Νέα
  • ΓΔ: 877.24 +1.09%
  • Τζίρος: 59,55 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Επαναπροσέγγιση επιπέδων πάνω από τις 895 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Στον καιρό της μεταβλητότητας, οι εναλλαγές βραχυπρόθεσμων τάσεων και προσήμων είναι πολύ συνηθισμένες. Μετά την χθεσινή πλαγιοκαθοδική κίνηση των ευρωπαικών αγορών και τις μεικτές τάσεις των αμερικανικών, η σημερινή ημέρα ξεκίνησε με άνοδο και στις ασιατικές αγορές (λόγω μετοχών τεχνολογίας) και στις ευρωπαικές αγορές.

Οριακά ανοδικά στην έναρξη ο Γενικός Δείκτης 

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γεν. Δείκτης έφτασε χθες στις παρυφές των 900 μονάδων αλλά τελικά υποχώρησε στις 891 μονάδες. Ενδεχομένως σήμερα να είναι μία καλύτερη και σταθερότερη συνεδρίαση που θα οδηγήσει ξανά τον Γενικό Δείκτη στα επίπεδα πάνω από τις 895 μονάδες.  Σε περίπτωση υποχώρησης πάλι θα δοκιμαστεί η πρώτη στήριξη στις 890 μονάδες. 

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι παρά την μεταβλητότητα μετοχών και δείκτη, το επενδυτικό ενδιαφέρον ιδιαίτερα σε συγκεκριμένες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης παραμένει αυξημένο. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, είδαμε αρκετές φορές μετοχές να αλλάζουν πρόσημο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, δείγμα της εναλλαγής αγοραστών-πωλητών.

Τα 66 εκατ. Ευρώ συναλλαγών που είδαμε χθες δεν δείχνουν επενδυτική αδιαφορία. Δείχνουν ότι η αγορά κάνει κινήσεις περιμένοντας εξελίξεις μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του έτους. Αν οι εξελίξεις αυτές είναι η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, του αξιόχρεου και του χρηματιστηρίου θα φανεί στο επόμενο διάστημα.

Η χθεσινή συνεδρίαση έδειξε μία δυναμική για τον τραπεζικό κλάδο αλλά λόγω μεταβλητότητας δεν αποκλείεται κάποια εναλλαγή επιλογών κατά τη σημερινή συνεδρίαση. Οι μετοχές του ΟΤΕ και του ΟΠΑΠ έδειξαν αστάθεια χθες (αλλά και την προηγουμενη εβδομάδα), ενώ αναμενόμενη ήταν η άνοδος στις μετοχές ενέργειας δηλαδή ΔΕΗ, Motor Oil και ΕΛΠΕ. Η μετοχή της Jumbo διορθώνει μετά την την προηγούμενη άνοδο και η μετοχή της Μυτιληναίος αναζητεί διέξοδο προς τα 15 ευρώ.

Όπως είναι φυσικό, σε μία περίοδο όπου η μεταβλητότητα βρίσκεται στο ανώτατο σημείο, προβλέψεις για το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος του χρόνου δεν μπορούν να γίνουν. Οι επαγγελματίες όμως παραμένουν στην πλειονότητά τους αισιόδοξοι ότι η ελληνική αγορά χρωστά μία ανοδική κίνηση στους επενδυτές.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ