Νέα
  • ΓΔ: 834.83 -0.17%
  • Τζίρος: 41,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Υποχώρηση με τους επενδυτές σε στάση αναμονής

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Η περίοδος της συσσώρευσης συνεχίζεται τόσο για τις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές όσο και για τις αμερικανικές. Οι εξελίξεις με τον πληθωρισμό και το ενεργειακό κόστος αντισταθμίζονται από τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ και τις επιχειρηματικές κινήσεις.

Από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή στις ΗΠΑ θα ξεκινήσουν οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων 9μηνου από τις 5 μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες και αναμένεται να διαμορφώσουν το κλίμα. O Dow Jones υποχωρεί κατά περίπου 200 μονάδες, εξαιτίας της αύξησης του δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI).

Στην Ελλάδα, η εγχώρια χρηματιστηριακή τάση ακολουθεί τις εξελίξεις των ευρωπαϊκών αγορών και κινείται σε οριακά χαμηλότερα επίπεδα με χαμηλές συναλλαγές. Οι χαμηλές συναλλαγές είναι δείγμα αναμονής των επενδυτών μέχρι να ολοκληρωθεί η αρνητική οικονομική συγκυρία σε ό,τι αφορά τους φόβους για στασιμοπληθωρισμό σε ΗΠΑ, Ευρωζώνη αλλά και χαμηλή ανάπτυξη στην Κίνα.

Ο Γενικός Δείκτης σήμερα διολίσθησε στις 884,11 μονάδες με υποχώρηση (-0,73%). Η αξία συναλλαγών αυξήθηκε μεν, αλλά και πάλι κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα, με μόλις 47 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 52 έκλεισαν ανοδικά και οι 66 πτωτικά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) είχε υποχώρηση (-0,91%) και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap ) είχε υποχώρηση (-0,2%). Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι χρηματοοικονομικές (1,68%), λόγω της ΕΧΑΕ, τα Τρόφιμα-Ποτά (1,18%), λόγω αντίδρασης της μετοχής της Coca Cola HBC και ο τεχνολογικός κλάδος (0,27%).

Σε ό,τι αφορά τους πτωτικούς κλάδους, τις μεγαλύτερες πιέσεις είχαν τα Προσωπικά-Οικιακά Προϊόντα (-3,03%), οι Κατασκευές (-1,85%), λόγω και των ρευστοποιήσεων στον Ελλάκτωρα, οι Τράπεζες (-1,65%) και οι Τηλεπικοινωνίες (-1,12%).

Οι μετοχές με τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών ήταν οι Alpha Bank, ΜΙΓ, Eurobank, Ελλάκτωρ, ΕΤΕ, Πειραιώς και ΑΔΜΗΕ.

Oι επόμενες συνεδριάσεις θα δοκιμάσουν τις 880 έως και τις 860 μονάδες σε περίπτωση υποχώρησης του Γενικού Δείκτη.

Στις ξένες αγορές, τα αποτελέσματα 9μηνου των μεγάλων επενδυτικών τραπεζών θα διαμορφώσουν την πορεία των δεικτών σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Προς το παρόν στην Ελλάδα, τα αποτελέσματα 9μηνου και οι αναπτυξιακές προοπτικές της οικονομίας στο 4ο τρίμηνο και στο α’ τρίμηνο 2022 είναι αυτές που συγκρατούν τις αποτιμήσεις και τις συναλλαγές σε ικανοποιητικά επίπεδα. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ