Νέα
  • ΓΔ: 887.89 +1.08%
  • Τζίρος: 5,91 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Θετικά μηνύματα για Aegean και Autohellas, νέα άνοδος για Δρομέα

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Αμερικανικές αγορές

Συνηθίζουν οι αμερικανικές αγορές στην ιδέα και στα μακροοικονομικά δεδομένα (απασχόληση) ότι κάποια στιγμή θα κοπεί η στήριξη στην αμερικανική οικονομία από τη FED. Το σενάριο που παίζεται τώρα είναι ο βαθμός περικοπής της στήριξης και ο χρόνος περικοπής της στήριξης. Από τις δηλώσεις Πάουελ διαφαίνεται ότι η περικοπή της στήριξης της αμερικανικής οικονομίας θα γίνει σταδιακά και αυτό φαίνεται ότι ικανοποιεί τώρα τις αγορές. Ωστόσο τα μεγάλα χαρτοφυλάκια έχουν ήδη ξεκινήσει τις αναδιαρθρώσεις των χαρτοφυλακίων τους προς την κατεύθυνση της «επόμενης ημέρας».

Γενικός Δείκτης

Με σωρευτική άνοδο 3,54% την προηγούμενη εβδομάδα, ο Γενικός Δείκτης είχε μία καλή εβδομάδα. Η μέση αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 45,4 εκατ. ευρώ, που για την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου είναι άκρως ικανοποιητική. Η εβδομαδιαία άνοδος προήλθε κυρίως από την υψηλή κεφαλαιοποίηση (εβδ. μεταβολή 3,88%), ενώ από την αρχή του χρόνου η μεσαία κεφαλαιοποίηση έχει καταγράψει ράλι της τάξης του 34,84% -η υψηλή κεφαλαιοποίηση μόλις 13,3%. Από την αρχή του χρόνου, ο κλάδος με τα μεγαλύτερα κέρδη είναι ο τεχνολογικός (περίπου 60%) και ακολουθούν σε απόσταση οι τηλεπικοινωνίες (28,86%).

Αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας

Μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται να γίνει η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης και κάποιοι περιμένουν να δοθεί επενδυτική βαθμίδα. Οι ξένοι οίκοι περιμένουν να δουν τα αποτελέσματα της τουριστικής περιόδου σε συνδυασμό με την πορεία της πανδημίας. Αν η αξιολόγηση είναι ικανοποιητική, οι εγχώριοι επενδυτές περιμένουν ροές κεφαλαίων από τα ξένα funds προς το ελληνικό χρηματιστήριο. Πάντα βέβαια σε συνδυασμό με το διεθνές επενδυτικό περιβάλλον. Επίσης ακούμε ότι ενδέχεται να υπάρξει μέσα στο τελευταίο 4μηνο του έτους μία νέα έκδοση ομολόγου.

Alpha Bank

Θετικά αξιολόγησε το χρηματιστήριο την ανακοίνωση αποτελεσμάτων της Alpha Bank. Όχι βέβαια ότι δεν τα γνώριζαν (η πορεία της μετοχής το τελευταίο διάστημα έδειχνε προεξόφληση) αλλά και επίσημα πήραν το χρίσμα από την αγορά. Τώρα τα ενδιαφέρονται μεταφέρονται τον Σεπτέμβριο όπου, απ’ ό,τι μαθαίνουμε, θα υπάρχουν και θετικές ειδήσεις. Τώρα θα αφορούν αναβάθμιση της μετοχής, εισροές νέων κεφαλαίων… θα σας γελάσω. Ας περιμένουμε.

Aegean

Θετικός είναι ο απολογισμός για την Aegean από το γ’ τρίμηνο (θερινό). Οι πληρότητες παρά την πανδημία ήταν υψηλές, οι πτήσεις (εσωτερικού και εξωτερικού) είχαν μικρές μειώσεις σε ημερήσια βάση και γενικά μάλλον το αποτέλεσμα του καλοκαιριού ήταν θετικό. Από την εταιρεία θεωρούν ότι μπορούν να πετύχουν βελτίωση αποτελεσμάτων λόγω και πιθανής διεύρυνσης της τουριστικής κίνησης.

Autohellas

Μία βασική μετοχή που εκπροσωπεί τον τουριστικό κλάδο στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι η μετοχή της Autohellas. Tεχνικά ακολουθεί τις τάσεις της τουριστικής αγοράς και λογικά το 2021 αποτελεί μία καλύτερη χρονιά από το 2020 και ίσως και από το 2019. Η μετοχή από την αρχή του χρόνου έχει καταγράψει άνοδο 23,5% και διαπραγματεύεται με έναν χαμηλό πολλαπλασιαστή κερδών της τάξης του 8 περίπου.

Jumbo

Tώρα τελικά τι ισχύει; Οι οδυρμοί του βασικού μετόχου και προέδρου της εταιρείας ή η χρηματιστηριακή εικόνα της μετοχής; Γιατί εάν δούμε τη μετοχή, έχει εκτοξευθεί μέσα στον Αύγουστο πάνω από τα 13 ευρώ. Διόλου δυσαρεστημένος δεν θα πρέπει να είναι χρηματιστηριακά ο κ. Βακάκης.

Δρομέας

Νέα άνοδος στη μετοχή μετά τη σημαντική παραγγελία που είχε από τον γερμανικό στρατό. Ανοδος με αυξημένους όγκους στη μετοχή.

Frigoglass

Θυμάστε τι σας είχε γράψει ο Καγκελάριος για τη Frigo (το ισχυρό ελληνικό penny stock). Στις αρχές του χρόνου ήταν πέριξ των 0,09 ευρώ και χθες έκλεισε στα 0,174. Έχει διπλασιαστεί.

Φουρλής

Στο τέλος του μήνα αναμένονται τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου του ομίλου Φουρλή. Θεσμικοί διαχειριστές μάς είπαν ότι θα είναι ικανοποιητικά, αφού βλέπουν μία βελτίωση της κατανάλωσης όχι μόνο στις εγχώριες επιχειρήσεις του ομίλου αλλά και στις επιχειρήσεις στο εξωτερικό.

ΕΛΠΕ

Ικανοποιημένοι ήταν οι αναλυτές από τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου που ανακοίνωσαν τα ΕΛΠΕ. Γενικότερα, στον όμιλο ακολουθούν μία πολιτική χαμηλών τόνων σε σχέση με άλλες εποχές και αυτό φαίνεται ότι το εκτιμούν και οι εγχώριοι αναλυτές (ίσως να θέλουν πιο άμεσες εξηγήσεις) και οι ξένοι αναλυτές, οι εταιρείες των οποίων διατηρούν θέσεις στον όμιλο.

Αμοιβαία κεφάλαια

Ότι έχουν ισχυρές εισροές τα δύο τελευταία χρόνια τα αμοιβαία κεφάλαια στην Ελλάδα (ειδικά τα ομολογιακά) είναι γνωστό σε όλους. Αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ότι οι -παραδοσιακά συντηρητικοί- Έλληνες επενδυτές έχουν αρχίσει να διεθνοποιούν το ενδιαφέρον τους και να προτιμούν και funds of funds εξωτερικού και μετοχικά εξωτερικού και μεικτά εξωτερικού και ομολογιακά εξωτερικού.

Σεπτέμβριος – Επενδύσεις εισηγμένων

Οι περισσότερες επιχειρήσεις που διαθέτουν κάποια διαθέσιμα, μέσα στον Σεπτέμβριο θα στραφούν σε επενδύσεις. Η λογική που ακούγεται από τους επιχειρηματίες είναι ότι στο θετικό σενάριο της εκτίναξης της οικονομίας, θα βρεθούν μπροστά στις νέες εξελίξεις, στο αρνητικό σενάριο θα έχουν προλάβει να κάνουν τις επενδύσεις που θα τους δώσουν πρόσθετες υπεραξίες και θα αντέξουν την κρίση.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ