Νέα
  • ΓΔ: 903.48 -0.40%
  • Τζίρος: 67,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Η επικείμενη συμφωνία του Brexit στηρίζει τα χρηματιστήρια

Ανοδικές τάσεις παρουσιάζει ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου
Πηγή:Eurokinissi

Oι εξελίξεις με το Brexit είναι αυτές που απασχολουν και θα απασχολήσουν μέχρι το τέλος του έτους τις χρηματιστηριακές αγορές. Κατά τις τελευταίες συνομιλίες μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας, φαίνεται ότι και οι δύο πλευρές βρήκαν κοινά σημεία και οδεύουμε προς συμφωνία. Με κάθε επιφύλαξη πάντα γιατί πίσω από τις συνομιλίες υπάρχουν πολιτικά «παιχνίδια».

Η σημερινή συνεδρίαση παραμονή των Χριστουγέννων έγινε με τα μισά χρηματιστήρια (αυτά του Euronext) κλειστά. Ανάμεσά τους και το ελληνικό. Αυτά που λειτούργησαν, το έκαναν με μειωμένο ωράριο.

O  βρετανικός FTSE 100 σημείωσε κέρδη 0,10% στις 6.502,25 μονάδες ενώ ο γαλλικός CAC-40 έκλεισε με απώλειες 0,10% στις 5.522,01. Στην Ισπανία, ο IBEX-35 πρόσθεσε 0,17% στις 8.087 μονάδες. Σημειώνεται πως το χρηματιστήριο του Λονδίνου έκλεισε νωρίτερα σήμερα στις 14.30 ώρα Ελλάδας ενώ οι αγορές στην Ισπανία έκλεισαν στις 15.00. Νωρίτερα, το χρηματιστήριο της Γαλλίας έκλεισε στις 13.30 ώρα Ελλάδας. Οι αγορές σε Ελλάδα, Γερμανία και Ιταλία ήταν κλειστές σήμερα.

Στις ΗΠΑ, μικρή άνοδο καταγράφουν οι 3 μεγαλύτεροι δείκτες, ο Dow Jones, ο S&P 500 και ο Nasdaq.  Αν κλείσουν και οι 3 θετικά, θα μεταφέρουν την ανοδική τάση και στα υπόλοιπα διεθνή χρηματιστήρια σε Ευρώπη και Ασία την Δευτέρα. Πάντα υπό την προυπόθεση ότι δεν θα έχει υπάρξει κάποια έκτακτη αρνητική εξέλιξη.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ