Νέα
  • ΓΔ: 1413.26 -0.42%
  • Τζίρος: 104,62 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Η ομαδική υποχώρηση των τραπεζών και η συνεχιζόμενη άνοδος της Ιντραλότ

Χρηματιστήριο Αθηνών
Πηγή: Eurokinissi

Χθες ο Καγκελάριος επεσήμανε την τεράστια οικονομική σημασία που έχει η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Βόρεια Αττική και ειδικά από τη Μεταμόρφωση έως τα Οινόφυτα (περίπου 40 χλμ.), όπου έχουν τις έδρες τους, τις βιομηχανικές τους δραστηριότητες και τις αποθήκες τους εκατοντάδες μεγάλες επιχειρήσεις (εισηγμένες ή μη) και οι πιθανές τεράστιες ζημιές από τις πυρκαγιές. Ομως η είδηση του θανάτου του Κωνσταντίνου Μίχαλου στο γραφείο του στη βιομηχανία του στο Κρυονέρι ήταν ένα σοκ. Μία σημαντική απώλεια πάνω απ' όλα σε ανθρώπινο επίπεδο και σε δεύτερη φάση σε επιχειρηματικό. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Φήμες, αλήθειες και ψέματα

Το τελευταίο διάστημα και επ' αφορμή των τραγικών πυρκαγιών στη Β. Αττική έχει ανοίξει ο «ασκός του Αιόλου» της παραπληροφόρησης και των fake news στα social media εναντίον συγκεκριμένων επιχειρηματιών που διαμένουν στη Βαρυμπόμπη, στους Θρακομακεδόνες ή έχουν επιχειρηματικά συμφέροντα στην Εύβοια. Τα fake news βλάπτουν άμεσα την επιχειρηματικότητα αφού δημιουργούν «εχθρούς του λαού», είτε για ιδιοτελείς οικονομικούς λόγους είτε για πολιτικούς λόγους. Σε κάθε περίπτωση, είμαστε εξαιρετικά επιφυλακτικοί και περιμένουμε τις εξελίξεις.

Ξένες αγορές

Με μεγάλες ενδοσυνεδριακές μεταβλητότητες συνεχίζουν ανοδικά οι περισσότερες ξένες αγορές σε Αμερική και Ευρώπη. Στην Αμερική στοιχεία για την απασχόληση έφεραν τον Dow Jones πάλι πάνω από τις 35.000 μονάδες. Ανοδικά κινήθηκε και ο S&P 500 και απέχει περίπου 1% από τις 4.500 μονάδες. Στην Ευρώπη, άνοδο είχαν οι μεγαλύτερες αγορές αλλά γενικότερα οι τάσεις ήταν μεικτές. Να επαναλάβουμε και πάλι ότι ποτέ στα ιστορικά χρονικά ο Αύγουστος δεν ήταν μέτρο σύγκρισης για τα χρηματιστήρια. Για τα ξενοδοχεία σίγουρα.

Tραπεζικές μετοχές

Αγελαία συμπεριφορά είχαν χθες οι τραπεζικές μετοχές. Υποχώρησαν ομαδικά. Θα ήταν ψέματα εάν λέγαμε ότι δεν το περιμέναμε. Κέρδη είχαν βγει, το κλίμα ήταν άσχημο (λόγω πυρκαγιών) και οι πωλητές αρκετοί. Περιμέναμε όμως και μία καλύτερη αντίσταση προς το τέλος της συνεδρίασης. Πάντως θα υπάρξουν και άλλες συνεδριάσεις που θα πάρουν τη ρεβάνς της ανόδου.

ΟΤΕ

Εάν μία μετοχή έδειξε αντοχή στη χρηματιστηριακή πίεση, ήταν η μετοχή του ΟΤΕ. Και το market making λειτούργησε καλά και γενικότερα η μετοχή του Ομίλου μετά τα ικανοποιητικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε προχθές δείχνει ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για το 2021 τουλάχιστον. Περιμένει τώρα τις εξελίξεις με τη Ρουμανία.

ΟΠΑΠ

Δείχνει να έχει στήριξη πάνω από τα 12 ευρώ η μετοχή του ΟΠΑΠ, όπως φάνηκε χθες. Βέβαια οι πιέσεις από τις επανεπενδύσεις του μερίσματος υπάρχουν γιατί αυτοί που επανεπένδυσαν τοποθετήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα και βγάζουν κέρδη αυτή την περίοδο. Η τάση θα ξεκαθαρίσει από τη Δευτέρα.

Eλλάκτωρ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αύξηση κεφαλαίου στην Ελλάκτωρ καθώς καταγράφηκε υπερκάλυψη κατά 2,15 φορές περίπου. Ποσοστό 95,12% της ΑΜΚ καλύφθηκε μέσω των εγγραφών από ασκήσαντες το δικαίωμα προτίμησης μετόχους με την καταβολή συνολικού ποσού 114.650.638,20 ευρώ. Μέσω της άσκησης του δικαιώματος προεγγραφής καλύφθηκε το εναπομείναν ποσοστό 4,88%.

Ιντραλότ

Συνεχίζει ανοδικά η μετοχή της Ιντραλότ μετά και τις τελευταίες εξελίξεις. Θεωρητικά πρέπει να έχει καταγράψει το μεγαλύτερο ράλι από τις περισσότερες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης κατά την τελευταία εβδομάδα.

Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου

Προχωρά σε έκδοση κοινού, εμπραγμάτως εξασφαλισμένου, ομολογιακού δανείου ποσού έως 794.766,71 ευρώ με κάλυψη από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας που αφορά τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση της παραγωγικής της δραστηριότητας β) χορήγησης κεφαλαίου κίνησης ποσού 1.345.718,22 από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Έγκριση έκδοσης κοινού, εμπραγμάτως εξασφαλισμένου, ομολογιακού δανείου ποσού 855.149,51 με κάλυψη από την ALPHA BANK με σκοπό την χρηματοδότηση έναντι της επιχορήγησης του επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας που αφορά στον εκσυγχρονισμό και την επέκταση της παραγωγικής της δραστηριότητας.

Πετρόπουλος

Μία από τις παλαιότερες εισηγμένες και βασική εκπρόσωπος της μικρής κεφαλαιοποίησης η μετοχή της Πετρόπουλος παρουσίασε καλά αποτελέσματα. Σημαντική αύξηση εσόδων και κερδών κατέγραψε το α' εξάμηνο του 2021 η Πετρόπουλος σε ετήσια βάση, με παράλληλη μείωση μάλιστα του τραπεζικού δανεισμού της. Οι πωλήσεις του Ομίλου κατά την περίοδο 1η Ιανουαρίου – 30 Ιουνίου αυξήθηκαν κατά 63,4% και ανήλθαν σε 74,36 εκατ. ευρώ από 45,50 εκατ. Στις 30.6.2020. Το EBIDTA του Ομίλου αυξήθηκε κατά 141% και ανήλθε σε 6,03 εκατ. ευρώ από 2,50 εκατ. ευρώ στις 30.6.2020. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 4,71 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 262%, έναντι 1,30 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2020. Τα κέρδη μετά τους φόρους και τα δικαιώματα μειοψηφίας αυξήθηκαν κατά 205% και ανήλθαν σε 2,72 εκατ. ευρώ έναντι 0,89 εκατ. ευρώ στις 30.6.2020.

Inform Λύκος

Ακόμη μία παλιά και καλή εταιρεία της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Η Inform Π. Λύκος Συμμετοχών ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι κατά το α' εξάμηνο του 2021, οι πωλήσεις του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 1,1 εκατ. συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο και ανήλθαν στα 34,7 εκατ. ευρώ έναντι 33,6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2020. Η λειτουργική κερδοφορία περιορίστηκε κατά 0,3 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε στα 3,2 εκατ. ευρώ έναντι 3,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2020. Η αναντιστοιχία πωλήσεων και λειτουργικής κερδοφορίας αποδίδεται στο μείγμα πωλήσεων.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα