Νέα
  • ΓΔ: 879.23 +0.27%
  • Τζίρος: 46,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Επανέρχεται ανοδικά η μετοχή της Jumbo, σε ανοδικό κανάλι η Ιντραλότ

Ξένες αγορές

Είναι εκπληκτική η ευκολία με την οποία μετακινούνται οι χρηματιστηριακοί δείκτες από την απογοήτευση της προηγούμενης εβδομάδας για τους φόβους του tapering προς την αισιοδοξία αυτής της εβδομάδας για τις αποφάσεις της νομισματικής πολιτικής της FED για τις ΗΠΑ και της συγχρονισμένης δράσης των κυβερνήσεων των ισχυρότερων οικονομικά χωρών. Αν θελήσουμε να απομονώσουμε ορισμένες εξελίξεις θα δούμε ότι οι οικονομίες των μεγάλων χωρών κινούνται ιδιαίτερα δυναμικά, τα αποτελέσματα των επιχειρηματικών ομίλων είναι καλύτερα των αναμενομένων και ότι μεγάλη επιχειρηματική κινητικότητα.

Όμως υπάρχουν και οι κίνδυνοι. Πρώτα είναι η πανδημία (συνεχείς προειδοποιήσεις των οίκων αξιολόγησης), μετά είναι ο φόβος της σταδιακής διακοπής επαναγοράς ομολόγων που θα σημάνει λιγότερη ρευστότητα και ενδεχομένως μικρότερο πληθωρισμό, και βέβαια οι γεωπολιτικές εξελίξεις που είναι απρόβλεπτες.

S&P 500

Νέα ανοδική κίνηση για τον S&P 500 που δεν λέει να αποχωριστεί τα υψηλά επίπεδα των 4.500 (ή κάτι λιγότερο) μονάδων. Αυτή τη φορά το ενδιαφέρον εντοπίστηκε χθες σε μετοχές τεχνολογίας και ενέργειας. Μετά, εκτιμάται ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον θα μετακινηθεί σε τραπεζικές μετοχές και βιοτεχνολογία. Γενικότερα, οι επενδυτές όπου βλέπουν κενό και υστέρηση ανόδου σπεύδουν να αγοράσουν.

Πληθωρισμός

Πολύ ενδιαφέρουσα η έκθεση του think tank των οικονομολόγων του ομίλου της Eurobank. Eπισημαίνουμε τον κίνδυνο να πληρώσει η εργασία τις πληθωριστικές πιέσεις (αύξηση ανεργίας) και ότι η ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων, ενώ εξακολουθεί να είναι μια μακρινή προοπτική, θα αυξήσει το κόστος εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους, το οποίο διογκώθηκε σε αρκετές χώρες ως αποτέλεσμα των δημοσιονομικών μέτρων στήριξης. Από αυτήν την άποψη, οι χώρες με υψηλό δημόσιο χρέος θα πρέπει να αξιοποιήσουν στο έπακρο το τρέχον περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων, με εκδόσεις χρέους μακράς διάρκειας και πράξεις κλειδώματος επιτοκίων. Βλέπουμε να υπάρχει ακόμη μία -τουλάχιστον- έκδοση ή επανέκδοση ομολόγου μεγάλης διάρκειας μέσα στο 2021.

Γενικός Δείκτης

Επειδή πανηγύρισαν πολλοί την επαναπροσέγγιση των 900 μονάδων από τον Γενικό Δείκτη (έκλεισε τελικά στις 897,44 μονάδες), να δούμε και ότι οι συναλλαγές ήταν μόλις 32,5 εκατ. ευρώ; Καλή η χθεσινή άνοδος, αλλά για να διαμορφωθεί ανοδική τάση θα χρειαστούν και αυξημένες συναλλαγές. Πάντως οι επαγγελματίες τις περιμένουν από τον Σεπτέμβριο να φτάσουν τα 50 εκατ. ευρώ τουλάχιστον. Αν θέλουμε να πανηγυρίσουμε κάτι στη χθεσινή συνεδρίαση, είναι το ισοζύγιο κερδισμένων / χαμένων με 100 ανοδικές μετοχές και 19 καθοδικές. Είχαμε πολλά χρόνια να δούμε τέτοια διαφορά.

ΔΕΗ

Οι αυξήσεις των τιμολογίων μπορεί να έχουν μετατρέψει τη ΔΕΗ σε «λαομίσητη», αλλά για τους επενδυτές είναι αυτό που έπρεπε να γίνει. Ήρθε και το δάνειο (με την Alpha Bank). Η Alpha Bank, στο πλαίσιο της χρηματοδότησης πρωτοβουλιών που έχουν στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη, υπέγραψε σύμβαση Κοινού Ομολογιακού Δανείου με ρήτρα αειφορίας, ποσού έως ευρώ 300 εκατ., με τη ΔΕΗ Α.Ε., συμβάλλοντας έμπρακτα στην πράσινη μετάβαση και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Jumbo

Επανέρχεται ανοδικά η μετοχή. Παρά τις γκρίνιες και τις ανησυχίες του κ. Βακάκη και τις φωνές για καταστροφές (να διευκρινίσουμε ότι συμμεριζόμαστε τα προβλήματα με τα logistics) φαίνεται ότι οι ταμειακές ροές πηγαίνουν καλά μέσα στο καλοκαίρι και ίσως συνεχιστούν τον Σεπτέμβριο με τις πωλήσεις των σχολικών. Μαθαίνουμε ότι ευνοείται και από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, αλλά δεν μπορούμε να το αξιολογήσουμε. Θα φανεί προς το τέλος της χρήσης ή του 9μήνου.

Coca-Cola HBC

Σας είχαμε επισημάνει από τον Ιούνιο ότι ο όμιλος ελπίζει βάσιμα σε σημαντική αύξηση πωλήσεων λόγω αναθέρμανσης του πληθωρισμού. Το ίδιο ελπίζουν οι επενδυτές οι οποίοι γνωρίζουν αρκετά περισσότερα στοιχεία για την πορεία των πωλήσεων μέσα στο καλοκαίρι. Η μετοχή έπιασε τα 31 ευρώ αλλά είναι πολύ χαμηλότερα από τα επίπεδα του Μαρτίου 2020, στα 34 ευρώ  (όταν και διόρθωσε λόγω της πανδημίας).

Ελλάκτωρ

Το ολοσχερώς καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται πλέον σε 13.927.680,20, ευρώ και διαιρείται σε 348.192.005 κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 0,04 ευρώ η κάθε μία, ο δε συνολικός αριθμός δικαιωμάτων ψήφου επί κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας ανέρχεται σε 348.192.005. Σε ότι αφορά την αύξηση, ακούσαμε ότι οι δύο Ελληνες βασικοί μέτοχοι 'σάρωσαν' την αγορά των δικαιωμάτων αγοράζοντας πάνω από το 70% αυτών. Ήδη το ποσοστό τους αγγίζει το 30% (λίγο χαμηλότερα) και συνεχίζουν τις αγορές. Τώρα εάν θα προχωρήσουν σε δημόσια πρόταση - εάν και όταν- ξεπεράσουν το 33% αυτό δεν μπορεί να το πει κανένας.

Ιντραλότ

Μία μετοχή που εδώ και 2 μήνες κινείται σε ανοδικό κανάλι για πολλούς και διάφορους λόγους. Κυρίως σχετίζονται με την αναδιάρθρωση χρέους αλλά και την εξωστρέφεια που φαίνεται ότι επανέρχεται στην εταιρεία μετά από μεγάλο διάστημα. Τώρα αυτά που ακούγονται στην πιάτσα σχετικά με πιθανή πώληση, ας κρατάμε 'μικρό καλάθι'.

ΟΠΑΠ

Καλή κίνηση χθες και αυξημένες συναλλαγές. Μαθαίνουμε ότι σχεδόν όλα τα παίγνια εμφανίζουν αύξηση τζίρου. Την μεγαλύτερη βέβαια αύξηση έχει ο στοιχηματισμός αφού ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις και τα εθνικά πρωταθλήματα. Χρηματιστηριακά όμως θα χρειαστεί κάτι παραπάνω για να επιστρέψει σε επίπεδα κοντά σε αυτά του Ιουνίου 2021, δηλαδή προς τα 13,4 ευρώ.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ