Νέα
  • ΓΔ: 905.04 -0.05%
  • Τζίρος: 50,09 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις 900 μονάδες στο ξεκίνημα ο Γεν. Δείκτη - Δυναμική άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Χρηματιστήριο
Χρηματιστήριο / Πηγή: Eurokinissi

Ανοδικά ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα το πρωί, συνεχίζοντας το "relief rally" που ξεκίνησε χθες από τις ΗΠΑ. Οι ανακοινώσεις της FED, ότι ουσιαστικά θα ξεκινήσει μέσα στο 2022 το tapering ακολουθώντας τις τάσεις σε πληθωρισμό και απασχόληση, σε συνδυασμό με το ξεκαθάρισμα των προθέσεων για πληρωμή υποχρεώσεων της Evergrande αποτέλεσαν τους δύο βασικούς λόγους που οι χρηματιστηριακές αγορές ξαναμπήκαν στο ανοδικό τους κανάλι και επιστρέφουν προς τα ιστορικά υψηλά. Ο γερμανικός DAX κινείται προς τις 15.620 μονάδες, ο γαλλικός CAC προς τις 6.700 μονάδες, ο ιταλικός MIB σε ιστορικά υψηλά προς τις 26.000 μονάδες.

Να επιστρέψει πάνω από τις 900 μονάδες ο στόχος για τον Γενικό Δείκτη

Στον αντίποδα, το ελληνικό χρηματιστήριο σε επίπεδο Γενικού Δείκτη κινείται υποτονικά. Ωστόσο η σωστή έκφραση θα ήταν «κινείται επιλεκτικά» αφού υπάρχουν μετοχές από την υψηλή και μεσαία κεφαλαιοποίηση που καταγράφουν σημαντική άνοδο ακόμα και σε συνεδριάσεις με αρνητική μεταβολή του Γενικού Δείκτη.

Τα άκρως ενθαρρυντικά μεγέθη που καταγράφει η ελληνική οικονομία σε συνδυασμό με τις ενθουσιώδεις εκθέσεις των ξένων οίκων για τις ελληνικές τράπεζες, δεν φαίνεται ότι έχουν επιδράσει στην άνοδο του ελληνικού χρηματιστηρίου στα επίπεδα που οι περισσότεροι θα ήθελαν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι εγχώριοι επενδυτές είναι ανήμποροι να δώσουν ώθηση και οι ξένοι επενδυτές προτιμούν να εστιάζουν στις μεγάλες αγορές. Εγχώριοι χρηματιστές θεωρούν ότι είναι πολύ πιθανό να δούμε την επανάληψη του σεναρίου του Νοεμβρίου 2020 , δηλαδή αφού «ζεσταθούν» οι ξένες αγορές να στραφούν και κάποια κεφάλαια στο ελληνικό χρηματιστήριο που θα οδηγήσουν μετοχές και δείκτες σε υψηλότερα επίπεδα.

H σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε ανοδικά με τον Γενικό Δείκτη να ανοίγει στις 897 μονάδες (άνοδο 0,3%) όπως ακριβώς και χθες που εμφάνισε μεγάλη μεταβλητότητα . Ας ελπίσουμε ότι η συνεδρίαση σήμερα θα έχει καλύτερη εξέλιξη. Ήδη έφτασε στις 900 μονάδες.

Οι τραπεζικές μετοχές συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των επενδυτών αλλά διαφοροποιημένες με την ΕΤΕ να έχει ξεκάθαρα ανοδική δυναμική, την Alpha Bank να έχει και αυτή ανοδική τάση και την Eurobank να συσσωρεύει πέριξ των 0,84 ευρώ. Η Πειραιώς έχει μία ανεξέλεγκτη μεταβλητότητα είτε ανοδικά είτε πτωτικά. Ο ΟΠΑΠ , παρά τις όποιες διορθώσεις, βρίσκεται και αυτός σε ανοδικό κανάλι ενώ ο ΟΤΕ συσσωρεύει αλλά μέσα σε μικρό εύρος. Καλή η εικόνα , επίσης παρά τις διορθώσεις, στις μετοχές ενέργειας (ΔΕΗ, Motor Oil, ΕΛΠΕ) ενώ και η Jumbo έχει δείξει πολύ ισχυρή πορεία στην άνοδο και αντοχή στις πτωτικές συνεδριάσεις.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση παρατηρήσαμε μεγάλο ενδιαφέρον για τις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης (άνοδος του FTSE Mid Cap πάνω από 1%) δείγμα της επιλεκτικότητας των χρηματιστηριακών επιλογών.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ