Νέα
  • ΓΔ: 895.91 +0.33%
  • Τζίρος: 23,93 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κάτω από τις 860 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, δοκιμάζοντας τις στηρίξεις των 855 μονάδων

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Με πτώση ξεκινά η πρώτη συνεδρίαση του μήνα για το ελληνικό χρηματιστήριο. Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε την συνεδρίαση στις 858 μονάδες και το ζητούμενο είναι, εάν συνεχιστεί η πτώση, να καταφέρει να σταθεροποιηθεί μέσα στο πεδίο των 855-860 μονάδων που θεωρητικά βρίσκεται η πρώτη στήριξη του. Οι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες είναι αρνητικοί ενώ και το ισοζύγιο ανοδικών / πτωτικών μετοχών είναι 1 / 7 στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης. Επίσης και τα περισσότερα blue chips δέχονται πιέσεις με την πρόβλεψη ότι εάν δεν υπάρξει κάποια ανοδική αντίδραση σε δεικτοβαρείς τίτλους, ο Γενικός Δείκτης να καταγράψει σημαντική υποχώρηση

Σε ότι αφορά τις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης και αυτές ακολουθούν οι περισσότερες διορθωτικές κινήσεις παρά το γεγονός ότι δεν επηρεάζονται από την έκθεσή τους σε ξένες αγορές.

Οι τραπεζικές μετοχές ξεκίνησαν καθοδικά όπως και τα περισσότερα μη χρηματοοικονομικά blue chips που χθες και προχθές έδειξαν κάποια στοιχεία ανοδικής αντίδρασης.

Xθες ολοκληρώθηκε και η ανακοίνωση αποτελεσμάτων α' εξαμήνου, με τα αποτελέσματα των εισηγμένων να είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά και υψηλότερα όχι μόνο απ' αυτά του 2020 (αναμενόνταν άλλωστε) αλλά ακόμη και απ' αυτά του 2019. Ωστόσο απ' ότι βλέπουμε μικρή απήχηση έχει η θετική αυτή εξέλιξη στην χρηματιστηριακή πορεία των μετοχών τους.

Πτώση σε Αμερική, Ασία και Ευρώπη

Οι ευρωπαικές αγορές ξεκίνησαν και αυτές πτωτικά εξαιτίας αρνητικών στοιχείων που βγήκαν για την κατανάλωση στη Γερμανία και οι φόβοι για νέες πληθωριστικές πιέσεις στις περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης. Εϊχαν προηγηθεί βέβαια και οι έντονες υποχωρήσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τον ιαπωνικό δείκτη Nikkei να κλείνει σήμερα τα ξημερώματα έντονα πτωτικά.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ