Νέα
  • ΓΔ: 1215.15 +1.24%
  • Τζίρος: 48,24 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σε υψηλά έτους με δυναμική ανοδική κίνηση - Στις 929,26 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

 

Την δημιουργία νέων υψηλών έτους διαμόρφωσε ο Γενικός Δείκτης, μετά και την σημερινή ενθουσιώδη από πλευράς ανόδου συνεδρίαση. 

Οι συνθήκες στις διεθνείς αγορές ήταν θετικές με τους αμερικανικούς δείκτες S&P 500 και Nasdaq να ξεκινούν τις συνεδριάσεις  σε νέα ιστορικά υψηλά και τους ευρωπαικούς να ακολουθούν σε άνοδο, τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου που ολοκληρώνονται αύριο δημιουργούν προσδοκίες και τα μακροοικονομικά δεδομένα μετά την πορεία του τουρισμού τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και ενόψει ΔΕΘ μοιράζουν υποσχέσεις χρηματιστηριακής ανόδου.  Όλα αυτά υπό την σκέπη της ΕΚΤ που θα συνεχίσει να επιβλέπει το ελληνικό χρέος (λέγε Ομόλογα) μέχρι και το 2023.  

Γενικότερα, ο Αύγουστος που ολοκληρώνεται αύριο, ήταν ένας από τους καλύτερους μήνες της χρονιάς αφού εκτός από την  ανάκαμψη του χρηματιστηρίου και ειδικά των blue chips είχαμε αναστήλωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Αν και οι αρχικές προβλέψεις ήταν από συντηρητικές έως αποθαρρυντικές, τελικά η άνοδος μετοχών και δεικτών διάψευσε τους απαισιόδοξους.  

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, κυριάρχησαν οι φήμες περί του ανασχηματισμού (που ίσως δεν θα θίξει το οικονομικό επιτελείο) και οι εκτιμήσεις για το πρόγραμμα φορολογικών ελαφρύνσεων ενόψει ΔΕΘ για το 2022. Σε κάθε περίπτωση, ο Γενικός Δείκτης ακολουθώντας και τις θετικές τάσεις στις ξένες αγορές βρέθηκε σε υψηλά έτους με ενδεχόμενη δημιουργία νέων υψηλών αύριο ή στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σε υψηλά έτους ο Γενικός Δείκτης

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 929,26 μονάδες με άνοδο 1,63%. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 62,4 εκατ. Ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 89 έκλεισαν ανοδικά και οι 32 πτωτικά. Ο FTSE Large cap αυξήθηκε κατά 1,55 % και ο FTSE Mid Cap 1,63 %. Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι κλάδοι των Εμπορίου (6,17%), Πετρελαιοειδών (3,22%), Χρηματοοικονομικών (3,15%) και Πρώτων Υλών (3,07%) και υποχώρησε ο κλάδος των Προσωπικών-Οικιακών προιόντων (-0,12%).  Οι τράπεζες είχαν θετική συνεδρίαση (0,99% ο κλαδικός δείκτης).

Από τις μετοχές που ξεχώρισαν σε άνοδο και σε όγκο συναλλαγών και εκτίναξαν την συνεδρίαση ήταν οι Eurobank, OΠΑΠ, Μυτιληναίος, ΕΤΕ, Motor Oil , Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, Coca Cola HBC, Τιταν International οι οποίες πραγματοποίησαν και το 90% περίπου των συναλλαγών.  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ