Νέα
  • ΓΔ: 905.04 -0.05%
  • Τζίρος: 50,09 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Πτωτικό ξεκίνημα - Στις 902 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Πηγή: Eurokinissi

Πτωτικά ξεκίνησαν και οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά τις ασιατικές με το βλέμμα στο πρόβλημα του κινέζικου ομίλου Evergrande, τυχόν πτώχευση του οποίου μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτά προβλήματα στις ασιατικές επιχειρήσεις και πιθανόν σε άλλες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο. Επισης η κινέζικη ανάπτυξη φαίνεται ότι είναι χαμηλότερη απ’ ότι την περιμέναν. Στις αμερικανικές αγορές, υπάρχει επίσης η τάση της απομόχλευσης από τα ιστορικά υψηλά τους ενώ και οι ευρωπαϊκές αγορές διορθώνουν ακολουθώντας την ήπια διορθωτική τάση. Όπως σας είχε επισημάνει η «Η», στις αγορές κυριαρχεί η άποψη ότι ίσως είναι καλύτερη να οδηγούν οι αγορές σε μία ήπια παρατεταμένη υποχώρηση αντί για μία βίαια διόρθωση.

Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά έχει προεξοφλήσει σε μεγάλο βαθμό τις θετικές ειδήσεις που είχαμε στο α’ δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου και την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να υπερβεί τις 910 μονάδες (έκλεισε στις 912). Η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα θα καθοριστεί από τις φορολογικές υποχρεώσεις του ΕΝΦΙΑ που θα ανακοινωθούν, τα εταιρικά αποτελέσματα εισηγμένων και βέβαια τις διεθνείς τάσεις.

Αν κινηθεί διορθωτικά ο Γενικός Δείκτης, θα επιστρέψει πάλι μέσα στο κανάλι των 900-910 μονάδων. Οι τραπεζικές μετοχές έχουν δείξει διαφοροποιήσεις μεταξύ τους με την ΕΤΕ και την Alpha Bank να έχουν ηγηθεί στην άνοδο του Γενικού Δείκτη το προηγούμενο διάστημα. Πρωταγωνίστρια της προηγούμενης εβδομάδας ήταν η μετοχή της ΔΕΗ εν μέσω εξελίξεων στο χώρο της ενέργειας. Η μετοχή του ΟΠΑΠ κινήθηκε και αυτή έντονα ανοδικά τις τελευταίες 10συνεδριάσεις ενώ ΟΤΕ είχε μεικτές τάσεις και έντονη μεταβλητότητα. Καλή μεν , χλιαρή δε άνοδο είχε η μετοχή της Μυτιληναίος, ανοδικά εν μέσω προβλημάτων η Jumbo και με μικρή άνοδο με μεταβλητότητα οι μετοχές των διυλιστηρίων Motor Oil και ΕΛΠΕ.

Mε τις ξένες αγορές σε βίαια διόρθωση, η πορεία του Γενικού Δείκτη επιστρέφει κοντά στις 900 μονάδες όπου αναμένεται να δοκιμαστούν στις επόμενες συνεδριάσεις. H αύξηση όγκου παραγώγων συμβολαίων την Παρασκευή, δείχνει ότι ιδιώτες και θεσμικοί επενδυτές περιμένουν διόρθωση.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ