουν ώθηση στις ξένες αγορές σε Αμερική και Ευρώπη.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα