Νέα
  • ΓΔ: 894.44 -0.03%
  • Τζίρος: 34,47 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις 887 μονάδες ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης

Χρηματιστήριο / Πηγή: Picjumbo
Χρηματιστήριο / Πηγή: Picjumbo

H άνοδος στις ασιατικές αγορές ήταν μία καλοδεχούμενη εξέλιξη για τις ευρωπαϊκές αγορές που ξεκίνησαν πριν από λίγο καταγράφοντας και αυτές ανοδικές κινήσεις. Γενικότερα, οι αγορές δείχνουν ότι ενσωματώνουν σταδιακά τους φόβους για τον πληθωρισμό.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο επικρατεί η ίδια εικόνα περίπου. Η έναρξη της συνεδρίασης δείχνει ότι μάλλον επηρεάζεται από την άνοδο στις ευρωπαϊκές αγορές και κινείται ήπια ανοδικά. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 887 μονάδες.

Η τάση αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι να υπάρξουν νέες ειδήσεις (θετικές ή αρνητικές). Στα θετικά η Ελλάδα έχει να περιμένει μία ακόμη αναβάθμιση του αξιόχρεου και βέβαια- προς το πρώτο τρίμηνο 2022- την είσοδο στην επενδυτική βαθμίδα, εάν βέβαια οι εξωτερικές και εσωτερικές συνθήκες είναι καλές.

Προς το παρόν, ο Γεν. Δείκτης θα δοκιμαστεί ανάμεσα στις 880-890 μονάδες. Το διάστημα μεταξύ 870-880 μονάδων είναι κενό (δεν είχε προηγηθεί κάποια συσσώρευση ανάμεσα στα επίπεδα αυτά) και ίσως δούμε σήμερα και αύριο τον Γενικό Δείκτη να διαμορφώνεται κάπου ανάμεσα σ’ αυτά τα επίπεδα.

Ο τραπεζικός κλάδος έδειξε αδύναμος χθες και ίσως σήμερα να δούμε κάποια αντίδραση σε ορισμένες μετοχές του. ΕΤΕ και Eurobank είχαν τελευταία μία ήπια ανοδική τάση ενώ η Alpha Bank συσσωρεύει. Η μετοχή της Πειραιώς αναζητεί κατεύθυνση. Στους μη χρηματοοικονομικούς κλάδους, η ΔΕΗ παραμένει ισχυρή σε μία κατεύθυνση προς τα 9 ευρώ, η Μυτιληναίος σταθεροποιείται σε υψηλότερα επίπεδα πέριξ των 15 ευρώ, Motor Oil και ΕΛΠΕ παραμένουν στο προσκήνιο, ο ΟΠΑΠ διορθώνει ήπια και η Ελλάκτωρ έχασε τα κέρδη που είχε κατά τη διάρκεια της αγοράς των 2,4 εκατ. Μετοχών στις δημοπρασίες προχθές.

Οι αναλυτές δηλώνουν ότι οι επενδυτές παραμένουν ουδέτεροι μέχρι να ξεκαθαρίσει η τάση αλλά θα πρέπει να γίνονται αγοραστές όταν κάποιες μετοχές εμφανίζονται σε ελκυστικά επίπεδα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ