Νέα
  • ΓΔ: 877.24 +1.09%
  • Τζίρος: 59,55 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Νευρική αλλά σε ανοδικό κανάλι η Motor Oil - Με πολλές εναλλαγές η Alpha Bank

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Μεικτές τάσεις χθες στις αμερικανικές αγορές, που φαίνεται ότι λειτουργούν με την πίστη της ανόδου και την κρυφή ανησυχία της μελλοντικής βίαιης διόρθωσης. Ωστόσο, οι αναλυτές είναι πεπεισμένοι ότι η τάση είναι ανοδική.

Το χθεσινό σχόλιο του γνωστού παλιού διαχειριστή hedge fund και νυν τηλεσχολιαστή στο CNBC, Jim Cramer, ήταν σαφέστατα θετικό για τις μελλοντικές εξελίξεις στις αμερικανικές αγορές: «Έχουμε καλές ειδήσεις για την οικονομία, θετικά αποτελέσματα για τις επιχειρήσεις και δεν βλέπω τον λόγο γιατί να είμαστε απαισιόδοξοι».

Ευρωπαϊκές αγορές

Και οι ευρωπαϊκές αγορές διορθώνουν σχετικά ήπια. Είναι πολύ καλύτερο να υποχωρούν κάποιες υπερτιμημένες μετοχές κατά 5% σωρευτικά και να ανεβαίνουν (όπως γίνεται σήμερα), παρά να ανεβαίνουν στη «στρατόσφαιρα» και μετά να χάνουν 10%-20%. Άλλωστε η ΕΚΤ έχει περάσει μήνυμα ότι το tapering θα γίνει με μέτρο και όχι βίαια.

Ελληνικά ομόλογα

Τα ελληνικά ομόλογα πέρασαν μία εξαιρετική 3ετία (2018-2020), αλλά το 2021 δεν ήταν τόσο καλό. Μάλλον σταθεροποιητικές ήταν οι αποδόσεις και τελευταία αυξάνονται, αλλά όχι σε ανησυχητικό βαθμό. Οι φήμες ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει τις επαναγορές ελληνικών ομολόγων θα πρέπει να επιβεβαιωθούν στις επόμενες ημέρες με την πτώση των αποδόσεων.

Πετρέλαιο: Στα επίπεδα των 83 δολαρίων/βαρέλι το brent

Ανησυχούν οι αγορές για την εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου (Brent και WTI) και τις επιπτώσεις που αυτές μπορούν να έχουν στην ευρύτερη οικονομία. Σε χρηματιστηριακό επίπεδο, η ανησυχία λειτουργεί ως άλλοθι αποκόμισης των προηγούμενων κερδών. Ταυτόχρονα τα προθεσμιακά συμβόλαια στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Σικάγο δίνουν και παίρνουν, και κέρδη φέρνουν. Στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, οι μεγάλοι όμιλοι που σχετίζονται με το πετρέλαιο (είτε ως πρώτη ύλη , είτε ως τελική, είτε ως ενδιάμεσοι καταναλωτές) κάνουν hedging στις τιμές του πετρελαίου.

Γενικός Δείκτης

Με πολλές εναλλαγές αγοραστών / πωλητών κινήθηκε χθες το ελληνικό χρηματιστήριο και ειδικά τα blue chips που πραγματοποίησαν (και πάλι) το 90% των συνολικών συναλλαγών. Ο Γενικός Δείκτης προσέγγισε τις 900 μονάδες (899 υψηλό ημέρας), αλλά δεν κατάφερε να σταθεροποιηθεί, γιατί κάποιοι πήραν τα κέρδη τους. Σας το έχουμε πει πολλές φορές, μην κοιτάτε πού ανοίγει και πού κλείνει ο Γ.Δ., γιατί στο ενδιάμεσο γίνεται «καλό παιχνίδι» αγοραστών / πωλητών. Το δεύτερο χαρακτηριστικό είναι ότι κράτησε τα επίπεδα των 890 μονάδων, επιβεβαιώνοντας ότι πάνω από εκεί είναι ανοικτό το ανοδικό κανάλι. Αρκεί να μη χαλάσει το διεθνές κλίμα.

Alpha Bank

Με πολλές εναλλαγές η μετοχή της Alpha Bank, έκλεισε τη συνεδρίαση με θετική μεταβολή στα 1,1295 ευρώ. Είναι πολλοί αναλυτές που θεωρούν ότι η συσσώρευση πάνω από τα 1,1 ευρώ έχει ολοκληρωθεί και όσο περαιτέρω διαρκεί, τόσο περισσότερο αδικεί τη μετοχή. Άποψη του Καγκελάριου είναι ότι η μετοχή θα επιβραβεύσει μελλοντικά τους πιστούς και υπομονετικούς.

To πρόγραμμα μετασχηματισμού της Alpha Bank, με ορίζοντα ολοκλήρωσης έως το 2024, προβλέπει σημαντική αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας, περιορισμό κόστους και αύξηση της παραγωγικότητας, μέσω του εκσυγχρονισμού, την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, της χρήσης τεχνολογίας και αλλαγής της τραπεζικής εξυπηρέτησης, προσαρμοσμένης στη νέα εποχή, τόσο για ιδιώτες όσο και για επιχειρήσεις.

ΕΤΕ

Συνέχεια σας αναφέρουμε ότι η μετοχή της ΕΤΕ βρίσκεται σε ανοδικό κανάλι, αλλά φαίνεται αυτό αξιοποιείται και από αυτούς που θέλουν να πουλήσουν. Η μετοχή έχει στήριξη πάνω από τα 2,55 ευρώ και απώτερο στόχο τα 3 ευρώ. Αρκεί βέβαια να μη χαλάσει το κλίμα στο διεθνές περιβάλλον μέχρι τον Δεκέμβριο.

ΜΠΕΛΑ (Jumbo)

Όσο εύκολα και ανεξήγητα ανέβαινε το τελευταίο δίμηνο, τόσο εύκολα διορθώνει αυτή την περίοδο. Ίσως στα επίπεδα 13-13,10 ευρώ να υπάρξουν και αγοραστές. Είναι μεγάλη η ρευστότητα του ομίλου και τα προβλήματα με τα logistics δεν θα είναι παντοτινά. Γιατί μάλλον δεν συμφέρει κανέναν να είναι παντοτινά.

Motor Oil

Αρκετά νευρική η μετοχή χθες, αλλά πάντα σε ανοδικό κανάλι. Έκλεισε στα 14,70 ευρώ, αλλά με προοπτικές κίνησης προς τα 15 ευρώ. Η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει πολλές μελέτες σχετικά με τα ενδεχόμενα για την πορεία της τιμής του πετρελαίου -είτε ανοδικά είτε καθοδικά- στο επόμενο διάστημα. Ταυτόχρονα έχει καθορίσει και το business plan της επόμενης 5ετίας πάνω στις ανάγκες της επιχείρησης, τη ζήτηση για πετρέλαιο αλλά και τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Eurobank

Βλέποντας τις πολλές διαφημίσεις της HSBC, καταλαβαίνω ότι οι πληροφορίες που πήρε ο Καγκελάριος για πιθανή επανέναρξη των συζητήσεων της Eurobank με την HSBC Eλλάδος έλεγαν τη μισή αλήθεια. Η άλλη μισή ήταν ότι τελικά μάλλον η HSBC συνεχίζει αυτόνομη και με επιθετικό marketing. Μέχρι νεωτέρας τουλάχιστον...

Ιντραλότ

Νέα ανοδική κίνηση στη μετοχή που έφτασε στα 0,51 ευρώ, έχοντας υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με την τιμή της στα τέλη Ιουνίου. Αρκετά αυξημένες συναλλαγές και χθες, που δείχνουν εισροές νέων κεφαλαίων πιθανόν από τις ΗΠΑ.

Ελλάκτωρ

«Άδειασε» τους πρωινούς αγοραστές η μετοχή, που ξεκίνησε μεν ανοδικά (στα 1,44 ευρώ) αλλά τελικά έκλεισε με απώλειες στα 1,41 ευρώ. Πιθανότατα να δούμε συσσώρευση πέριξ των επιπέδων που άρχισαν οι αγορές την προηγούμενη εβδομάδα. Πάντως ο όμιλος εμφανίζει κινητικότητα σε επίπεδο έργων.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ