Νέα
  • ΓΔ: 1435.19 -0.94%
  • Τζίρος: 133,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Ισορροπημένη συνεδρίαση με τον Γενικό Δείκτη στις 914,39 μονάδες - Χαμηλές συναλλαγές

Χρηματιστήριο
Χρηματιστήριο / Πηγή: Intime

Με εβδομαδιαία άνοδο 3,54% (μία από τις καλύτερες εβδομάδες του γ' τριμήνου 2021) ο Γενικός Δείκτης παρέμεινε σε τροχιά πέριξ των 915 μονάδων. Η σημερινή συνεδρίαση έφερε οριακή υποχώρηση (-0,15%) στις 914,39 μονάδες με χαμηλές συναλλαγές και επιλεκτικές κινήσεις στα blue chips.

Tο επενδυτικό ενδιαφέρον ετεροκαθορίζεται από τις διεθνείς εξελιξεις, με τις αμερικανικές και ευρωπαικές αγορές να προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τις προθέσεις της FED για την μείωση του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων.

Διεθνείς αγορές

Με μία πολύ δυναμική άνοδο ξεκίνησαν οι αμερικανικοί δείκτες κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Οι αγορές προεξοφλούν οτι το tapering θα καθυστερήσει μέχρι η αμερικανική οικονομία δείξει σημάδια σημαντικής ανάπτυξης και σε κάθε περίπτωση η διαδικασία μείωσης επαναγοράς ομολόγων θα είναι αρκετά ομαλότερη απ' ότι είχαν εκτιμήσει οι επενδυτές.

Εταιρικά αποτελέσματα εισηγμένων και μακροοικονομικές εξελίξεις

Στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, το ενδιαφέρον έχει εστιαστεί ιδιαίτερα στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων α' εξαμήνου καθώς και στις μακροοικονομικές εξελίξεις ενόψει του -πάντα- κρίσιμου Σεπτεμβρίου.

Κλειδί της εβδομαδιαίας ανόδου

Kλειδί πάντα στις χρηματιστηριακές εξελίξεις είναι ο τραπεζικός κλάδος. Η αναθέρμανση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για τις τραπεζικές μετοχές κατά τον Αύγουστο είναι ο λόγος που ο Γενικός Δείκτης έφτασε στα παρόντα επίπεδα. Οι δύο τραπεζικές μετοχές που ξεχώρισαν ήταν η Alpha Bank και ΕΤΕ.

Η περαιτέρω άνοδος των υπόλοιπων blue chips (μη χρηματοοικονομικών) -όπως η ΔΕΗ, ο ΟΠΑΠ, ο ΟΤΕ , η Jumbo, η Motor Oil και τα ΕΛΠΕ καθώς και η Coca Cola HBC με τον Titan International- συνηγόρησε στην υπέρβαση κατ' αρχήν των 900 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη και εν συνεχεία στην πορεία προς τις 915 μονάδες.

Στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 914,39 μονάδες με υποχώρηση (-0,15%) και χαμηλή αξία συναλλαγών στα 33 εκατ. Ευρώ. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 54 έκλεισαν ανοδικά και αντίστοιχες ήταν οι πτωτικές. Υπήρχε, δηλαδή, μία πλήρης ισορροπία κερδισμένων /χαμένων. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) υποχώρησε οριακά (-0,11%) και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά (-0,32%).

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλαδοι της Τεχνολογίας (0,62%), Προσωπικών ειδών – Οικιακών προιόντων (0,37%) και Πετρελαίου-Αερίου (0,35%) ενώ συνεισέφερε στην στήριξη και ο τηλεπικοινωνιακός κλάδος. Το ενδιαφέρον σε μετοχές ήταν κυρίως στην Alpha Bank , την ΕΤΕ, τον ΟΤΕ, την Jumbo και την ΔΕΗ οι οποίες πραγματοποίησαν και το 50% των συνολικών συναλλαγών.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ