Νέα
  • ΓΔ: 834.83 -0.17%
  • Τζίρος: 41,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Διεύρυνση απωλειών προς τις 890 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Χρηματιστήριο
Πηγή: Intimenews

Διευρύνονται οι χρηματιστηριακές απώλειες στην ελληνική αγορά κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδες.

Οι προσπάθειες να συγκρατηθεί ο Γενικός Δείκτης πάνω από τις 900 μονάδες έχουν εγκαταληφθεί και οι πωλητές έχουν κυριαρχήσει πλήρως. Πλέον δοκιμάζονται τα επίπεδα των 890 μονάδων.

Η αναλογία πτωτικών / ανοδικών μετοχών είναι πλέον στο 10 /1 ενώ το 90% των μετοχών του δείκτη Large Cap (υψηλής κεφαλαιοποίησης) καταγράφει υποχώρηση.

Η ζήτηση είναι πολύ χαμηλή με τους επενδυτές να μην ενδιαφέρονται σήμερα για αγορές, ενώ ίσως αργότερα εμφανιστούν εντολές αγοράς από το market making των εισηγμένων προκειμένου να μετριαστούν οι απώλειες. 

Πτωτικά και οι ευρωπαϊκές αγορές

Πτωτικά ξεκίνησαν και οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά τις ασιατικές με το βλέμμα στο πρόβλημα του κινέζικου ομίλου Evergrande, τυχόν πτώχευση του οποίου μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτά προβλήματα στις ασιατικές επιχειρήσεις και πιθανόν σε άλλες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο. Επισης η κινέζικη ανάπτυξη φαίνεται ότι είναι χαμηλότερη απ’ ότι την περιμέναν. Στις αμερικανικές αγορές, υπάρχει επίσης η τάση της απομόχλευσης από τα ιστορικά υψηλά τους ενώ και οι ευρωπαϊκές αγορές διορθώνουν ακολουθώντας την ήπια διορθωτική τάση. Όπως σας είχε επισημάνει η «Η», στις αγορές κυριαρχεί η άποψη ότι ίσως είναι καλύτερη να οδηγούν οι αγορές σε μία ήπια παρατεταμένη υποχώρηση αντί για μία βίαια διόρθωση.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ