Νέα
  • ΓΔ: 895.42 +0.12%
  • Τζίρος: 47,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Κλείσιμο με οριακή υποχώρηση - Εγκλωβισμένος ο Γενικός Δείκτης

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Mε αυξημένη μεταβλητότητα μεταξύ θετικού και αρνητικού προσήμου ξεκίνησαν οι αμερικανικοί δείκτες πριν από λίγη ώρα. Οι ευρωπαϊκές αγορές είναι σταθερά καθοδικές μεν, αλλά με ελεγχόμενη υποχώρηση. Η εικόνα επαναλαμβάνεται για 4η συνεχόμενη συνεδρίαση εξαιτίας των φόβων για τον πληθωρισμό, την προηγούμενη άνοδο δεικτών και μετοχών και τη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος λόγω πανδημίας.

Επίσης, η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας αποτελεί ένα ακόμη «αγκάθι» στην παγκόσμια οικονομική κοινότητα που επηρεάζει και τα χρηματιστήρια.

Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά ακολουθεί τις ίδιες τάσεις και όπως έχουμε αναφέρει, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ο Γενικός Δείκτης θα μοιάζει εγκλωβισμένος σε μικρό εύρος 900-910 μονάδων. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι όποιος θέλει να διαμορφώσει ένα βραχυπρόθεσμου ορίζοντα χαρτοφυλάκιο δεν μπορεί να επιλέξει μετοχές που είτε έχουν προοπτικές ανόδου, είτε βρίσκονται ήδη σε ανοδικό κανάλι. Γενικότερα, οι επενδυτές είναι στη φάση που δεν κοιτούν δείκτες αλλά μετοχές.

Κατά την σημερινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης ακολούθησε και πάλι τις πλαγιοκαθοδικές τάσεις των ευρωπαϊκών αγορών. Η έλλειψη σαφούς προσανατολισμού στις ευρωπαϊκές αγορές (που παραμένουν κοντά στα ιστορικά υψηλά τους οι περισσότερες εξ αυτών) επηρεάζει και το ελληνικό χρηματιστήριο.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 904,1 μονάδες με υποχώρηση 0,3%. Η αξία συναλλαγών ανήλθε στα 47,1 εκατ. ευρώ. Στο ισοζύγιο κερδισμένων / χαμένων οι 41 μετοχές έκλεισαν ανοδικά και οι 68 πτωτικά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) μεταβλήθηκε κατά (-0,28%) και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατά (-0,2%). Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι των Προσωπικών-Οικιακών Προϊόντων (2,3%), Πρώτων Υλών (2,29%), Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (0,18%) και την μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι των Πετρελαίου (-0,81%), Τραπεζών (-0,7%), Τηλεπικοινωνιών (-0,41%).

Σε ό,τι αφορά την αξία συναλλαγών, πιο δραστήριες μετοχές ήταν: ΔΕΗ, Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank, ΟΤΕ, Jumbo και ΟΠΑΠ.

Αν δεν αλλάξουν (δραματικά) τα δεδομένα στις ξένες αγορές, αναμένεται ότι η εβδομάδα θα ολοκληρωθεί με παρεμφερείς με την σημερινή συνεδριάσεις. Ισως αλλάξουν οι πρωταγωνιστές στις επόμενες δύο συνεδριάσεις της εβδομάδας, αλλά ουσιαστικά η έλλειψη τάσης και η συσσώρευση του Γενικού Δείκτη μεταξύ 900-910 μονάδων εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ