Νέα
  • ΓΔ: 873.1 -1.56%
  • Τζίρος: 94,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Ανοδικό ξεκίνημα - Στις 909 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Πηγή: Eurokinissi

επιχειρηματικούς και χρηματιστηριακούς «πονοκεφάλους» από την Κίνα ξεκίνησαν σήμερα οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές. Ταυτόχρονα έχουν δημιουργηθεί αντίρροπες (θετικές) δυνάμεις από τα ανοδικά futures των αμερικανικών δεικτών. Για τις ευρωπαικές αγορές, ο καθοριστικός παράγοντας θα είναι ο πληθωρισμός όπως διαμορφώνεται στις μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης.

Η Ευρώπη λοιπόν ξεκίνησε με μεικτές τάσεις την νέα εβδομάδα, που σταδιακά γύρισαν σε θετικές μεταβολές στους περισσότερους χρηματιστηριακούς δείκτες. Ενδεικτικά, τα 5 μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ευρωζώνης μαζί με το βρετανικό κινούνταν με θετικούς ρυθμούς πριν από λίγο.

Στον απόηχο των μέτρων στήριξης από τη ΔΕΘ το ελληνικό χρηματιστήριο

Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά θα πορευτεί βάσει των ευρωπαικών τάσεων , κατ' αρχήν, και των συμπερασμάτων από την εξαγγελία των κυβερνητικών μέτρων στην ΔΕΘ που αφορούν κυρίως τις φοροαπαλλαγές σε επιχειρήσεις. Ειδικά τα μέτρα που αφορούν μείωση του ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, των επιστρεπτέων προκαταβολών και ασφαλιστικών εισφορών εκτιμάται ότι μειώσουν τις δαπάνες των επιχειρήσεων ορισμένες μονάδες. Η πρόβλεψη της κυβέρνησης για αύξηση του ΑΕΠ στο 5,9% από 3,6% που ήταν η αρχική πρόβλεψη εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στην εδραίωση νέων τιμών στόχων για τους χρηματιστηριακούς δείκτες στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Οι εισηγμένες θα παρακολουθήσουν και να αναλύσουν όλα τα νέα μέτρα όχι μόνο ως προς τις ίδιες τις εταιρείες αλλά και ως προς τους προμηθευτές τους και τους πελάτες τους. Μνεία πρέπει να γίνει για τους παρόχους ενέργειας ενώ δεν γνωρίζουμε πως θα ανταποκριθούν (έμμεσα) στα νέα μέτρα τα διυλιστήρια που έχουν το βαρύ φορτίο της ακριβής ενέργειας.

Στις 909 μονάδες ξεκίνησε ο Γεν. Δείκτης με άνοδο 0,87%

Την προηγούμενη εβδομάδα, η αγορά υποχώρησε εν μέσω αυξημένων διακυμάνσεων και ανησυχιών για τον πληθωρισμό. Η εβδομάδα που σήμερα ξεκινά, φαίνεται ότι θα διαμορφωθεί από την αναθεώρηση του βαθμού ανάπτυξης. Οι τραπεζικές μετοχές και τα υπόλοιπα δεικτοβαρή blue chips θα κληθούν να 'σύρουν το κάρο' του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Ο Γενικός Δείκτης έχει ως στόχο να σταθεροποιηθεί μεταξύ 900-910 μονάδων μέσα στην εβδομάδα ούτως ώστε να διατηρήσει την προοπτική για υπέρβαση προς τις 920 μονάδες σε περίπτωση που οι ευρωπαϊκές αγορες κινηθούν ανοδικά. Στην αντίθετη περίπτωση, διόρθωση (πτώση αγορών) μέσα στην εβδομάδα, οι στηρίξεις διαμορφώνονται στις 890 μονάδες (αρχική) και 860 μονάδες σε δεύτερη φάση.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ