Νέα
  • ΓΔ: 951.65 +0.74%
  • Τζίρος: 60,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Νέα άνοδος στις 914 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη στο χρηματιστήριο

Η τρίτη έντονα ανοδική συνεδρίαση της εβδομάδας έφερε τον Γενικό Δείκτη στα επίπεδα των 914 μονάδων που είναι νέα υψηλά διμήνου και τα δεύτερα υψηλότερα μέσα στο έτος και αφήνουν περιθώρια για περαιτέρω άνοδο προς τις 920 μονάδες μέχρι το τέλος Αυγούστου ή τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Οι ξένοι χρηματιστηριακοί δείκτες παρά το γεγονός ότι κινήθηκαν με μεικτές τάσεις ή ήπια καθοδικά σε αρκετές περιπτώσεις, λειτουργούν βοηθητικά για την συνέχιση της ανοδικής κίνησης και στο ελληνικό χρηματιστήριο. Από εκεί και πέρα, οι εκτιμήσεις για υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στο β' εξάμηνο σε συνδυασμό με επιλεκτικές μετοχικές κερδοσκοπικές κινήσεις βοηθούν στο να εδραιωθεί το κλίμα χρηματιστηριακής ανόδου.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 914,43 μονάδες με άνοδο 0,76%. Η αξία συναλλαγών έφτασε στα 57 εκατ. Ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 75 έκλεισαν ανοδικά και οι 47 πτωτικά. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) μεταβλήθηκε κατά 0,84% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) είχε 0,96%. Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, την μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι των Tαξιδιών-Αναψυχής (3,29%) καταφανέστατα ευνοημένοι λόγοι της ανόδου του τουρισμού στο γ' τρίμηνο, Τεχνολογίας (2,37%), Πετρελαίου-Αερίου (2,15%), Εμπορίου (1,10%), Χρηματοοικονομικών υπηρεσιών (0,98%), Τηλεπικοινωνιών (0,88%), Τραπεζών (0,85%)  και την μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι των Πρώτων Υλών (-0-,39%), Τροφίμων ποτών (-0,22%), Κατασκευών και Υλικών (-0,19%).  

Σε επίπεδο μετοχών, ξεχώρισαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (και με αυξημένους όγκους συναλλαγών), η Τραπεζα Πειραιώς και η ΕΤΕ, η ΔΕΗ, η Motor , τα ΕΛΠΕ,  o Titan International και η Ιντραλοτ. Ήπια υποχώρηση κατέγραψε η μετοχή της Coca Cola HBC. Από την μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση συνεχίζεται το ράλι της Μοτοδυναμικής και η καλή εικόνα της Αλουμύλ και της Unibios (πρώην Βιοσώλ).    

Διεθνείς αγορές

Οι δηλώσεις που συνήθως γίνονται στο Jackson Hole (ένα ορεινό θέρετρο στις ΗΠΑ όπου συνεδριάζουν στελέχη της FED και άλλοι οικονομικοί παράγοντες) ενίοτε επηρεάζουν τις χρηματιστηριακές αγορές ανά τον κόσμο. Στη φετινή εκδήλωση μάλλον έχουν προεξοφληθεί δηλώσεις και εξελίξεις και μόνο εάν υπάρξει κάτι πολύ διαφορετικό (αρνητικό ή θετικό) θα έχουμε θεαματικά αλλαγή τάση στις διεθνείς αγορές.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ