Νέα
  • ΓΔ: 879.23 +0.27%
  • Τζίρος: 46,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Βγάζει αντίδραση η Alpha Bank - Τεχνικά άψογη η Jumbo

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Τα εταιρικά αποτελέσματα των μεγάλων επενδυτικών τραπεζών είναι αυτά που δίνουν ανοδική τάση στις ξένες αγορές και ειδικά στους αμερικανικούς δείκτες. Ο Dow Jones έχει ήδη επιστρέψει σε ακτίνα κοντά στα ιστορικά υψηλά.

Ο S&P 500 βλέπει τις 4.500 μονάδες και ο Nasdaq κινείται με μεταβλητότητα αλλά πάντα σε υψηλά επίπεδα. Φτάσαμε στα μέσα Οκτωβρίου και τη διόρθωση που θα ερχόταν από τον Σεπτέμβριο δεν την είδαμε ακόμη.

Απ’ ό,τι λένε πολλοί εγχώριοι αναλυτές, ίσως δούμε πολλές μικρές διορθωτικές κινήσεις χωρίς να δούμε μια μεγάλη υποχώρηση.

Ευρωπαϊκές αγορές

Περίεργα πράγματα γίνονται στις ευρωπαϊκές αγορές. Για παράδειγμα η Ισπανία ανακοίνωσε πληθωρισμό 4%, αλλά ο χρηματιστηριακός δείκτης IBEX είχε άνοδο 0,5%. Ο γερμανικός DAX επέστρεψε ξανά σε κοντινή απόσταση από τα ιστορικά υψηλά του. Είδατε τι γίνεται όταν η ΕΚΤ δίνει παράταση στις επαναγορές ομολόγων και, κυρίως, όταν δεν υπάρχουν εναλλακτικές μορφές επενδύσεων;

Γενικός Δείκτης

Η πορεία του δεν είναι απογοητευτική. Η αξία συναλλαγών όμως στα 30 εκατ. ευρώ είναι εξαιρετικά χαμηλή. Αν δεχθούμε ότι οι 10 μετοχές με τις μεγαλύτερες συναλλαγές κάλυψαν περίπου το 80% των συναλλαγών στο ΧΑ, τότε οι υπόλοιπες 90 μετοχές που έκαναν πράξεις είχαν συνολικές συναλλαγές ύψους 6 εκατ. ευρώ. Μετά μη ζητάτε ανάλυση στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Τραπεζικές μετοχές

Έρχεται αναβάθμιση σε κάποιες τραπεζικές μετοχές μέσα στον Νοέμβριο, μαθαίνουμε από έγκυρες πηγές σε ξένους οίκους. Αρκεί βέβαια να δείξουν στο 9μηνο ότι οι πρόοδοι που έχουν κάνει είναι σημαντικές. Όπως έχουμε επισημάνει, οι ελληνικές τράπεζες έχουν το μεγαλύτερο επιτοκιακό περιθώριο από τις υπόλοιπες τράπεζες της Ευρωζώνης. Ο λόγος είναι ότι θέλουν να καλύψουν και τις νέες επισφάλειες που έχουν δημιουργηθεί μέσα στο 2021, αλλά και να εμφανίσουν οργανική ανάπτυξη.

Alpha Bank

Πολύ ικανοποιητική η αντίδραση της μετοχής της Alpha Bank, η οποία μετά από μια περίοδο μεταβλητότητας δείχνει να αντιδρά για την επιστροφή προς το 1,15 ευρώ. Κάποιοι στην αγορά θεωρούν ότι τα παρόντα επίπεδα του 1,1 ίσως είναι ευκαιρία αγοράς. Αυτό θα το ξέρουμε σε μία-δύο εβδομάδες από σήμερα.

ΟΤΕ

Ανοδική μεν η κίνηση της μετοχής του ΟΤΕ, με συναλλαγές άνω των 4 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούσαν σε περίπου 14% της συνολικής αξίας των συναλλαγών, αλλά θα μπορούσε και υψηλότερα εάν δεν έβγαναν και κάποιοι πωλητές. Η μετοχή βρίσκεται στο επίκεντρο επιλογών ξένων funds και ξένων οίκων αξιολόγησης, ανάμεσα σε άλλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών σε Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία.

Jumbo

Επιστροφή της ΜΠΕΛΑ σε υψηλότερα επίπεδα μετά από μερικές συνεδριάσεις που έδειξε διορθωτικές τάσεις. Τεχνικά η εικόνα της μετοχής είναι άψογη, τουλάχιστον κατά το τελευταίο δίμηνο. Ανεβαίνει και κάνει μικρές διορθώσεις.

Φουρλής

Η μετοχή της Φουρλής είχε αυξημένες συναλλαγές κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις. Μαθαίνουμε ότι το 9μηνο θα είναι ικανοποιητικό, ενώ πολύ καλό και πάνω από τις προσδοκίες θα είναι και το γ’ τρίμηνο (Ιούλιος-Σεπτέμβριος) που ο όμιλος είχε σημαντική αύξηση πωλήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Alpha Trust

Η μετοχή είχε άνοδο 3,54% με ελάχιστες συναλλαγές (περίπου 100 ευρώ). Ανεξάρτητα από την εικόνα που βγάζει, τουλάχιστον τα έμπειρα στελέχη του ομίλου κίνησαν τη μετοχή. Μακάρι αυτή την τακτική να την ακολουθούσαν και άλλες μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Ο όμιλος περιμένει σημαντικά κέρδη από τη διαχείριση των περίπου 16 Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ).

Inform Λύκος

Τη διανομή προσωρινού μερίσματος 0,045 ευρώ για την εταιρική χρήση 2021 με βάση τις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις της περιόδου 01/01/2021 - 30/06/2021 είχε αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο της INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ την 31η Αυγούστου 2021. Η μετοχή έκανε αυξημένες συναλλαγές σήμερα.

Πλαίσιο

Περιμένει ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα στο 9μηνο 2021 εξαιτίας της επανέναρξης των μαθημάτων. Στα υψηλότερα επίπεδα της δεκαετίας εκτινάχθηκαν οι πωλήσεις της Πλαίσιο στο πρώτο εξάμηνο του 2021, σε μια περίοδο που τα φυσικά καταστήματα λειτουργούσαν μετ' εμποδίων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ειδικότερα οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 34,1% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2020, καθώς διαμορφώθηκαν στα 199,2 εκατ. ευρώ, από 148,6 εκατ. ευρώ. Αν συνυπολογιστούν οι επιπτώσεις των επιδοτούμενων πωλήσεων του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», η ποσοστιαία μεταβολή είναι +25,2%.

Πετρόπουλος

Περιμένει παραγγελίες στο επόμενο διάστημα και γενικότερα το 9μηνο θα έρθει να συμπληρώσει ένα εξαιρετικό α’ εξάμηνο 2021. Αν βελτιώσει λίγο την εμπορευσιμότητά του, θα τον παρακολουθήσουν αρκετοί εγχώριοι και ξένοι αναλυτές.

Tράπεζα Αττικής

Ένα κερδοσκοπικό στοίχημα με αυξημένα στοιχεία ρίσκου. Η τράπεζα θα σωθεί, αλλά το dilution θα είναι τόσο μεγάλο που κάποιοι μέτοχοι θα χάσουν λεφτά. Επίσης εάν κάποιοι τοποθετηθούν σε πολύ χαμηλά επίπεδα από τα σημερινά μετά το dilution, είναι αμφίβολο εάν θα γράψουν υπεραξίες στο επόμενο διάστημα. Σε κάθε περίπτωση τα Ταμεία που είναι μέτοχοι (ΤΣΜΕΔΕ) εύχονται ότι η εξυγίανση θα είναι άμεση.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Την πρώτη φάση των εργασιών της ανακατασκευής του Πύργου του Πειραιά ανέλαβε η ΤΕΡΝΑ Α.Ε, 100% θυγατρική του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η σύμβαση, που υπεγράφη με την PIRAEUS TOWER AE (συνεργασία των εταιρειών «DIMAND AE», «Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης - EBRD» και «Prodea Investments ΑΕ»), η οποία έχει αναλάβει με Σύστημα Παραχώρησης από τον Δήμο του Πειραιά την αξιοποίηση του Πύργου, προβλέπει τις εργασίες αποξήλωσης της υφιστάμενης όψης και την τοποθέτηση νέων υαλοπετασμάτων με περσίδες. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε περίπου 19 εκατ. ευρώ.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ