Νέα
  • ΓΔ: 877.24 +1.09%
  • Τζίρος: 59,55 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις 891 μονάδες ξεκίνησε  ο Γενικός Δείκτης

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Μία ακόμη ευκαιρία θα έχει σήμερα , η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά για να βελτιώσει την εικόνα της.  Μετά το ανοδικό κρεσέντο στις αμερικανικές αγορές λόγω των εταιρικών αποτελεσμάτων των επενδυτικών τραπεζών και της βελτίωσης της απασχόλησης , οι ευρωπαικές αγορές ξεκίνησαν ανοδικά σήμερα το πρωί ( ο γερμανικός DAX επαναπροσεγγίζει τις 15.500 μονάδες) και έτσι το περιβάλλον για τον Γενικό Δείκτη είναι μάλλον θετικό. 

Εφικτός στόχος οι 900 μονάδες για τον Γ.Δ μέσα στις επόμενες συνεδριάσεις

Η σημερινή συνεδρίαση θα δείξει εάν ο Γενικός Δείκτης μπορεί να επανα-προσεγγίσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα τις 900 μονάδες, εάν οι τραπεζικές μετοχές θα επωφεληθούν του θετικού κλίματος για τον κλάδο διεθνών (λόγω επιτοκίων) και εάν οι συναλλαγές θα αυξηθούν στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Που εστιάζεται το επενδυτικό ενδιαφέρον

O Γενικός Δείκτης αναμένεται να υπερβεί σήμερα τις 890 μονάδες και υπό προυποθέσεις να υπάρξει υπέρβαση και  των 895 μονάδων. Το ενδιαφέρον εκτός από τις 4 τραπεζικές μετοχές εστιάζεται σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ , Motor Oil, EΛΠΕ, Ελλάκτωρ (υπάρχουν θετικές εξελίξεις με την Αττική Οδό), Titan International και Jumbo. Μετοχές εταιρειών υποδομών όπως ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ , ΑΔΜΗΕ είχαν αυξημένη συναλλακτικότητα το προηγούμενο διάστημα και αναμένεται ότι θα συνεχίσουν.    

Όσο πλησιάζουμε προς το τέλος Οκτωβρίου και η ‘βαριά’ διόρθωση δεν έρχεται, φαίνεται ότι οι πιθανότητες να δούμε τους χρηματιστηριακούς δείκτες σημαντικά μειωμένους μετατίθενται προς τον Δεκέμβριο.  Οι αγορές σε Αμερική, Ευρώπη φοβούνται τον πληθωρισμό αλλά το γεγονός ότι η αύξηση που πληθωρισμού είναι ‘κοινός τόπος’ σε επενδυτές και αναλυτές , δείχνει ότι οι φόβοι έχουν ενσωματωθεί στις παρούσες αποτιμήσεις. 

Το ελληνικό χρηματιστήριο έχει προοπτικές αλλά και προβλήματα. Οι προοπτικές είναι οι αναπτυξιακές προοπτικές και τα θετικά μεγέθη των περισσότερων εισηγμένων. Τα προβλήματα είναι κυρίως δημοσιονομικά και μακροοικονομικά , δηλαδή τα ελλείματα του Δημοσίου που έχουν διογκωθεί υπερβολικά και το χρέος. Τα προβλήματα αυτά είναι που καθυστερούν την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας  και την απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ