Νέα
  • ΓΔ: 894.33 +0.25%
  • Τζίρος: 76,30 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις 905 μονάδες ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση

Σε αναζήτηση της τάσης και κινούμενες μεταξύ της ελπίδας ανάπτυξης και του φόβου διόρθωσης είναι οι διεθνείς αγορές σε Αμερική και Ευρώπη. Οι αμερικανικοί δείκτες κινήθηκαν αρκετά δυναμικά χθες προσπαθώντας να επιστρέψουν προς τα ιστορικά τους υψηλά ενώ ακολούθησαν σε άνοδο και οι ευρωπαικοί. 

Σήμερα οι ευρωπαικές αγορές ξεκινούν με διορθωτικές διαθέσεις, επιβεβαιώνοντας την αναζήτηση τάσης μέσα από αυξημένη μεταβλητότητα. Εικόνα που θα την βλέπουμε αρκετά συχνά μέχρι το τέλος του χρόνου.

Συσσώρευση μεταξύ 900-910 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη

Για το ελληνικό χρηματιστήριο, υπάρχει η συσσώρευση του Γενικού Δείκτη μεταξύ 900-910 μονάδων και η εναλλαγή τοποθετήσεων μεταξύ blue chips. Για παράδειγμα χθες, η μετοχή του ΟΤΕ υποχώρησε με σχετική ευκολία αλλά αντέδρασε δυναμικά η μετοχή του ΟΠΑΠ.

Αντίστοιχες κινήσεις έχουμε και στα μη χρηματοοικονομικά blue chips. H αξία συναλλαγών είναι σε μέτρια επίπεδα (πέριξ των 60 εκατ. Ευρώ) και αυτό οφείλεται ότι και οι ξένοι επενδυτές προσπαθούν να δουν εάν θα επικρατήσουν οι απαισιόδοξοι που βλέπουν διόρθωση στα χρηματιστήρια ή οι αισιόδοξοι που ποντάρουν στην “μετά covid” ανάπτυξη. 

Tραπεζικές μετοχές, ΔΕΗ (είχε την τιμητική της χθες και βρίσκεται σε ανοδικό κανάλι), ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Jumbo , Motor Oil , ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Coca Cola HBC είναι οι μετοχές που εντοπίζεται (άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά) το επενδυτικό ενδιαφέρον αυτή την περίοδο.

Σ' αυτές τις μετοχές μπορούμε να προσθέσουμε και τουλάχιστον άλλες 10 που σχετίζονται με ενέργεια,  υποδομές και μεταφορές , τουρισμό από υψηλή και μεσαία κεφαλαιοποίηση που συγκεντρώνουν συναλλακτική δραστηριότητα. O Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με οριακή υποχώρηση στις 905 μονάδες σήμερα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ