Νέα
  • ΓΔ: 898.96 +0.85%
  • Τζίρος: 49,02 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις 897 μονάδες ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης με άνοδο 0,3%

Oι χρηματιστηριακές αγορές περιμένουν τις αποφάσεις της FED που θα διαμορφώσουν πολλά περισσότερα πράγματα από χρηματιστηριακές τάσεις. Η FED καλείται πλέον να αποφασίσει όχι μόνο για την παροχή ρευστότητας στην αμερικανική οικονομία αλλά έμμεσα να δώσει τάση και για τις υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο. Οι χρηματιστηριακές αγορές πάντως έχουν ήδη προδικάσει ότι προ του κινδύνου των χαμηλών ρυθμών ανάπτυξης των ΗΠΑ , η FED δεν θα τολμήσει ριξηκεύλευθες αποφάσεις.

Οι ευρωπαικές αγορές ξεκίνησαν ανοδικά τη σημερινή συνεδρίαση και πιθανότατα και το ελληνικό χρηματιστήριο θα ακολουθήσει την ίδια πορεία. Όσοι επενδυτές δυσφορούν για την αδυναμία αντίδρασης του Γεν. Δείκτη, οι χρηματιστές προτείνουν πλέον συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια μετοχών που είτε έχουν τις προοπτικές ανόδου είτε σε περίπτωση διόρθωσης έχουν 'αμυντικές αντιστάσεις'.

Οι τραπεζικές μετοχές, έχουν αποκτήσεις αρκετά επιθετικά χρηματιστηριακά χαρακτηριστικά που καθορίζονται αφ' ενός από την υφή των μετόχων τους αφ' ετέρου από την ραγδαία ανάπτυξη και εξυγίανση τους.

Ανεβαίνουν γρήγορα αλλά υποχωρούν γρηγορότερα. Θα καθορίσουν και σήμερα την τάση της συνεδρίασης αλλά εκτιμάται ότι θα έχουν διαφοροποιημένες συμπεριφορές. Αρκετά δυναμικές δείχνουν ΕΤΕ, Alpha , η Πειραιώς αφυπνίζεται, ενώ η Eurobank ετοιμάζεται σταδιακά να σπάσει την αντίσταση των 0,85 ευρώ που μοιάζει πολύ ισχυρή εδώ και μήνες.

Η πρόσφατη διόρθωση (Δευτέρας) διέκοψε την ανοδική τάση του ΟΠΑΠ που εκτιμάται ότι θα επιστρέψει σταδιακά με αυξημένους αγοραστές ενώ ο ΟΤΕ ουσιαστικά συσσωρεύει στα παρόντα επίπεδα και αναζητεί καταλύτες για προσέλκυση νέων ξένων επενδυτών.

Η μετοχή του Μυτιληναίου έχασε τα επίπεδα των 15,5 ευρω αλλά μπορεί να επιστρέψει άμεσα πάνω απ' αυτά ενώ και η ΔΕΗ μετά το τεράστιο ράλι του προηγούμενου εξαμήνου μπορεί να επιστρέψει προς τα 10 ευρώ αφού συσσωρεύσει όμως λίγο χαμηλότερα. Επιστρέφουν ανοδικα Coca Cola και Titan HBC.

Μεικτές τάσεις υπάρχουν στα διυλιστήρια (Motor Oil , ΕΛΠΕ) που πάντως έχουν προοπτικές, θετικές οι εξελίξεις στον τουρισμό για Aegean και Autohellas, αυξημένη κινητικότητα καταγράφεται στη μικρο-μεσαία κεφαλαιοποίηση λόγω αποτελεσμάτων και επιχειρηματικών ειδήσεων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ