Νέα
  • ΓΔ: 906.57 +0.49%
  • Τζίρος: 47,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Εναρξη με κίνηση πάνω από τις 890 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Ένας νέος κίνδυνος κάνει την εμφάνισή του για τις ευρωπαικές οικονομίες και τις ΗΠΑ και αυτός είναι ο στασιμοπληθωρισμός (stagflation) δηλαδή σταθερή ή μειωμένη ανάπτυξη μαζί με πληθωρισμό.  Ακόμη και η συζήτηση βρίσκεται μόνο στα γραφεία των αναλυτών και των οικονομολόγων εντούτοις οι πιθανές επιπτώσεις του έχουν επηρεάσει και τις χρηματιστηριακές αγορές.

 Οι αισιόδοξοι θεωρούν πολύ καλή την κίνηση της ήπιας διολίσθησης όπως γίνεται σήμερα ενώ οι απαισιόδοξοι περιμένουν μία πολύ πιο βίαια διόρθωση στο άμεσο μέλλον. Πάντως οι κεντρικές τράπεζες και το ΔΝΤ θεωρούν ότι τόσο το ενεργειακό κόστος όσο και οι πληθωριστικές πιέσεις είναι συγκυριακές. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, οι ευρωπαικές αγορές ξεκίνησαν με ήπιες πτωτικές διαθέσεις συνεχίζοντας την αναζήτηση τάσης.

Αναγνωριστικά και με κίνηση πάνω από τις 890 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε πάνω από τις 890 μονάδες (οριακή άνοδο) σε μία προσπάθεια να σταθεροποιηθεί μεταξύ των 890-900 μονάδων. Οι εκτιμήσεις για υψηλότερη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας από τον μέσο όρο της Ε.Ε σε συνδυασμό με την βελτίωση της εικόνας των ελληνικών τραπεζών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, μπορούν να λειτουργήσουν ως καταλύτες για εισροές κεφαλαίων στο ελληνικό χρηματιστήριο όταν το επιτρέψουν οι συγκυρίες.

Προς το παρόν το ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται σε αναζήτηση ισορροπιών στις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης και σε αναμονή ως προς τις εξελίξεις με τις ξένες αγορές. Η αναμονή φαίνεται και από τις χαμηλές συναλλαγές κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, είχαμε μετοχικές εξελίξεις (μεγάλα πακέτα μετοχών άλλαξαν χέρια) στον Ελλάκτωρ, η Coca Cola HBC είχε μία δυναμική κίνηση (αντίδραση ελατηρίου) και από τις τραπεζικές μετοχές οι μετοχές των ΕΤΕ και Eurobank επιβεβαίωσαν ότι είναι σε ανοδικό κανάλι. Η μετοχή του ΟΤΕ κινείται σταθεροποιητικά όπως και ο ΟΠΑΠ  ενώ στο προσκήνιο βρίσκονται και οι μετοχές ενέργειας (ΔΕΗ, Motor Oil, ΕΛΠΕ, Mυτιληναίος, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή κά) των οποίων η πορεία καθορίζεται από τις εξελίξεις.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ